Magyarországon is bemutatkozott a BMW iX M60

Magyarországon is bemutatkozott a BMW iX M60

A BMW Group új technológiai zászlóshajójának harmadik, egyszersmind legerősebb modellváltozata hazánkban is mutatkozott be. A tisztán elektromos meghajtású 619 lóerős, 46 988 000 Ft-os indulóártól elérhető BMW iX M60 első példányai már megérkeztek Magyarországra.

Hazánkban is bemutatkozott az első BMW M modell, amit a kezdetektől fogva a tisztán elektromos meghajtás szempontjai alapján fejlesztettek a mérnökök. A BMW iX M60 fenntarthatósági szempontok alapján megtervezett járműkoncepciója a korszerű Sports Activity Vehicle (SAV) modellek formanyelvét és csodálatos menettulajdonságait összefogja. Mint ilyen, az újdonság a BMW i divízió, a BMW X modellcsalád és a BMW M GmbH által fémjelzett egyedülálló kvalitásokat állítja négy kerékre. Az automatizált járművezetés, az intuitív járművezérlés és a járműkapcsolati megoldások kapcsán jelentkező technológiai innovációival a BMW iX M60 a kifinomult luxus, a csúcsteljesítmény és a prémium minőség merőben új értelmezését váltja valóra.

A BMW iX M60 a bajor prémiumgyártó technológiai zászlóshajója harmadik, az összes régebbinél erőteljesebb modellváltozata: 455 kW / 619 lóerő maximális teljesítményével, Sport vezetési üzemmódban elérhető 1 015 Nm forgatónyomatékával – amely aktivált Launch Control rajtprogrammal ideiglenesen 1 100 Nm-re növelhető –, ezenkívül M-specifikus futómű-hangolásával a BMW iX M60 letaglózó menetteljesítménnyel fűszerezi meg a tisztán elektromos meghajtás adta vezetési élményt.

A BMW iX M60 álló helyzetből 3,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás tempóra. A nóvum tisztán elektromos meghajtású, M-specifikus hajtáslánc-technológiájának kimeríthetetlen teljesítmény-leadása egészen a fordulatszám-tartomány legfelső szegmenséig kitart, az intenzív gyorsulás ezáltal a vezérlőelektronika által korlátozott 250 km/órás végsebességig megszakítás nélküli. A valós szituációk közti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, teljes körű szabvány alapján funkcionáló tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései alapján a BMW iX M60 egyelten feltöltéssel akár 566 kilométer megtételére is képes.

A BMW iX M60 a BMW M modellek által fémjelzett menetteljesítményt a BMW Group új, korszerű, moduláris rendszerének alapjain váltja valóra. A rendhagyóan fejlett modern műszaki megoldás az automatizált járművezetés, az intuitív járművezérlés, a járműkapcsolati megoldások és a digitális szolgáltatások területére hasonlóképpen kiterjed, a BMW iX M60 szegmensében jellegzetes, prémium mobilitási élményt garantálva. Mindehhez az egész egészében újratervezett utastér is hozzájárul, amely az utasoknak bőséges térérzetet ad.

Miként a BMW iX többi modellváltozata, úgy a BMW iX M60 is a bajor prémiumgyártó által valaha kínált legátfogóbb alapfelszereltséggel kényezteti az ügyfeleket, legyen szó akár az okos vezetést támogató rendszerektől, akár a számtalan fedélzeti innovációról. A jócskán stabil háttérplatform, az újgenerációs szenzorok és az újfejlesztésű szoftverek középtávon a 3-as szintű önvezető modern műszaki megoldást kínáló, automatizált járművezetési és parkolási funkciók magabiztos alkalmazását vetítik előre.

A tágas, prémium minőségű és jövőbe mutatóan megtervezett utastér támogatja a vezetőt, hogy az előtte álló útra koncentráljon, míg kimagasló utazási komfortot ad és a progresszív luxus érzését sugallja. Az utazás élményét integrált fejtámlákkal szerelt, multifunkciós ülések, nagyméretű BMW Ívelt Monitor, hatszögletű kormány és antracit árnyalatú tetőkárpit fokozza. A kardánalagút hiánya extra lábteret és tárolóhelyet garantál, a középkonzol mindazonáltal egy prémium bútor stílusában tündököl. A külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető Suite felszereltségi csomag az ülések, a műszerfal, a középkonzol és az ajtókárpitok természetes bőrborítását biztosítsa, mindemellett Gold Bronze felületeket és vezérlőelemeket. A digitális műszerfal bal oldalán megnyerően ragyog a BMW M divízió logója, a központi megjelenítő kiválasztott megjelenítési stílusától és az aktivált vezetési üzemmódtól függetlenül.

A korszerű BMW iX M60 modell bruttó listaára: 46 988 000,-Ft

A maximális teljesítményre, menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, vegyített károsanyag-kibocsátásra és vegyített energiafogyasztásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

A sajtóközleményben szereplő modellváltozatok, felszereltségi tételek, csomagok és szintek, műszaki adatok, ezenkívül átlagos üzemanyag-fogyasztásra, vegyített károsanyag-kibocsátásra és vegyített energiafogyasztásra vonatkozó értékek a németországi piacon elérhető ajánlatokat tükrözik. Az egyes méretadatok és mérési eredmények a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, ezenfelül a külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek.