Toyota hibridek a City Taxi flottájában

Toyota hibrid autók a City Taxinál

A City Taxi elkötelezte magát a környezettudatos szemlélet mellett. Ennek megfelelően választja ki flottájának új autóit, ahol már több mint 80 Toyota hibrid gépjármű üzemel.

Toyota hibrid autók a City Taxinál
Toyota hibrid autók a City Taxinál

E hónap elsejétől a hatályos rendelkezések szerint kizárólag 10 évnél fiatalabb autókkal lehet taxizni. Ennek megfelelően fontos a cégek számára a megfelelő jármű kiválasztása, ahol a kényelem, a fenntarthatóság és a fogyasztás is nagy szerepet játszik. A Toyota hibrid autói kiválóan megfelelnek a célra, hiszen rendkívül alacsony a fenntartási költségük, biztonságosan vezethetők és nem utolsó sorban az utasok számára kényelmesek, illetve csendesek.

A City Taxi flottájának első teljesen hibrid meghajtású autója egy Toyota Prius volt, melyet 2007-ben vásárolt az egyik kolléga, és azóta is taxiként funkcionál. A jelenlegi több mint 80 hibrid autó túlnyomórészt harmadik generációs Prius, de felfedezhetjük a legújabb Auris típusokat is.

A City Taxi jelenleg hat nagyvárosban (Budapest, Debrecen, Eger, Kaposvár, Székesfehérvár és Szombathely) működik az ISO 9001 szabvány szerint. 1983-ban alapították és ma már 840 alvállalkozót, ezen belül pedig 400 szövetkezeti tagot számlál. A Budapest Week magazin 20 alkalommal választotta meg a legjobb és legmegbízhatóbb taxivállalatnak, valamint 2003-ban és 2004-ben is elnyerte a Budapest Business Journal Business Awards díját, 2008-ban pedig a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának az Év közlekedési vállalkozója díját. A taxi társaság hosszú évek óta a Sziget Fesztivál és a Hungaroring hivatalos szállítója, valamint a Vodafone partnere.