Tizenhét új Mercedes busszal bővül a győri tömegközlekedés járműparkja

Tizenhét új Mercedes busszal bővül a győri tömegközlekedés járműparkja

Összesen 17 darab új, klímával felszerelt Mercedes-Benz Conecto NG típusú települési autóbusszal erősíti Győr helyi közlekedését a Volánbusz Zrt., a korszerűsítés célja a szolgáltatási színvonal és az utasok elégedettségének növelése – közölte a győri önkormányzat.

A múlt évben májusban beszerzett és a napokban forgalomba álló, alacsony padlós, kéttengelyes, települési közlekedésre kialakított autóbuszok összesen 26 ülő és 78 álló utast szállíthatnak. A kisgyermekesek, illetve a segítséggel élők utazását a második utasajtónál kihajtható rámpa, ezenfelül a babakocsik és kerekesszék elhelyezésére alkalmas szektor támogatja.

Az autóbuszokba Euro-VI környezetvédelmi besorolású motort, automata sebességváltót és a lassítás közben keletkező mozgási energiát elektromos árammá átalakító egységet építettek.

Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese közölte: a társaság három éven belül a egész busz állományának 50-60 százalékát szeretné új járművekre cserélni az országban.

Fekete Dávid, Győr alpolgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta el, hogy várhatóan fél éven belül újabb 22 új csuklósbusz is a megyeszékhelyre érkezik, amellyel a járműpark csaknem negyven százaléka fog megújulni.

Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő alapján a járműbővítés az első lépés a győri tömegközlekedés megújításának útján, és a modern járművek elismerésre méltó ugrást jelentenek a szolgáltatásban.

MTI