Megmutatja a Samsung kamion, amit nem láthatunk

Megmutatja a Samsung kamion, amit nem láthatunk

A Samsung az első életmentő technológiával felszerelt kamionját a Leo Burnett, a Helvetica és a Volvo Trucks Argentina közreműködésével fejlesztette.

Első alkalommal lépett színre a nyilvánosságnak a Samsung Electronics Argentína Safety Truck-ja. A kamionok részére létrehozott műszaki megoldás azt hivatott biztosítani, hogy megakadályozza az előzések alatt bekövetkező közúti baleseteket.

A Safety Truck-ot a Samsung Electronics Argentína alkotta meg több partnerével közös összefogásban. A projektben a mindenre kiterjedő reklámügynökség, a Leo Burnett, egy technológiai megoldásokat szállító argentin cég, az Ingemática, az utánfutó tervezéssel és kivitelezéssel munkálkodó internacionális társaság, a Helvetica SA, ráadásul a nemzetközileg az egyik legelismertebb kamiongyártója, a Volvo Trucks Argentina ugyancsak részt vett.

A Samsung minduntalan olyan korszerűsítő megoldásokon munkálkodik, melyek alternatívát kínálnak, hogy az emberek modern és izgalmas módon használják a technológia eszközöket, amivel ténylegesen jobbá válhat az életük. A Samsung Safety Truck kiváló precedens erre a szüntelen fejlesztésre. Bár a fejlesztések már az elejétől kezdve Argentínában zajlottak, a világon többfelé felfigyeltek a projektre. A legnagyobb elismerésnek örvendő átfogó reklámfesztivál, a Cannes Lions 2015-ben a három arany és három ezüst szobron kívül Titanium oroszlán díjjal honorálta a Samsung Safety Truck projektjét. Ugyanakkor a Samsung kiérdemelte a Clio díjat ugyancsak: a Digitális és az Otthon kategóriában arany Clio szobrot, a Direkt, a Mulattató/Impresszió, illetve az Újítás kategóriában ezüst Clió-t kapott. A Time magazin mindazonáltal 2015-ben beválasztotta az év 25 legjobb innovációja közé.

A Samsung Safety Truck hátsó része két beépített kamera és egy kimondottan e funkció megvalósítása miatt létrehozott Ingematica közlekedési programnak köszönhetően egyenes adásban teszi láthatóvá a kamion előtti út képét. Ezáltal nyújt támogatást a kamion mögött haladó járművek vezetőinek, hogy sokkal precízebben mérhessék fel az előzéshez rendelkezésükre álló helyet. A megjelenített kép egy részetgazdag képet eredményező, négy darab Samsung OH46D eszközből összeállított videófalon jelenik meg a kamion mögött haladók részére. A por- és vízállóra tervezett OHD video fal a barátságtalan időjárási viszontagságok mellett biztosított magas színvonalú eredményéért IP56 tanúsítványt ugyancsak kapott, merthogy időjárástól és útminőségtől függetlenül tiszta képet tud biztosítani.

„A Samsung szüntelenül kutatja a különféle módokat arra, hogy a technológia továbbfejlesztett felhasználásával növelje az emberek életminőségét. Az élvonalbeli kijelző-gyártás során felhalmozott szaktudásunkat ötvözve a Leo Burnett ötletével létrejöhetett a Samsung Safety Truck, amely gyökeresen megváltoztatja a közlekedés biztonságát „- hangoztatta Sang Jik Lee, a Samsung Electronics Argentína elnöke.

A hivatalos bevezetést Argentína nagyfokú kiskereskedelmi cégei, a Garbarino és a Visuar and Mirgor ugyancsak támogatták. A vállalkozások elkötelezettek az elektronikai árucikkek előállításában és árusításában, gyáraik az ország heterogén területein megtalálhatóak. A hivatalos bemutatót az ikonikus „Roberto José Mouras” versenypályán szervezték össze, a helyi és internacionális média, ezenkívül befolyásos üzletemberek jelenlétében. A résztvevők az esemény alatt termékbemutatók és tesztvezetések keretein belül a gyakorlatban szintén megtapasztalhatták, amint egy merőben modern technológia valósággá válik.

A Samsung Safety Truck egy éven keresztül járja ezt követően az utakat.