Lexus RX 200t turbómotoros hajtáslánccal

Lexus RX 200t turbómotoros hajtáslánccal

Igaz, hogy a Lexus RX szabadidő autó már áprilisban bemutatkozott a New Yorki Autószalonon, de az első RX 200t modell ez idáig váratott magára. Az alkalmat a Sanghaji Autószalon szolgáltatta.

Az itt bemutatott új Lexus RX 200t, amelyet elsősorban a nemzetközi piacokra szán a gyártó, egy kétliteres, soros négyhengeres turbómotorral érkezik. Az autó teljesítménye 228 lóerő, amelyet az intelligens, széles tartományban változó szelepvezérlés, a levegő-víz köztes hűtő, illetve a csekély tehetetlenségű turbófeltöltővel feleszerelt hajtáslánc tesz lehetővé. Az automatikus, hatfokozatú sebességváltó áttételezése kiemelkedő rugalmassággal vértezi fel az autót.

Lexus RX 200t autó motorja turbómotoros hajtáslánccal
Lexus RX 200t autó motorja turbómotoros hajtáslánccal

A kiváló teljesítményű motor mellett a jármű egy továbbfejlesztett felfüggesztéssel, valamint megerősített futóművel kerül a piacokra. Ennek köszönhetően vezetősége személyautóhoz mérhető. Természetesen az új Lexus biztonsági csomagja is kiváló, mely a Lexus Safety System + névvel van ellátva.

Lexus RX 200t sportos megjelenésű luxusautó
Lexus RX 200t sportos megjelenésű luxusautó

A Lexus RX ugyanakkor várhatóan nem csak a modern technikai kidolgozásával fog hódítani hiszen a gyártó nagy hangsúlyt fektetett a kényelmes és stílusos utastér kialakítására is.