Az Audi Hungaria saját leányvállalatot hozott létre

Az Audi Hungaria saját leányvállalatot hozott létre

Alfons Dintner, az Audi HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke és Dr. Patrick Heinecke, a magyar cég pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja aláírták az Audi HUNGARIA AHEAD Kft. alapító okiratát Dirk Große-Loheide, az Audi AG beszerzésért és IT-ért felelős igazgatótanácsi tagja jelenlétében. Az először is a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT, beszerzés és logisztika területeihez kapcsolódó szolgáltatásokat az Audi Hungaria ez idáig a Shared Competence Center (SCC) virtuális üzletágában fogta össze. A következő években ebből a portfólióból a termeléshez nem közvetlenül kapcsolódó tevékenységek, ezáltal a beszerzés, az IT és a pénzügyi szolgáltatások egy része a korszerű, 100 százalékos tulajdonú leányvállalathoz kerül.

„Az Audi HUNGARIA AHEAD Kft. megalapításával ma új fejezetet nyitunk az Audi Hungaria sikertörténetében”, mondta Dirk Große-Loheide, az Audi AG beszerzésért és IT-ért felelős igazgatótanácsi tagja. „A következő években még több prémium szolgáltatás érkezik az egész Volkswagen Konszern részére Győrből. A szinergiák növelésével tovább növeljük versenyképességünket a járműipari transzformáció korszakában. Az Audi HUNGARIA AHEAD a jövőorientáltságot, az innovációt és a fejlődést képviseli, állandóan az ügyfelekre összpontosítva.”

„Az Audi Prémium Márkacsoportja és az egész Volkswagen Konszern részére nyújtott szolgáltatási portfóliónk, amit az előző években tudatosan bővítettünk, vállalati fejlődésünk jelentős pillére. Szolgáltatásaink továbbfejlesztésével és a modern leányvállalat megalapításával adunk választ a járműipari transzformáció kihívásaira”, mondta Alfons Dintner, az Audi HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

„Az Audi HUNGARIA AHEAD Kft. -vel Shared Competence Center (SCC) szolgáltatásaink 15 éves sikertörténetét folytatjuk. Munkatársaink kompetenciái biztos alapot nyújtanak a újabb fejlődéshez, melynek hála jövőorientált szolgáltatásokat nyújtunk a beszerzés, pénzügy, ráadásul IT területén. Ezen naprakész szaktudásegy vállalatba történő célzott összevonása támogatja a konszernszintű szinergiák kihasználását Magyarországon – Győrből a világnak”, mondta Dr. Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Hungaria az elmúlt 15 évben permanensen építette ki szolgáltató tevékenységét a Volkswagen Konszernben. Az évek alatt felhalmozott tudás és a konszernen belüli ügyfelek körében kiépített bizalom tette lehetővé egy önálló társaság létrehozását. Az elképzelések alapján az Audi HUNGARIA AHEAD Kft. a következő öt évben is kiemelkedően növeli szolgáltatási volumenét.

A korszerű társaság ügyvezetői igazgatói pozícióját Andreas Kattendick és Schäffer János tölti be. Az Audi HUNGARIA AHEAD Kft. Felügyelőbizottságának elnöke Dirk Große-Loheide, az Audi AG beszerzésért és IT-ért felelős igazgatótanácsi tagja. A Felügyelőbizottság elemei Dr. Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja, Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke és Horváth Zoltán, az Audi Hungária Független Szakszervezet járműgyári elnökhelyettese.

Az Audi Hungaria SCC virtuális üzletága eddig közel 1000 munkatársnak biztosított munkahelyet. A korszerű vállalathoz csaknem 340, jelen pillanatban Audi Hungaria munkatárs csatlakozik. A modern társaság munkatársai még mindig Győrben végzik ezután tevékenységüket, közös összefogásban az Audi Hungaria munkatársaival.