Nem várt irányt vesz a Renault sportmodellek fejlesztése

Nem várt irányt vesz a Renault sportmodellek fejlesztése

Hibrid hajtáslánc az RS verziókban

A méretcsökkentésben, azaz a kis lökettérfogatú turbómotorok alkalmazásában éppúgy élen jár, mint az elektromos járművek fejlesztésében. Most összekötné a kettőt a Renault, legalábbis a Top Gear hírszerkesztői szerint.

A brit lap úgy tudja, az illetékesek komolyan fontolgatják, hogy hibrid hajtásláncokkal szerelik fel a Renaultsport modelleket. “A jövőben ennek abszolút van realitása” – mondta egy bennfentes, konkrét dátumot azonban nem adott meg.

A Renault a hibridek fejlesztése terén alaposan lemaradt konkurenseitől, ugyanakkor az elektromos autók piacán páratlanul színes portfoliót tudhat magáénak, beleértve a Formula E elektromos világbajnokságra fejlesztett versenyautót.

A Renault elektromos termékprogramjának felelőse, Ben Fletcher korábban már kifejtette, hogy örömmel működne együtt a Renaultsport részleggel. A sportosság gondolata nem áll távol a Z.E. (zéró emisszió) égisze alatt dolgozó stábtól: másfél éve megsokszorozott teljesítményű kiadásban készítették el Twizy városi törpejárművüket.

(forrás: vezess.hu)