Már készül minden idők legjobb Škodája

Már készül minden idők legjobb Škodája

Februárban debütál az új Superb

Nem bízta a véletlenre a Škoda, és gyári fényképésszel készíttette el a harmadik generációs Superb kémfotóit. Fél év múlva már kapható lesz az óriás.

Ahogy várható volt, a VW-csoport univerzális csoda-padlólemezére, az MQB platformra épül majd a Škoda Superb következő, harmadik kiadása, amelyet február derekán lepleznek le Prágában, és alig negyed évvel később már a márkakereskedésekbe is megérkezik.

Az itt látható képek a modell végső műszaki ellenőrző tesztjein készültek, Dél-Európában. Műszaki adatokkal nem untat bennünket a gyár, de annyit elárultak, hogy a belső helykínálat tovább nőtt, ami immár groteszk méretű utasteret és csomagtartót feltételez.

Mivel az MQB padlólemez adott, várhatóan bőségesen kap majd a csoport vezetőtámogató technológiáiból a Superb, amelyet csak minden idők legjobb Škodájaként emleget a gyár (ami, ha jobban belegondolunk, logikus következtetés).

Első generációjának 2001-es színre lépése óta a Škoda több mint 700 000 darabot adott el a Superbből világszerte. Az autó nem csak ár-érték arányával hódít: tavaly a piac legjobb lakókocsi-vontató típusának választotta meg a brit Caravan Club.

Amint azt a Vezess.hu korábban megírta, a Passat padlólemezére épülő Passat minden bizonnyal megkapja a konszern 1,4 literes benzinmotorra épülő, konnektoros hibrid hajtásláncát. A V6-os modellváltozatoktól alighanem búcsúznunk kell, és a lépcsőshátú kivitel kettős nyitás ú hátsó ajtaja is a költségcsökkentés áldozatául eshet.

(forrás: vezess.hu)