Már Magyarországon is megrendelhető a modern BMW X7

Már Magyarországon is megrendelhető a modern BMW X7

Fényűző exkluzivitásával, lebilincselő menetdinamikájával és tágasságával, azonfelül megismételhetetlen sokoldalúságával a BMW X7 rövid időn belül a luxuskategória legsikeresebb BMW modelljévé érett. A modell korszerűsödött kiadása – mely már Magyarországon szintén rendelkezésre áll 35 220 000 Ft-os indulóártól – a formanyelvet, a hajtásláncot, a vezetést és parkolást támogató rendszereket, az intuitív járművezérlést, emellett az nagy tudású járműkapcsolati megoldásokat érintő fejlesztésekkel vált még vonzóbbá.

A legnagyobb BMW X modell hamisítatlan egyéniségét tekintélyes dizájnújítások fokozzák tovább: a leginkább szembetűnő módon a frontrész kialakításánál, amelyhez új M Sport csomag, gyárilag akár 23” méretű könnyűfém keréktárcsa-garnitúra, ezenkívül a BMW Ívelt Kijelzővel és BMW 8.0 operációs rendszerrel dolgozó BMW iDrive járművezérlő modern műszaki megoldás legkorszerűbb generációja társul. A modern BMW X7 mindhárom modellváltozata tovább bővített alapfelszereltséggel, modernizált vezetést támogató rendszerekkel és a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó, legújabb mild-hibrid technológiával érkezik meg az utakra.

Egyedülálló adottságainak és rendkívüli sokoldalúságának betudhatóan a BMW X7 az épített és a járatlan utakat is magabiztos eleganciával hódítja meg. A legnagyobb BMW X modell exkluzivitását átfogó dizájnújítások nyomatékosítják, az összes régebbinél hangsúlyosabban hirdetve a korszerű BMW X7 zászlóshajóként is betöltött státuszát.

A korszerű BMW X7 motorpalettájának csúcsán a korszerű BMW X7 M60i xDrive modell új, 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotorja foglal helyet, amit a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportautóiban használt benzinmotor műszaki alapjaira terveztek meg a mérnökök. A például hengersorok közé épített kipufogócsonkkal dolgozó BMW M TwinPower Turbo modern műszaki megoldás 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményben és 750 Nm csúcs forgatónyomatékban teljesedik ki.

A modern BMW X7 xDrive40i modellben (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 9,2 – 10,5 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 210 – 240 gramm / km) mutatkozik be a soros hathengeres benzinmotor legfrissebb generációja. A korszerű benzinmotor 35 kilowattal / 47 lóerővel és 70 Newtonméterrel erősebb közvetlen elődjénél, amely ezáltal 280 kW / 380 lóerő maximális teljesítményt és 520 Nm csúcs forgatónyomatékot idéz elő – amely a mild-hibrid modern műszaki megoldás rásegítésével átmenetileg 540 Nm-re növelhető.

A modern BMW X7 xDrive40d modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,6 – 8,7 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 200 – 230 gramm / km) soros hathengeres dízelmotorjában szintén részletekbe menő finomhangolások garantálják a az összes régebbinél alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást. Az kapacitás maximális teljesítménye 259 kW / 352 lóerő, csúcs forgatónyomatéka ugyanakkor 700 Nm, amely a mild-hibrid modern műszaki megoldás rásegítésével átmenetileg 720 Nm-re növelhető.

A három motor legnélkülözhetetlenebb együttes eleme az automataváltóba integrált, újgenerációs mild-hibrid modern műszaki megoldás: a mérnökök a főtengelyhez épített, 48 Volt kapacitású indítógenerátor elektromos rásegítésével 9 kW / 12 lóerő többlet-teljesítményt és plusz 200 Nm forgatónyomatékot állítottak elő. A modern BMW X7 minden egyes motorjához kormány mögötti váltófülekkel és Sprint funkcióval dolgozó, nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó kapcsolódik. Az erőforrások teljesítményét és forgatónyomatékát kivétel nélkül a BMW xDrive nagy tudású összkerékhajtás továbbítja az úttestre – legyen szó akár épített, akár járatlan útról.