Mobilitási partnerség és Volkswagen flották a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra

Mobilitási partnerség és Volkswagen flották a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra

A labdarúgó világ szeme Bukarestre irányult: a román fővárosban sorsolták a 2020-as labdarúgó Európa bajnokság első csoport-körének beosztását. Hivatalos mobilitási partnerként a Volkswagen komoly várakozással tekint a tornára, amit első alkalommal rendeznek több helyszínen az egész kontinensen.

“A kezdetektől üdvözöltük a határok nélküli Európa-bajnokság ötletét. Ez a verseny nagy szimbolikus értéket képvisel a Volkswagen részére: munkatársaink háromnegyede Európában tevékenykedik, így az egységes, határokon átnyúló európai kereskedelmi rendszer kiemelkedően meghatározó számunkra “- mondta Jürgen Stackmann, a Volkswagen márka értékesítési és marketing területekért felelős igazgatósági tagja.

Az autógyár az Európa-bajnokságot nem kizárólag az elektro-mobilitás teljeskörű reklámozására használja fel, hanem mobilitási megoldásokat is ajánl. Ennek példájaként 13 000 úgynevezett Volkswagen Mobilitási Segítőt vonultatnak fel a helyszíneken. Az önkéntesek, akiket ruhájuk alapján flottul lehet ezt követően azonosítani, meglehetősen jól ismerik az adott települést, és válaszolhatnak a érdeklődők mobilitással kapcsolatos kérdéseire. Olyanokra példaként, hogy melyik metróval lehet a legjobban eljutni a stadionhoz, hol fedezhető fel a legközelebbi buszmegálló, vagy melyik útvonalon lehet a leggyorsabban gyalog eljutni a szállodához. “Hosszú távú célunk, hogy a szurkolók első alkalommal a Volkswagenre gondoljanak, mikor is a mobilitás kerül szóba” – mondta Jürgen Stackmann. A Volkswagen Mobilitási Segítők mindenütt jelen lesznek, ahol a szurkolók és nézők nagy számban megfordulhatnak, mindent összevetve példaként a repülőtereken, a városközpontokban vagy a kihangsúlyozott EB helyszíneken.

Mindezek mellett a Volkswagen az Európa-bajnokságnak helyszínt adó tizenkét nagyvárosban megosztás alapú flotta szolgáltatást is nyújt. A hivatalos UEFA EURO 2020 alkalmazás biztosítja, hogy a szurkolók és a látogatók költségmentes utazásra gépkocsikat foglaljanak a belváros meghatározott részein. Egy algoritmus meghatározza a hasonló utazási célt kereső utasok részére elérhető járműveket, melyekkel példaként a rajongói zóna, a vasútállomás vagy a bulinegyed felé vehetik az irányt. Ideális esetben több utas osztja meg a járművet, mindent összevetve ez a megoldás hozzájárulhat a nagy sporteseményeken sokszor túlterhelt belvárosok közlekedés helyzetének javításához.