Škoda SCALA új beltéri koncepcióval

Škoda SCALA új beltéri koncepcióval

Egy grafika nyújt első bepillantást a modern Škoda SCALA utasterébe. A modern kompakt modell lesz az első Škoda, amely az infotainment rendszer legfrissebb generációját magába foglalja, egy magasra pozicionált szabadon álló kijelzővel a vezető közvetlen látóterében. A külön választható digitális műszerfal a legnagyobb kijelzővel ellátott a kategóriában. A korszerű belső kárpitokkal és prémium anyagokból kialakított nagyméretű belső tér mellett a Škoda SCALA a szegmens legnagyobb csomagterét ajánlja, mely 467 literes.

A modern Škoda belső koncepció követi a Škoda VISION RS koncepcióautó által meghatározott irányt. Ez az érzelmekre alapuló stílus elsőként a Škoda SCALA utasterében mutatkozik be sorozatgyártású modellen. A teljesen újratervezett műszerfal remekül illeszkedik az izgalmas külső dizájnhoz. A magasra helyezett szabadonálló monitort egy dizájnvonal keretezi, melyben visszaköszön a motorháztető vonala, ameddig a megjelenítő alatti rész ergonomikus csuklótámaszt képez a képernyő könnyebb kezeléséhez. A műszerfal és az ajtókárpitok puha felületeit nagyméretű dizájnelemek definiálják jellegzetes új tapintású felülettel. Ez a kristályos elemeket utánzó felület jellemzi ezután a Škoda márka stílusát az elkövetkezendő időszakokban.

A fehér vagy piros színű hangulatvilágítás, és a kontrasztos varrással készült meleg színárnyalatú kárpitok teszik kellemessé a Škoda SCALA utasterét. Opcióként az ügyfelek kifinomult Suedia kárpitot is választhatnak. A Škoda stílusának megfelelően az utastér szédületesen tágas. Ez a gépjármű hosszú tengelytávjának (2649 mm) köszönhető, mely a hátsó ülések előtti luxusszintű, a Škoda OCTAVIA méreteivel egyező 73 milliméteres lábteret is eredményezi. A hátsó fejtér, 982 milliméter, a legnagyobb a kategóriában. A Škoda SCALA a kategória legnagyobb, 467 literes csomagterével büszkélkedhet. A hátsó támlák lehajtásával ez az érték 1410 literre emelkedik.

A Škoda SCALA a digitalis műszerfalának méretével is a kategóriájának élén áll. Az külön választhatóan rendelhető, testreszabható digitalis műszerfal példaként 10,25”-os kijelzővel büszkélkedhet, és a vezető öt féle megjelenés közül választhat. Az elérhető infotaiment rendszerek, melyek az utolsó generációs Modular Infotainment Matrix-ra épülnek, érintőképernyővel rendelkeznek, akár 9,2 collos méretben, ami a műszerfal tetején, a vezető által jól megfigyelhető helyen helyezkednek el.

A Škoda Connect legmodernebb generációs online szolgáltatásának betudhatóan az utasok mobiltelefonjuk hozzájárulásával nyithatják, zárhatják a gépjárműt, de a rendszer szoftverét vagy térkép adatbázisát is frissíthetik. A Škoda történetében első alkalommal, minden leszállított Škoda SCALA folyamatosan online lesz.

Nagyon sok vezetéstámogató rendszer, kooperálva a különféle passzív biztonsági rendszerekkel biztosítja a Škoda SCALA magas szintű biztonságát.