MINI szalonnal bővült Magyarország egyik legrégebbi BMW márkakereskedése, a pécsi Schneider Autóház

MINI szalonnal bővült Magyarország egyik legrégebbi BMW márkakereskedése, a pécsi Schneider Autóház

Közel százmillió forintos beruházással készült fel portfóliója bővítésére a BMW-vel 27 éve kapcsolatban álló pécsi Schneider Autóház. Az eddig BMW, BMW M és BMW i márkákat forgalmazó kereskedés új szalonjában már a MINI modelljeit is megtalálhatják az ügyfelek.

A Schneider Autóház Kft. története Pécsett látható telephelyének és szalonjának 2015-ös mindenre kiterjedő fejlesztését és bővítését követően újabb mérföldkőhöz érkezett: a cégcsoport kínálatában az eddig elérhető BMW, BMW M és BMW i modellek megjelent a MINI portfóliója is, melyet egy új, 250 négyzetméteres bemutatóteremben találhatnak meg az angol prémiummárka kuncsaftjai.

„A modern MINI szalon a Schneider Autóház Kft. közel százmillió forintos beruházásában felépült 400 négyzetméteres épületben kapott helyet, melybe a cégcsoport marketing irodája is beköltözött. Autóházunk az egyik óriási, már 27 éves múlttal büszkélkedhető, stabil partnere a BMW-nek Magyarországon. Sikerünket nemcsak az árusított gépjárműk volumene, hanem a már háromszor kiérdemelt „Az Év Márkakereskedője” elismerés is alátámasztja, melyet 1999-ben, 2003-ban és 2014-ben nyertünk el. A modern MINI márkakereskedés a BMW szalonnal szemben a Pécsváradi úton nyitja meg kapuit, és mint ilyen, az első egész egészében a BMW-től különálló kereskedés az országban” – közölte Schneider János ügyvezető tulajdonos a megnyitó alkalmával.

A megnyitó egyéni igényeknek megfelelő programjaként a meghívottak egy esti tesztvezetés alkalmával próbálhatták ki a MINI minden modelljét, úgy, mint a modernizált 3 és 5-ajtós, ezenfelül Cabrio modelleket, a modern színnel növekedett MINI Clubman Cooper S-t és a márka vagány szabadidőautóját a Countrymant. Az esti fényekben különsen látványosak voltak a egész kört alakító első LED fényszórók, emellett a MINI kínálatában megtalálható ugyancsak LED-es brit zászló motívumot alakító hátsó világítótestek.

„A MINI márka egyenletes, fejlődő teljesítményt mutat Magyarországon, idén augusztus végéig közel dupla gépjárműt adtunk el, mint két éve hasonló időszakban. A Schneider Autóház Kft. pécsi MINI bemutatótermével tovább bővül az országos hálózat, már A főváros, Győr és legutóbb Miskolc mellett, a baranyai megyeszékhelyen is van márkaképviselet, mindent összevetve bízunk benne, hogy a MINI hazai sikereihez Pécs is hathatósan hozzájárulhat” – hangoztatta Oros Attila a BMW Group Magyarország MINI márkavezetője a szalonnyitás alkalmával.