Nagyon sok Škoda modellben gondoskodik tiszta levegőről a Climatronic Air Care System

Nagyon sok Škoda modellben gondoskodik tiszta levegőről a Climatronic Air Care System

Az Air Care System technikájával kiegészített Škoda Climatronic légkondicionáló berendezések eredményesen csökkentik a jármű belterében a levegő – példaként por vagy a virágpor okozta – részecsketerhelését. Amint a szennyezőanyag-érzékelő a levegő minőségének romlását méri, a rendszer automatán belső keringtetési üzemmódjára vált, ezáltal akadályozva meg a külső levegő beszívását az utastérbe. Az önvezérelt belsőkeringtetés-szabályzással funkcionáló, integrált Air Quality System (AQS) eredményesen járulhat hozzá az utasok egészségéhez és ugyancsak kellemesebb közérzetet nyújt települési forgalomban és a hosszú utazások esetén. Az Air Care és a szennyezőanyag-érzékelővel büszkélkedhető AQS szerepkör az ENYAQ iV, KAROQ, KODIAQ, OCTAVIA és SUPERB modellekhez áll rendelkezésre.

A Škoda-modellek Climatronic rendszerei ugyanabban az időben növelik az utasok kényelmét és biztonságát. Az Air Quality System (AQS) technikájával kiegészített Škoda Climatronic légkondicionáló berendezés önműködően belső keringtetési üzemmódjára vált, amint az érzékelők a külső levegő szennyezettségét észlelik. Az Air Care rendszer nagyteljesítményű szűrői ilyenkor szakadatlan tisztítják a beltér levegőjét, eredményesen kötve meg a heterogén részecskéket, a polleneket és kellemetlen szagokat.

A Škoda AUTO maradéktalanul önvezérelt Climatronic légkondicionáló rendszerei modelltől és a felszereltségi szinttől függően két- vagy háromzónás kivitelben kaphatók. A levegő hőmérséklete külön-külön szabályozható a vezető és az első utas részére, ameddig a harmadik zóna a hátsó utasok részére is biztosítja, hogy az e célra kialakított, önálló kezelőelemekkel beállítsák a kívánt hőmérsékletet. A Climatronic külön aktiválható Air Care System technikája többrétegű utastér-légszűrők támogatásával tisztítja meg alaposan a beltér levegőjét – nem kizárólagosan az allergiások részére téve még kellemesebbé az utazást.

Az Air Care szerepkör megtisztítja a beltér levegőjét

A Climatronic Air Care System eltérő érzékelőket és egy haladó szellemű vegyített aktívszénszűrőt használ a levegő minőségének és páratartalmának optimalizálására a gépjármű belterében. Ennek érdekében a belső és külső hőmérséklet mellett a szélvédő hőmérsékletét és a levegő páratartalmát is felügyeli. A szélvédő bepárásodásának megelőzése érdekében szükség során működésbe lép a klímakompresszor, mindaddig, amíg a külső hőmérséklet fagypont alá nem esik. Akkor a rendszer jégmentesítő üzemmódjába kapcsol át, a szélvédőre és az oldalablakokra áramoltatva a levegőt, a ventilátor ugyanakkor fokozott intenzitással dolgozik a belső tér páramentesítésén. A beltér keringtetett levegőjét az Air Care System újra és újra nagyhatékonyságú szűrőrendszeren vezeti át és alaposan megtisztítja. A részecske-, aktívszén- és allergénszűrő éppúgy megköti a finomport, kormot és pollent, továbbá elnyeli a kellemetlen szagokat és az eltérő allergéneket is eltávolítja a levegőből. Az Air Care funkcióval ellátott Climatronic légkondicionáló berendezés alap- vagy extrafelszerelésként minden új Škoda modellhez rendelkezésre áll.

Szenzor érzékeli a gázhalmazállapotú szennyeződéseket és aktiválja a belső keringtetést

Nagyszámú Škoda modellben egy újabb szennyezőanyag-érzékelővel kiegészülve az AQS belsőkeringtetés-szabályzás technikája funkcionál, amely a gáznemű szennyeződéseket, példaként a szénhidrogéneket, a nitrogén-oxidokat vagy a kén-dioxidot érzékeli. Amint a jármű belterében megemelkedik e gázok koncentrációja, önműködően megszakad a frisslevegő-ellátás és a rendszer átmenetileg belső keringtetésre kapcsol át, ezután önműködően visszatér frisslevegő-üzemmódjába. Az Air Care rendszer és a szennyezőanyag-érzékelővel ellátott AQS szerepkör az ENYAQ iV, KAROQ, KODIAQ, OCTAVIA és SUPERB modellekhez áll rendelkezésre.