Modernebb lesz a Nissan Juke crossover a újabb választékbővítés jegyében

Modernebb lesz a Nissan Juke crossover a újabb választékbővítés jegyében

A híres Juke kompakt crossoverhez kapcsolódó újdonságokat, ezenfelül a modell formafrissítéssét hozta nyilvánosságra a Nissan. A Genfi Autószalonon a Nissan standján bemutatott modell frissítése érintette a gépkocsi külső és belső megjelenését is.

Az újításoknak betudhatóan frissebb lett a Juke elülső részének megjelenése. Ezek közé sorolható az összetéveszthetetlen, sötét króm színű új V-motion hűtőrács, a sötétített lámpatestek és a visszapillantó tükrök sötétített irányjelzői. A ledes ködlámpa Acenta felszereltségi szinttől most már az alapfelszereltség része.

Három új, 16, amellett 18 hüvelykes könnyűfém keréktárcsa is bekerült a kínálatba, ugyancsak Acenta szinttől. Akik még több dizájnt vinnének gépkocsijuk megjelenésébe, Tekna felszereltségi szinten színes díszítőelemeket is rendelhetnek a felnikhez.

A gépjármű személyre szabása alatt azonfelül színezett karosszériaelemek – köztük első és hátsó lökhárítóbetétek –, oldalsó küszöbök és tükörborítás is választhatók. N-connecta és Tekna felszereltségi szinteken mindez extraként rendelhető.

A két új karosszériaszínnel – élénk kék, azonkívül gesztenyebarna – is tovább bővülnek a gépjármű megrendelőinek választási lehetőségei.

Zenerajongók részére ugyanakkor a BOSE Personal audiorendszer teheti még vonzóbbá a Nissan Juke-ot. A BOSE digitális jelfeldolgozó rendszerének, illetve az összesen hat darab magas hatékonyságú hangsugárzónak hála ez a díjnyertes személyautó-hangrendszer csodálatos, 360 fokos hangzással tölti ki a teret.

Ezekből kettő a vezető fejtámlájába épített BOSE UltraNearfield hangszóró. Ilyen hangrendszert egyedül a Nissan biztosít.

A gépkocsi belső terét érintő újítások közé sorolható a két új páratlan színopció, az energy narancsvörös és az elektromos kék. Ezekkel még hangsúlyosabbá válnak a középkonzol, a szellőzőnyílások, ajtóbetétek és üléskárpitok formái és színei. Ezzel egyesült erővel még mindig elérhető opció marad a fényes fekete belső. N-Connecta és Tekna felszereltségi szinteken az sajátos kialakítású belső tér az alapfelszereltség része.

Mindezeken felül jobb minőségű bőrözést kapott a kormánykerék, és javult a műszeregység olvashatósága is a modern, fekete alapon fehér megjelenésű megjelenítőnek hála.

Ken Ramirez, a Nissan Europe értékesítésért és marketingért felelős alelnöke hangoztatta: „A Nissan Juke a B-szegmensbe tartozó crossoverek úttörője volt, és ebben a pillanatban is az egyik legkelendőbb és legkedveltebb modellünk. A most bemutatott frissítések bővítik vásárlóink választási lehetőségeit, és még jobban kiemelik a Juke jellegzetes formatervét, ami a gépjármű fő ismertetőjegyévé vált.”

A Nissan Juke az első és eredeti B-szegmens crossover, ami négy eltérő felszereltségi szintet – Visia, Acenta, N-Connecta és Tekna – ígér.

Az összes Juke felszereltségének része a légkondicionáló, az elektromosan állítható külső tükrök, az első és hátsó elektromos ablakok, a CD lejátszós, AUX kimenettel ellátott rádió, és a ledes nappali menetfény.

Acenta szinttől mindezt még a Nissan Dinamikus Üzemmód Vezérlő rendszer, elülső ködlámpák, sebességhatárolós sebességtartó automatika, automata légkondicionáló, sötétített üvegek, USB-csatlakozó és Bluetooth-csatlakozási potenciál egészítik ki.

N-Connecta szinttől a NissanConnect információs és szórakoztatórendszer, a tolatókamera, a nyomógombos indítást kínáló Nissan Okos Kulcs, az elektromosan behajtható külső tükrök, a félbőr ülések, azonkívül az önvezérelt fényérzékelők is a Juke alapfelszereltségének részei.

A csúcsot jelentő Tekna szinten mindehhez még sávelhagyásjelző és holttérfigyelő rendszer, 360 fokos parkolókamera, fűtött bőr első ülések, és a BOSE Personal hangrendszer adódik hozzá.

Az N-Connecta és Tekna felszereltségi szintek egyes elemei az alacsonyabb szinteken is választható opciók.

A modernizált Nissan Juke magyarországi értékesítése 2018 júniusban indul.