Toyota Aygo három hengerrel

Toyota Aygo három hengerrel

Szenzációs megjelenésével és a tulajdonos ízléséhez igazodó, kreatív testre szabási lehetőségeivel az Aygo az A-szegmens kardinális követe.

Több mint tíz külső elem cserélhető sebesen és egyszerűen más színű vagy kidolgozású alkatrészekre, akár több évnyi használat után is.

A modern Aygo formai és műszaki megoldásait konkrétan az örömteli használatot figyelembe véve fejlesztettük ki, az ikonikus, X alakú orrkialakítástól a testre szabási választások széles választékáig. A modellkínálat három felszereltségi szintből és három egyéni igényeknek megfelelő kiadásból áll, amelyeket minden évben frissítünk.

A Toyota most ennek szellemében bemutatja a modern Aygo x-cite modellt, a kínálat korábbi legextrovertáltabb tagját, amely még látványosabbá teszi a modellcsaládot. A modern x-cite kiadás friss Yellow Fizz külső megjelenéséhez társulva zongoralakk betétek díszítik az X alakú orrkialakítást, ugyanakkor a hátsó lökhárítót; amíg az első kerékív és a külső visszapillantó tükrök Bold Black kidolgozást kaptak.

A 15 colos, duplaküllős könnyűfém keréktárcsák fényes fekete kivitelűek; a kerékagyat Bold Black fényezésű betét ékesíti. A korszerű x-cite kiadás csupán kétszínű (bi-tone) kivitelben válik hozzáférhetővé: a fekete tetőlemez még jellegzetesebbé és dinamikusabbá teszi a modell megjelenését.

Az utastérben a kívül megismert dizájntematikát követve Yellow Fizz kivitelűek az ülések oldaltámaszai, a légbeömlő nyílások díszítőbetétei, a sebességváltó gombja és a padlószőnyegek. A műszerfalat, a középkonzolt és a sebességváltó kar szoknyagyűrűjét Bold Black betétek díszítik, a belső ajtókilincsek krómozottak.

Az x-cite kiadás alapfelszerelésként kínálja a 7 colos, színes képernyővel szerelt x-touch multimédiás rendszert, amely a legkorszerűbb fedélzeti mulattató modern műszaki megoldások felhasználóbarát kombinációját nyújtja. Az integrált tolatókamera rendszer szűk helyen történő parkolás vagy manőverezés közben nyújt segítséget. A rendszer automatán aktiválódik, amint a vezető hátramenetbe kapcsolja a sebességváltót. Ekkor a 7 colos x-touch kijelzőn megjelenik a gépkocsi mögötti zóna képe.

Toyota Aygo beltér
Toyota Aygo beltér

Az Aygo háromhengeres, egyliteres VVT-i benzinmotorja teljesíti az Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma előírásait. Az kapacitás csúcskategóriás üzemanyag-fogyasztást (3,8 l/100 km) és CO2-kibocsátást (88 g/km) ajánl; kézi kapcsolású vagy ‘x-shift’ automatizált kézi sebességváltó nemkülönben társítható.

A korszerű Aygo x-cite 2016 júniusától rendelhető az európai piacokon.

Szerkesztői jegyzetek: A Toyota Motor Europe NV/SA (TME) felelős a Toyota és Lexus gépjárművek, alkatrészek és tartozékok nagykereskedelmi értékesítéséért és marketing tevékenységeiért, tetejébe a Toyota európai gyártó és fejlesztő létesítményeiért. A Toyota közvetlenül alkalmaz csaknem 20 000 embert Európában, a firma 1990 óta több mint 8 milliárd euró értékben ruházott be a térségben.

A Toyota európai tevékenységeit egy 56 országban funkcionáló, 30 nemzeti marketing és értékesítési vállalatból, összesen csaknem háromezer értékesítési pontból és kilenc gyártóüzemből álló hálózat segíti. A 2015-ös naptári évben a Toyota 874 000 darab Toyota és Lexus autót értékesített Európában.