Több hely, több Golf: a modern Golf Variant és a Golf Alltrack világpremierje

Több hely, több Golf: a modern Golf Variant és a Golf Alltrack világpremierje

A modern Golf Variant világpremierje: a kompakt modell most még tágasabb, dinamikusabb és digitálisabb, mint valaha. A rendelkezésre álló nagyobb hely, a gazdag szériafelszereltség és a modern hajtás-változatok a mild-hibrid és twin-dosing technológiával kiegészülve eddig nem látott tulajdonságokat képviselnek. A korszerű Golf Alltrack, mint az összkerék-hajtású Golf Variant SUV génjeivel kiegészült fajtája is bemutatkozik. Németországban szeptember 10-én kezdődött a Golf Variant előértékesítése, ameddig a újabb európai országok szakaszosan kapcsolódnak be a forgalmazásba.

Jürgen Stackmann, a Volkswagen Személyautók márka értékesítésért felelős igazgatósági tagja: „Kompakt és tágas modellként a Golf Variant 1993-as bemutatkozása óta immáron nagyjából 3 millió vásárló győzött meg. A legfrissebb generáció csodálatos formatervével vonzza a tekinteteket, míg a kategóriájában legfejlettebb műszerfalával hatalmas lépést tesz a digitalizáció felé. Ezenkívül a hatékony motorokkal, a maximális biztonsággal és a lényegesen több hellyel újabb szintre ért remek családi autóként is. Azok a vásárlók mindazonáltal, akik valamilyen sportosabb változatot keresnek, imádni fogják a korszerű Golf Alltracket, mely a Golf Variant és egy SUV közti átmenetként a tér, az fejlesztés és a szórakoztatás kiváló egységét biztosítsa azaszfaltozott utakon és azokon kívül is összkerék-hajtásának betudhatóan.

Vonzó külső. Az előző generációs modellhez képest a korszerű Golf Variant a külső kialakítás következtében sokkal letisztultabbá és dinamikusabbá vált. Az elülső rész nyilvánvalóan megmutatja szoros kapcsolatát a korszerű Golffal. A hátsó részen a laposabbá váló tető résszel, mindemellett a kupé jellegű, szögletes hátsó ablakkal a Variant egyéni igényeknek megfelelő jellege is kitűnik. A korszerű Golf Variant 4.633 mm hosszú, tengelytávja 2.686 mm, azaz 66 mm-rel nagyobb az elődhöz képest. Ez a hosszanti növekedés átrendezi az arányokat, és a Golf Variant hosszúkésabbnak és laposabbnak tűnik. A fényszórók és a hátsó lámpák minden változatnál LED technológiával rendelkeznek.

Tágas belső tér. A megnövekedett hosszúság és tengelytáv kedvezően hat a Golf Variant belső terére. Öt utas kényelmesen utazhat a korszerű Golf Variantban, mivel a hosszabb tengelytáv kínálta lehetőséget majdnem egész egészében a belső térben használják fel. A belső hossz 48 mm-rel 1.798 mm-re nő. Ezáltal a lábtér is 48 mm-rel növekszik, ezáltal az extra hely észrevehetően pozitív hatást fejt ki, különösen hátul. Az utasok poggyászaikat a nagyméretű csomagtérben helyezhetik el, mely a hátsó ülés háttámlájának felső széléig megrakva 611 liter tárhelyet ajánl (6 literrel többet a Golf Variant 7-hez képest). Az ülés háttámlájához csatolt integrált csomagtér hálóval a tető vonaláig rakodott csomagtér térfogata 1642 literre nő – ami 22 literes növekedés. Ha az utas mindkét keze elfoglalt a bevásárló szatyrokkal vagy a poggyásszal, az külön választhatóan kapható, elektromosan működtetett hátsó csomagtérajtó alternatív módon, az érzékelő által vezérelt csomagtérnyitóval nyitható a Golf Variant hátsó lökhárítója előtti lábmozdulattal.

A korszerű hajtásrendszerek hatékonyságot biztosítanak. Vegyük példaként az eTSI-t 48 V technológiával és 7 sebességes dupla tengelykapcsolós sebességváltóval: a 48 V-os szíjhajtású indító-generátor, a 48 V-os lítium-ion áramforrás és a TSI motor együttesen új, mild-hibrid hajtásrendszert alkot. A korszerű eTSI előnyei közt megjelenik a lényegesen alacsonyabb fogyasztás, mivel a Golf Variant amikor csak lehetséges kikapcsolja a turbófeltöltős közvetlen befecskendezésű benzinmotort, hogy menetközben ne keletkezzen helyi kibocsátás. Így minden eTSI motorhoz alapfelszereltségként párosul egy önműködő kettős tengelykapcsolós sebességváltó (7 sebességes DSG). DSG nélkül az nem vonja magára a figyelmet váltás nem lenne lehetséges az elektromos rész és az TSI-hajtás közt. Ezenkívül a 7 sebességes DSG gazdaságosan kapcsolja a sebességfokozatokat, hogy ezzel is megőrizze az energiát. A Golf Variantnál továbbfejlesztett TDI motorok állnak rendelkezésre: ilyenkor az úgynevezett twin dose modern műszaki megoldás – a kettős AdBlue befecskendezés két SCR katalizátorral (Selective Catalytic Reduction) – kimagaslóan csökkenti a nitrogén-oxid kibocsátást (NOx), hogy a nemsoká elérhetővé váló TDI motorok a Föld legtisztább és leghatékonyabb dízelmotorjai legyenek.

Új felszereltségi szintek és gazdag szériafelszereltség. A Volkswagen újrakonfigurálta a Golf Variant felszereltségi mátrixát: az alap Golf változat felett most a „Life”, „Style” és „R-Line” felszereltségi szinteket találjuk. Az alapmodell korszerűsített alapfelszereltsége már magába foglalja a Lane Assist sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, a települési vészfékező rendszerrel és gyalogos figyelővel ellátott Front Assist rendszert, a korszerű fékező rendszert kanyarodáskor szembejövő jármű során, az XDS elektronikus differenciálzárat, a Car2X közlekedési veszélyre figyelmeztető jelzést, a kulcs nélküli komfortos indító rendszert, a Keyless Start-ot és az önvezérelt világítás irányítást. Kivétel nélkül az alapfelszereltség részét képezi: a Digital Cockpit Pro (digitális műszerfal), a Composition online mulattató rendszer 8,25 collos érintőképernyővel, a We Connect és We Connect Plus online szolgáltatások és funkciók, a többfunkciós kormánykerék, az Air Care Climatronic önműködő légkondicionáló és a Bluetooth telefon interfész.

Független modellváltozat: a modern Golf Alltrack. A Golf Alltrack második generációját is piacra dobják a modern Golf Variant-tal egyesült erővel. A manapság Crossover változatnak hívott autókhoz hasonlóan a Golf Variant és az SUV közti autóként a korszerű Golf Alltrack alapfelszereltségként állandó összkerék-hajtással (4 MOTION) megnövelt hasmagassággal, terepes megjelenéssel, kivételes lökhárítókkal és speciális belsővel jelenik meg a piacon. Ezzel a felszereltséggel a jármű igazán univerzálisnak bizonyul a burkolt utakon túl is, és az állandó összkerékhajtásnak betudhatóan vontató járműként is alkalmas, maximálisan 2000 kg vontatási kapacitással. Minden másfajta szempontból a Golf Alltrack technikailag megegyezik a korszerű Golf Variant-tal: a digitalizált pilótafülke az alapfunkciók mellett opcionális segédrendszereket is magába foglal, akárcsak a Travel Assist (támogatott vezetés 210 km / h-ig) és a modern IQ. LIGHT LED-mátrix fényszórók.

Sikeres modell. A Golf Variant 1993 óta állandó része a Golf termékcsaládnak, értékesítései csaknem 3 millió darabot értek el. A mai napig a modelln öt generációját forgalmazták, amelyek minden egyes darabja a mindenkori Golf ferdehátú változatának platformján alapszik. A minden igényt kielégítő modelleket Wolfsburgban gyártják.