Környezetvédelmi támogatások a BMW Group jóvoltából

Környezetvédelmi támogatások a BMW Group jóvoltából

A környezetvédelem és a hosszú távú fenntarthatóság a BMW Group vállalati stratégiájának meghatározó alapköve, a Föld legjobb prémiumautó-gyártója exkluzív környezetvédelmi és innovációs hozzájárulásokkal ösztönzi az elektromos mobilitás közép-európai térnyerését, ezenfelül az Euro 6 emissziós szabványnak pompás dízel- és benzinüzemű hajtáslánc-technológiák elterjedését.

A BMW Group már évek óta korszerű vállalati stratégiája egyik legnélkülözhetetlenebb alappilléreként tekint a hosszú távon fenntartható járműtechnológiák kifejlesztésére, előállítására és népszerűsítésére, amit a vállalatcsoport tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt autók piacán kínált legszélesebb, kilenctagú modellpalettája is igazol. A BMW i3 tisztán elektromos kisautó és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó mellett a bajor prémiumgyártó a BMW 225xe iPerformance, a BMW 330e iPerformance, a BMW X5 xDrive40e iPerformance, a hosszított tengelytávolságú karosszéria-változatban is megrendelhető BMW 740e iPerformance, a 2017 elején bemutatott BMW 530e iPerformance és az első plug-in hibrid MINI-ként mutatkozott be MINI Cooper S E Countryman ALL4 modelleket mindegyik sorozatgyártásban nyújtsa megrendelőinek. Hálózatról tölthető hajtásláncaival és az Euro 6 emissziós szabványnak is ideális benzines és dízeltechnológiával a BMW Group kompromisszumot nem ismerő járműtechnológiai úttörőként alakítja a perszonális mobilitás jövőjét.

„A fenntarthatóság éppúgy eggyé vált velünk, mint a vezetés színtiszta élménye” – hangoztatta Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke. „A BMW i divízió létrehozásával a német autógyártók közül elsőként köteleztük el magunkat az elektromos mobilitás mellett, tudniillik meggyőződéssel valljuk, hogy a vezetés élménye és a hosszú távon fenntartható mobilitás jövője egyet jelent. Az autóiparban úttörőként igyekszünk mindinkább támogatni az elektromos mobilitás térnyerését, felülmúlhatatlan digitális szolgáltatásaink mellett legfőképp az autóiparban jelen pillanatban elérhető legszélesebb hálózatról tölthető modellportfólióval” – mondta Harald Krüger, ezt követően rámutatott, hogy a hosszú távon fenntartható megoldások nem merülnek ki az elektromos modellekben. „A önálló mobilitás jövőképe minden kétséget kizáróan a csúcstechnológiás dízelek megoldásaitól is függ, ugyanis a környezetvédelemnek jó néhány oldala van. Az egyik leglényegesebb a klímaváltozás elleni küzdelem” – zárta gondolatait a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.

A önálló mobilitás jövőjébe történő befektetés részeként a BMW Group Magyarország átfogó környezetvédelmi támogatásokkal ösztönzi az elektromos mobilitás térnyerését, azonfelül az Euro 6 emissziós szabványnak helyes dízel- és benzinüzemű modellek elterjedését: új BMW vagy MINI modell vásárlása során a társaság akár 640 000,- forint környezetvédelmi hozzájárulással segíti azon ügyfeleit, akik a vásárlásnál Euro 4 vagy alacsonyabb emissziós szabványnak alkalmas, dízelüzemű használtautójukat is beszámíttatják (a segítség összege a megvásárolt modelltől függ, részletek a www.bmw.hu és www.mini.hu weboldalakon). A kivételes környezetvédelmi patronálás a BMW i3 tisztán elektromos kisautó vagy bármely plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modell vásárlása során vehető igénybe, azonfelül a BMW Group azon modelljeinél, amelyeknek Euro 6 emissziós szabványnak is korrekt vegyített károsanyag-kibocsátása maximum kilométerenkénti 130 gramm. A BMW Group Magyarország exkluzív környezetvédelmi hozzájárulása az állami támogatásokon felül értendő és egyéb kedvezményekkel is összevonható. A cég innovációs bónuszt kínálva a korszerű BMW X1-et akár 1 640 000,-ft árelőnnyel teszi elérhetővé (mely magában foglalja a körneyezetvédelmi patronálást), a BMW 3-as limuzin ugyanakkor – amely az egyik leginkább közkedvelt BMW modell Magyarországon – környezetvédelmi támogatással egyesült erővel akár összesen 2 740 000,- forint innovációs bónusz kedvezménnyel megrendelhető.

A BMW Group Magyarország átfogó kezdeményezése 36 eltérő MINI modellre is kiterjed, amelyek az Euro 6 emissziós szabványnak való megfelelés és a kilométerenkénti maximum 130 gramm vegyített károsanyag-kibocsátási érték függvényében akár 400 000,- forint értékű innovációs bónuszt élvezhetnek, amennyiben a vásárló Euro 4 vagy annál régebbi emissziós normájú dízelüzemű személyautót számíttat be a vásárlás esetén.

A cég páratlan környezetvédelmi támogatása kézzelfogható lehetőséget ajánl azon használtautó-tulajdonosoknak, akik Euro 4 vagy alacsonyabb emissziós szabványnak testhezálló dízel gépkocsijukat a piacon jelen pillanatban elérhető egyik legkorszerűbb, hosszú távon fenntartható járműtechnológiák egyikére cserélnék. A környezetvédelmi hozzájárulás a BMW Group Magyarország újabb, a hosszú távon fenntartható mobilitás térnyerését ösztönző kezdeményezése: a társaság a korszerű modelleket kínáló BMW i almárkát 2014 novemberében vezette be Magyarországon, amely az elmúlt három évben a BMW i divízió egyik legsikeresebb közép- és délkelet-európai piacává érett. 2015 őszén a BMW i3 kapta meg elsőként a leginkább környezetbarát autókat megillető zöld rendszámot, 2016. december 23-án ugyanakkor az importőr az első állami támogatású BMW i3 modellt is átadta partnerének. A BMW Group Magyarország elkötelezett a hosszú távon fenntartható, környezetbarát mobilitás mellett, a cég exkluzív környezetvédelmi támogatása ezáltal egyre több elégedett partnernek jelenthet megoldást, essen választásuk akár tisztán elektromos meghajtású, plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt, vagy Euro 6 emissziós szabványnak is célszerű benzin-, ezenfelül dízelüzemű BMW vagy MINI modellre. A környezetvédelmi hozzájárulás a BMW átfogó modell- és motorpalettájának most több mint 100 tagjára és több mint 35 eltérő MINI modellre igénybe vehető.

A BMW Group tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modelleket összesítő palettájáról a bajor prémiumgyártó kliensei ebben a pillanatban kilenc autó közül választhatnak. 2018-ban a portfólió a korszerű BMW i8 Roadster modellel bővül, amit jó néhány tisztán elektromos meghajtású modell világpremierje követ ezután: 2019-ben a vállalatcsoport oxfordi létesítménye megkezdi a tisztán elektromos MINI sorozatgyártását, ezután 2020-ban a zéró emissziójú vezetési élményt ígérő BMW X3 is megérkezik az utakra. A BMW Group új, tisztán elektromos zászlóshajója 2021-ben mutatkozik be: a BMW iNEXT modell a vállalatcsoport dingolfingi gyárában lát ezt követően napvilágot, a korszerű járműtechnológiák és az elektromos mobilitás abszolút fejlesztőközpontjaként erősítve meg Németország kulcsfontosságú szerepét, egy új periódus hajnalán.