Kezdetét vette a modern Volkswagen T-Roc értékesítése

Kezdetét vette a modern Volkswagen T-Roc értékesítése

A T-Roc karakteres dizájnnal hódít, melyet ugyanabban az időben leír a páratlan igényesség, a részletek iránti szenvedélyes figyelem és az avantgárd megjelenés. A friss formavilággal, továbbfejlesztett vezetéstámogató rendszerekkel és digitális szolgáltatások egész sorával felszerelt modell már a magyar piacon folytathatja tovább 2017-ben megkezdett sikertörténetét. A belső tér kialakítása a kiváló színvonalú anyagok igénybevételével tovább finomodott és itt kapott helyet az újragondolt infotainment monitor és az alapfelszereltség részét képező Digital Cockpit digitális műszerfal. A T-Roc színrelépésével, olyan magasabb járműosztályokból érkező továbbfejlesztett műszaki megoldások, akárcsak az IQ. Light-LED Matrix fényszóró, az IQ. Drive Travel Assist vezetéstámogató rendszer és a prediktív adaptív sebességtartó automatika (ACC) is megjelentek a kompakt SUV modellcsaládban. Ezzel a Volkswagen óriási lépést tesz afelé, hogy az ACCELERATE stratégiájának részeként szoftverorientált mobilitási szolgáltatóvá váljon.

A progresszív megjelenés, a sportos teljesítmény és a multifunkcionálisan felhasználható rugalmasság kombinációja egyedülálló sikert hozott a modellnek. A T-Roc bevezetése óta óriási népszerűségre tett szert, melyet az is jelez, hogy a Volkswagen immáron nagyjából egymillió darabot forgalmazott ebből a kompakt SUV-ból. Ezzel a T-Roc a Volkswagen termékportfóliójának kulcsfontosságú szereplőjévé vált és a cég SUV-szegmensben követett stratégiáját is varázslatosan megerősítette. Népszerűségüket a legkorszerűbb dizájn- és technológiai fejlesztések is növelték.

Kifinomult belső tér, még határozottabb külső formavilág

A habosított hátfelülettel és csodás varrásokkal készült új műszerfal korszerű és kimagasló minőségű, formatervezett elemeket visz a modern T-Roc belső terébe. Az infotainment rendszer megjelenítője egy tablethez hasonló megjelenést kapott és úgy helyezték el a műszerfalon, hogy egy vonalban legyen a kormánykerék mögötti digitális műszeregységgel. Felszereltségtől függően az infotainment monitor 8 vagy 9,2 colos képátlóval ellátott. A kompakt SUV modell az alapfelszereltség részeként magába foglalja a digitális műszeregységet, amely külön választhatóan akár 10,25 colos képátlóval szintén rendelkezésre áll a Digital Cockpit Pro részeként. A multifunkciós kormánykerék – amely ugyancsak része a szériafelszereltségnek – új kialakítást kapott, amely hozzájárul a jármű intuitív irányításához.

Az elsőrangú minőségű anyagból készült ajtóbetét burkolat mostantól az alapfelszereltség részét képezi. A Style és az R-Line felszereltségek tekintetében az ajtóbetétek, a kartámaszok dizájner varrásokkal eldolgozott bőrutánzatból készülnek, hasonlóan a fejtámaszokhoz. A Style felszereltség újabb eleme a kényelem ülések középső részének ArtVelours szövettel történő borítása. Az R-Line változat tekintetében külön választhatóan mind a vezető, mind a mellette helyet foglaló utas a csúcskategóriát képviselő sportülésekben foglalhat helyet (ezek ezelőtt csupán a T-Roc R verziónál voltak elérhetők) azonfelül Nappa bőr bevonatot is választhat.

Az T-Roc külső megjelenését még határozottabb vonalvezetés jellemzi, amely jellegzetes crossover formavilágát még látványosabbá teszi. A LED fényszórók és a sötétített hátsó lámpák az alapfelszereltség részeként kaptak helyet, kívánságra mindazonáltal az IQ. LIGHT-LED Mátrix fényszórók, a hűtőrácson végighúzódó fénycsík ezenfelül a korszerű világítási képet monitor és futófényes irányjelzővel szerelt hátsó lámpatestek is elérhetőek. Az öt új színben választható fényezés és a modern tervezésű 17 valamint 19 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsák még nagyobb szabadságot biztosítanak az ügyfelek részére, hogy személyre szabják autójukat.

A digitalizáció és konnektivitás új szintjei

A modern T-Roc a szériafelszereltség részeként biztosítsa a haladó szellemű Front Assist és Lane Assist vezetéstámogató rendszereket. Ezen kívül az IQ. DRIVE Travel Assist és a prediktív távolságtartó automatika biztosítja az asszisztált kormányzást, fékezést és gyorsítást egészen 210 km/óra sebességhatárig. Az első kamera jelzéseit azonfelül a navigációs és térképadatokat is figyelembe véve a jármű vezérlőrendszere felhasználja a helyi sebességkorlátozásokra vonatkozó információkat, a városhatárok jelzéseit, kereszteződésekre és körforgalmakra vonatkozó adatokat.

A T-Roc a moduláris infotainment rendszerek harmadik generációját (MIB3) használja, amely internet alapú funkciók és szolgáltatások széles körét teszi elérhetővé. A We Connect Plus szolgáltatások a tradícióknak megfelelő csomag részeként költségmentesen állnak rendelkezésre egy évig Európában. Ez azt jelenti, hogy a természetes online hangvezérlés és a streaming szolgáltatások is hozzáférhetővé válnak. Kívánságra az App-Connect Wireless révén az Apple CarPlayTM és az Android AutoTM funkciói vezeték nélküli csatlakozással integrálhatók a gépjármű vezérlőrendszerébe.

Hatékony TSI és TDI erőforrások, külön választhatóan hétfokozatú kettős tengelykapcsolós (DSG) váltó és 4 MOTION összkerékhajtás

A T-Roc változatos hajtásrendszereket kínáló palettáján három TSI és két TDI motorból választhatnak az ügyfelek. A választott hajtástól függően hatfokozatú kéziváltó vagy hétfokozatú kettős tengelykapcsolós (DSG) váltó továbbítja az erőt az első tengely felé. A háromhengeres 1.0 TSI kapacitás maximális teljesítménye 81 kW (110 LE)1. A négyhengeres hajtás tekintetében az 1.5 TSI2/3 110 kW (150 LE), ameddig a 2.0 TSI4 tekintetében 140 kW (190 LE) teljesítményre képes. A kínálatot egy négyhengeres 2.0 TDI aggregát teszi teljessé, amely 85 kW (115 LE)6 és 110 kW (150 LE)7 teljesítményváltozatokban válik hozzáférhetővé. Az elsőkerék hajtás alternatívájaként a korszerű modell 4 MOTION összkerékhajtással is választható, ilyenkor a 110 kW (150 LE)8 teljesítményű dízel kapacitás gondoskodik az emelkedett erőátvitelről. A 140 kW (190 LE)4 teljesítményű 2.0 TSI kapacitás az alapfelszereltség részeként 4 MOTION összkerékhajtással érkezik.

Az alapkivitel mellett három újabb, meghatározott összeállítást kínáló felszereltségi szinttel választható

A T-Roc a felszereltségi szintek újragondolásának hála könnyűszerrel hozzáigazítható az példa nélküli ízléshez. Az alap T-Roc változat mellett a kompakt SUV modell három, újonnan összeállított verzióban válik hozzáférhetővé: ez a Life, a Style és az R-Line. A Style felszereltségi szint kéttónusú fényezést, több egyéb krómozott elemet, hangulatvilágítást és komfortüléseket ajánl a belső térben. Az R-Line külső megjelenése és felszereltsége most leginkább merít a csúcsmodell T-Roc R tulajdonságaiból. Egyedi karaktere jó néhány ponton visszaköszön, mint amilyen a feltűnő, sportos kialakítású lökhárító és a multifunkciós sportkormány érintésvezérléssel. Ezen kívül a korszerű T-Roc az R-Line felszereltséggel egy igazán sportos csomagot is ígér, aminek része a vezetői profil választásának lehetősége, a progresszív kormányzás és a sportos futómű. A Style és R-Line felszereltségi szinteknél az ügyfelek választhatják a Black Style stílus csomagot, melynek külső és belső fekete kinézet elemei igazán sportos megjelenést kölcsönznek a modellnek.

A T-Roc R: multifunkcionális teljesítmény

A modellcsalád legdinamikusabb kompakt terepjárója a négyhengeres erőforrással szerelt 221 kW (300 LE)5 teljesítményű új T-Roc R. Ehhez nagyban hozzájárul az alapfelszereltség részét képező sportfutómű és a 4 MOTION összkerékhajtás. A jellegzetes hangzás mellett a sportos teljesítményt vizuálisan hangsúlyozzák az R specifikus külső és belső elemek. A modern kialakítású bőr sportkormány érintésvezérlést ad és megtalálható rajta a modellváltozatra sajátos R gomb, amely révén közvetlenül választhatjuk ki a kívánt vezetői profilt.