Sportos kirándulás két- és négy keréken: a Boden-tó felfedezése a háromajtós MINI Cooperrel

Sportos kirándulás két- és négy keréken: a Boden-tó felfedezése a háromajtós MINI Cooperrel

A három állam határán elterülő Boden-tó földön, vízen és levegőben úgyszintén kifogyhatatlan mennyiségű látnivalót rejt, legyen szó akár sportos kirándulásról, akár pihentető kikapcsolódásról. Az eredeti MINI tartozékok palettájáról megrendelhető tetőboxnak és kerékpárszállítónak hála a háromajtós MINI Cooper az összes élményben kiváló társ.

A visszaszámolás egyelőre csendben, a falak mögött zajlik, de amint újból kinyílnak a kapuk, a természet szerelmesei százával rohamozzák meg a Boden-tó környékét. A késő-nyári szüret itt évről évre magával ragadja az ínyencségek kedvelőit, mivel az érett szőlő és a dermesztő hőmérséklet találkozásából megszülető esszencia utánozhatatlan kulináris élményeket ígér. A sebesen elillanó szüret folyamán apró teherautók hangja tölti meg a lankás dombvidék bortermelő falvai közt húzódó utakat, a sűrűn ültetett szőlőtőkék közt ugyanakkor speciálisan kialakított traktorok lavíroznak.

Hasonlóképpen, a precíz irányíthatóság, az agilitás, az erőteljes motor és a izgalmas teherbírás a Boden-tó szélén kiránduló háromajtós MINI Coopernek is sajátja (100 kilométerre vetített 6,1 – 6,4 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 139 – 147 gramm vegyített károsanyag-kibocsátás mellett). Az eredeti MINI tartozékok palettájáról megrendelhető tetőbox-szal és kerékpárszállítóval a prémium kompakt modell egy-két sima lépésben multifunkcionális szállítóautóvá varázsolható, az alapfelszereltségként 60:40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével ugyanakkor a csomagtér alapesetben 211 literes térfogata is 731 literesre növelhető. A 320 literes tetőbox ugyanakkor még több tárolóhelyet biztosít.

A zárható tetőbox fekete vagy fehér dekorációs csíkokat, ezenfelül MINI logót viselhet, mindkét hosszanti oldalán nyitható, az eredeti MINI tartozékok részeként megrendelhető tetőcsomagtartó alternatívájaként mindazonáltal a háromajtós MINI-hez megrendelhető tetősínekre és kereszttartókra is felszerelhető.

A típus-specifikus kerékpárszállító-előkészítés gyári opcióként válik hozzáférhetővé a modellhez. A kerékpárszállításra hasznosítható felszerelést konkrétan a háromajtós MINI karosszériaarányaihoz és sajátosságaihoz fejlesztették ki, amely ugyanabban az időben akár két kerékpár biztonságos szállítását is kínálja. Az opció összehajtható megvalósításának betudhatóan mindazonáltal a prémium kompakt modell csomagtérajtaja is mindvégig szabadon hasznosítható marad.

A MINI tetőbox és a MINI kerékpárszállító a márka által fémjelzett „találékony helykihasználás” új dimenzióját váltja valóra – míg a háromajtós MINI-t minden állapotok közepette isteni választássá varázsolja. A Boden-tó környékén egymást érik a túraútvonalak és a kerékpárutak, amelyek hol a vízpart mentén, hol a békés falvakon át, hol mindazonáltal a gyümölcs- és szőlőültetvények sűrűjébe vezetnek. A Bodensee-Schifffahrt sűrű kompjáratai garantálják a Németország, Ausztria és Svájc közti könnyed átjárást: a turistakompokon kerékpárok is szállíthatók, a gépkocsikat mindazonáltal a Meersburg és Konstanz, illetve Friedrichshafen és Romanshorn települések közt közlekedő járműszállító járatok ingáztatják. Az ide vendég turisták mindent összevetve bátran összeállíthatják maguknak a tavat körülölelő felfedezőtúrát – legyen szó akár tempós gyaloglásról, kerékpározásról, pihentető ringatózásról a vízen, vagy egy kellemes parti autózásról a háromajtós MINI Cooper modellel.

A Boden-tó körüli kirándulások kedvelt kiindulópontja a keleti oldalon fekvő Lindau, aminek óvárosa egy apró szigeten sétálható körbe. A kompok is innen indulnak, a kikötő bejáratában magasodó világítótorony és oroszlánszobor mögül. A keskeny utcáktól, üzletektől és kávézóktól nyüzsgő óváros 1422-ben épült, a XVI. és XVII. században is épségben megőrzött alkotmányok ugyanakkor gondoskodnak Lindau hamisítatlan hangulatáról. A történelmi erődítmények emlékei egészen a XI. századig nyúlnak vissza, az égetett csempékkel színezett Mangturm torony ugyanakkor a kikötő végét jelöli. Az alkotmány 1180-tól világítótoronyként működött, egészen addig, amíg számottevően magasabb utódját 1856-ban fel nem építették a kikötőben.

Lindau-ból a háromajtós MINI Cooper Immenstaad, Hagnau és Meersburg borvidéke felé veszi az irányt, az út mindazonáltal a szokásokkal átitatott Friedrichshafen-en vezet át. Az egykori iparvárosból 120 éven keresztül szálltak fel a repülőgépek, amelyek történetét a aprólékos Zeppelin Múzeum őrzi a mai napig. A történelmi járműkülönlegességek és a korszerű installációk mellett a múzeum egy átfogó művészeti kollekciónak is otthont ad, a településbe érkező vendégek ugyanakkor a Zeppelin utolsó generációjával a magasba is emelkedhetnek. A levegőbe repítő városnézés 30 és 90 perc közti utazást ígér a Boden-tó fölött csaknem 300 méterrel, honnan garantált a legjobb kilátás.