Színtiszta versenyérzés a korszerű BMW Motorrad versenyruhákban

Színtiszta versenyérzés a korszerű BMW Motorrad versenyruhákban

A motorversenyzők részére a motorosruha ugyanolyan jelentős, mint maga a motorkerékpár. Mindezt szem előtt tartva a ProRace ruhák megfelelnek a versenysport által támasztott legmagasabb követelményeknek, maximális mozgási szabadságot biztosítanak viselőjük részére, illetve olyan biztonsági jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek nélkülözhetetlenek a motorversenyzésben.

A korszerű online konfigurátor segédkezésével mód nyílik a ProRace Made-to-Measure verzió megtervezésére. Egy olyan mérték után készülő versenyruháról van szó, amely tág határok közti testre szabhatóságával, sőt még a hozzá elérhető kiegészítők bőséges kínálatával hibátlanul igazodik a motoros preferenciáihoz. Az öltözet a ProRace csizmával és kesztyűvel tehető teljessé.

A sikeres amerikai motorversenyzőnek, Nate Kernnek – aki 2002-ben kezdte versenyzői karrierjét – már azelőtt módja nyílt kipróbálni a ruhát, hogy az kereskedelmi forgalomba került volna. „A ProRace igencsak varázslatos – mindent összevetve nem csoda, hogy az ember rögvest bele törekszik bújni” – mondja Kern. „A ruha egy egész sor, a biztonságot és a kényelmet érintő, funkcionális opciót nyújt. A Made-to-Measure változat ugyanakkor eleddig nem látott mennyiségű testre szabási lehetőséget nyújt. Ezáltal példának okáért különféle könyökvédő válik hozzáférhetővé hozzá, kérhető kengurubőrből – és még hosszan lehetne folytatni a felsorolást.”

Lucy Glöckner, aki 10 éves kora óta aktív motorversenyzőnek számít, már saját, jellegzetes ruhájában ül nyeregbe: „Manapság mindenki különleges ruhát szándékozik magának, ahol nehézség nélkül kitűnik a mezőnyből. Mindenesetre jelentősen kíváncsi voltam arra, hogy az adaptációs folyamat mennyire korrekt végeredményhez vezet – elvégre viszont nem olyan visszafogott levennie az embernek a saját méreteit. Szerencsére ellenben ott a tényleg rettentően simán felhasználható konfigurátor, aminek betudhatóan a ruha tényleg olyan, mintha csak rám öntötték volna. A másik, hogy számomra a protektorok a legfontosabbak – márpedig a ProRace a létező legjobbakkal büszkélkedhet.”

A test vonalait követő, egy részből álló, marha nappabőrből készült ruha kompromisszumoktól mentesen nyújtja a versenyzés világában elvárt biztonságot. A vállaknál, a csípőnél, a könyököknél és a térdeknél bevarrott, szorosan a helyükön maradó protektorok vannak. A térdeken cserélhető, a dörzsölő hatásoknak rendkívüli módon strapabíró, tépőzáras koptató kaptak helyet. A hát védelmére három alternatíva kínálkozik. E szerfelett érzékeny területet alapesetben az ProRace ruha hátrészén kialakított zsebben elhelyezett NP Pro hátprotektor óvja. Alternatívaként a felcsatolható hátprotektor, ezenkívül a hátprotektor-mellény is szóba jöhet.

A biztonságon túl a legszámottevőbb szempont a komfort – főleg versenykörülmények közti motorozás alkalmával. A ProRace tekintetében minderről a jó néhány helyen alkalmazott sztreccsbetétek gondoskodnak, amelyek úgyszólván határtalan mozgási szabadsággal ajándékozzák meg a viselőt. Az ujjakon, a mellen, amellett comboknál található perforált szekciók, azonfelül a hátrésznél felhasznált, 3D-s kialakítású szövet egyedülállóan jó szellőzést biztosítanak – a levegő tulajdonképpen kiválóan átjárja a ruhát. A komfortszint újabb emelésének céljából a ProRace ruha hátán egy aerodinamikus púpot alakítottak ki.

A 46-60-as méretben elérhető ruha fekete-fehér-piros színösszeállítású. A sportmotorosok részére ajánlott, prémium kategóriájú, új ProRace ténylegesen rendhagyó kivitelben is megvásárolható. Az exkluzív, maximális funkcionalitású variáns nevéhez – ProRace Made-to-Measure – hűen méret után készül. A változat a hivatalos BMW Motorrad Partnereknél rendelkezésre álló konfigurátoron át rendelhető meg.

Külön kérésre, felár ellenében a ruha még könnyebb és rugalmasabb kengurubőrből is készülhet. A testre szabási opciók sorát gyarapítják a ruhán elhelyezhető, egyedileg megválasztható csapat-/szponzorlogók, feliratok vagy akár a viselő neve is. A fentieken túl a legapróbb részletéig vegytiszta sportosságot tükröző ProRace Made-to-Measure megjelenése az eltérő, a BMW Motorradot fémjelző feliratokkal, BMW M logóval, illetve olyan típuselnevezésekkel tehető teljessé, akárcsak az „RR” vagy az „S 1000 XR”. Ezzel a lehetőséggel voltaképpen teljesülnek a versenykövetelmények és az összes darab abszolút páratlan lesz.

A kényelemmel szembeni páratlan elvárások teljesülését támogatják eredményesen a változatos perforálási variációk. A motoros külön választhatóan plusz védelemre (a bordáknál és a comboknál, kívülről) is szert tehet: a konfigurátorral kiválasztható protektorok két eltérő változatban – az egyik a habból készülő alapverzió, a másik mindazonáltal a Vibram VPOD termohab anyagú variáns – válnak hozzáférhetővé. A ProRace Made-to-Measure motorosruhát mellprotektor fogadására is felkészítették. A már említett aerodinamikus púpban akár TrinkPak folyadékellátó rendszer is elhelyezhető.