Sztereó videókamera-rendszer az autóiparban

Bosch sztereó videókamera-rendszer az autóiparban

A nemzetközi szinten is jól ismert Bosch újabb technológiai megoldást mutatott be. Ez egy vészfékezést elősegítő sztereó videokamera-rendszer, amely mostantól a Land Rover Discovery Sport modellben alapfelszereltségként jelenik meg.

Mint azt a Bosch jól megvilágította, a ráfutásos balesetek több mint kétharmada elkerülhető lenne, ha minden járműben elérhetővé tennék az automatikus vészfék-rendszert. A Bosch mérnökeinek sikerült elérnie, hogy pusztán egy sztereó videokamera-rendszer adatainak alapján az autó automatikus vészfékezést hajtson végre. A korábbi megoldások esetében ez egy radar-szenzor, vagy radar- és video-érzékelő kombinációjával valósulhatott csak meg.

Az új háromdimenziós videokamera-rendszer lényege, hogy amikor az útjába kerülő akadályt ismer fel az autó, akkor automatikusan felkészül a vészfékezésre. Sőt, ha a gépjárművet vezető nem reagál idejében, akkor a rendszer automatikusan megkezdi a vészfékezést is. Az új rendszer hatékonyságát az EURO NCAP által végzett, Discovery Sport teszten is bizonyították.

A Bosch sztereó videókamera-rendszer képes felismerni az potenciális veszélyforrásokat és az egyéb objektumokat
A Bosch sztereó videókamera-rendszer képes felismerni az potenciális veszélyforrásokat és az egyéb objektumokat

További lehetőségként az új Land Rover Discovery Sport a sztereó videókamera-rendszerének köszönhetően, más fejlett vezetéstámogató funkciókkal is el van látva. Ilyen például a táblafelismerő, amely képes a sebesség korlátozására kötelező táblákról tájékoztatni a vezetőt. Ugyancsak hasznos támogató funkció a sáv elhagyására való figyelmeztetés. A Bosch sztereó videokamera-rendszerének technikai alapját két kiváló felbontású, 1280×960 képpontos érzékelő jelenti. Az új technika képes felismerni a színeket, valamint a térbeli érzékelésének hála gyorsan és pontosan határozza meg akár 50 méter távolságig az úton, illetve út mellett található tárgyakat. A Bosch sztereó videokamera két lencsének optikai tengellyel mindössze 12 cm távolságban van egymástól, és ez jelen pillanatban a legkisebb elérhető sztereó kamera-rendszer, amely a gépjárműiparban sorozatgyártásban beépítésre került.