Magyarországon is bemutatkozott a BMW iX

Magyarországon is bemutatkozott a BMW iX

A bajor prémiumgyártó új technológiai zászlóshajójának első példányai még idén megjelennek a hazai utakon.

A egyedülálló népszerűségnek örvendő Sports Activity Vehicle (SAV) járműkoncepciót újraértélmező, a magán mobilitás új korszakát hozó BMW iX mérföldkövet jelent a bajor prémiumgyártó történetében. Az újságírók előtt a Somló hegy környékén, továbbá a Balaton-felvidéken bemutatkozó BMW iX a BMW Group első modellje, amely a vállalatcsoport új, moduláris, széles tartományban alkalmazható eszköztárára épül, előrevetítve a vállalatcsoport jövőbeni modelljeinek műszaki bázisát. A BMW iX fejlesztési és gyártási folyamatait aprólékos fenntarthatósági szemlélet veszi körbe, a nyersanyagok kitermelését szabályozó szigorú környezetvédelmi és emberjogi elvárások betartásától kezdve, a megújuló erőforrások felhasználásával előállított energián át, egészen az újrahasznosított anyagok teljes körű alkalmazásáig.

A BMW iX a közeli jövő azon úttörő modellgenerációjának első, meghatározó hírnöke, amellyel a vállalatcsoport ismét tudatosítja a fenntarthatóság, a vezetési benyomás és a prémium minőség fogalmát. A modell eme mértékadó karakterét az újdonság formanyelve is nyomatékosítja, amit az utastérből kiindulva, belülről kifelé haladva álmodtak meg a tervezők. Mint ilyen, a BMW iX mindenekelőtt a kompromisszumoktól mentes életminőséget, sőt még vezetője és utasai pihentető környezetét helyezi előtérbe.

A karosszéria cicoma mentes, minimalista formanyelve a önálló mobilitás új irányát közvetíti, amely az utasok igényeire és szükségleteire helyezi a hangsúlyt. Az utastér az utazás minden pillanatát továbbfejlesztett opciókkal látja el, legyen szó pihentető kikapcsolódásról, biztonságról, vagy a kerekeken guruló luxus új formájáról.

A BMW iX xDrive50 modell hajtáslánc-technológiája – amely mindkét tengelyen egy-egy elektromos motorral dolgozik – több mint 370 kW / 500 lóerő maximális teljesítmény leadására képes, amellyel a BMW Group új technológiai zászlóshajója mindössze 5 másodperc alatt felgyorsul álló helyzetből 100 km/órás tempóra. A BMW iX xDrive40 modell maximális teljesítménye hozzávetőlegesen 240 kW / 300 lóerő, amely mindent összevetve valamivel több mint 6 másodperc alatt tudja le a nulla-százas sprintet.

A BMW iX xDrive50 modell a valós státuszok közti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, teljes körű szabvány alapján funkcionáló tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései alapján egyetlen feltöltéssel akár 600 kilométer, a BMW iX xDrive40 modell ugyanakkor több mint 400 kilométer megtételére képes tisztán elektromos meghajtással. A bemutató eseménysorozat részeként IONITY ultratöltőn demonstrálták a gépjármű nagyteljesítményű töltési képességét, mely kb. 30 perc alatt 80%-os töltöttséget érhet el.