„Magyar” Audikat kaptak az úszóválogatott legjobbjai

„Magyar” Audikat kaptak az úszóválogatott legjobbjai

A 49 tagú úszóválogatott húsz legsikeresebb versenyzőjét egy-egy Győrben készült A3 modellel segíti az Audi. Az átadó ünnepséget délután tartották, mert nem egy versenyzőnek délelőtt érettségi vizsgája volt.

„A magyar úszósport legkiemelkedőbb támogatója az Audi, különösen most, hogy egy éves használatra húsz fiatal versenyző kapott egy-egy A3 modellt. Az együttműködési megállapodás előkészítésekor a Szövetség kifejezte, hogy az összes gépjárműt a versenyzőknek szánunk, ugyanis ők dolgoznak nap mint nap az eredményekért” – hangoztatta a modernizált Magyar Úszószövetség elnöke, az olimpiai bajnok Wladár Sándor, hozzátéve: „a 49 tagú válogatott keret húsz legsikeresebb versenyzője kapta a támogató négykarikás márkaautóit. A fiatal tehetségekben látom a terjedelmes eredmények ígéretét, és mint egykori versenyző, tudom, hogy milyen hosszú és nehéz út vezet a sikerekig. Ezenkívül ezek a fiatal emberek az edzések mellett még keményen tanulnak is: a többszörös ifjúsági világbajnok Milák Kristóf példaként pont délben végzett a mai érettségi vizsgájával.”

Az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárkának – aki a Komjádiban edz – már ötéves a jogosítványa, és azt mondta, már roppantul várja, hogy vezethesse a neki szánt Audit. A tavalyi fővárosi világbajnokságon a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaként bronzot nyert Kozma Dominik ugyanakkor közölte még: „óriási segítség, hogy ilyen gépjárműt kaphatunk egy évre. Ezzel a kocsival komfortosabb lesz hajnalonta – főleg télen – edzésre indulni, akkor, mikor is mások csak ébredeznek.”

A 2006-os és a 2010-es úszó Európa-bajnokságot követően az Audi és a Magyar Úszószövetség legjelentősebb együttműködése a tavalyi úszó világbajnokságvolt, amikor több mint 80 Audi szállította a versenyzőket a VB-re érkezett

vendégeket az eltérő helyszínek közt. A négykarikás márka az ötkarikás aranyérmes, többszörös világ- és Európa-bajnok Gyurta Dánielt is patronálja. A győri Audi gyárban készült A3 Limousine modellek közül 13-ban dolgozik150 lóerős 1.4 TFSI benzinmotor, hét gépkocsit mindazonáltal 1.6 literes 116 lóerős TDI motor hajt.

Az Audi a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A Föld több mint 100 piacán van jelen, s 12 állam összesen 16 helyszínén termel. Az Audi AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata például az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S. p. A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), tetejébe a Ducati Motor Holding S. p. A. (Bologna/Olaszország).

2017-ben az Audi összesen csaknem 1,878 millió Audi autóját, 3,815 Lamborghini sportautóját és 55 900 Ducati motorkerékpárját szállította ki kuncsaftjainak. A 2016-ös év esetén az Audi AG 59,3 milliárd euró forgalom mellett 3,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s ebben a pillanatban nemzetközileg csaknem 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszú távon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

A győri székhelyű Audi HUNGARIA Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi- és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Győrben gyártják az Audi A3 Limousine, az A3 Cabriolet, továbbá az Audi TT Coupé és Audi TT Roadster modelleket. 2006 óta az Audi Hungaria nagyon sok alumínium karosszériaelemet szállít heterogén Volkswagen konszernmárkák részére. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország egyik óriási árbevételű vállalata és az állam legnagyobb exportőreinek egyike. Az Audi Hungaria több mint 12 000 munkatársat foglalkoztat Győrben.