Kezdetét vette a modern települési SUV, a Škoda KAMIQ gyártása

Kezdetét vette a modern települési SUV, a Škoda KAMIQ gyártása

A Škoda székhelyén, Mladá Boleslavban funkcionáló üzemben július 7-én legördült a szerelőszalagról az első Škoda KAMIQ. A kompakt települési SUV alulról teszi teljessé a Škoda palettáját a SUV-modellek piaci szegmensében. A KAMIQ a KODIAQ és a KAROQ mellett a Škoda már harmadik SUV-modellje az európai piacok részére, és a SUV-modellek előnyeit – mint a nagyobb szabad hasmagasság és a magasabb üléspozíció – a kompakt modellek mozgékonyságával egyesíti.

A Škoda székhelyén, Mladá Boleslavban funkcionáló üzemben kezdetét vette a modern települési SUV, a Škoda KAMIQ sorozatgyártása. A Škoda modellpalettájának legfrissebb tagja mellett az OCTAVIA, a FABIA, a SCALA és a KAROQ széria elemei is készülnek itt.

Dr. Michael Oeljeklaus, a Škoda AUTO igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja nyomatékosította: „Egy új Škoda gyártáskezdete minden alkalommal speciális esemény számunkra. Az elmúlt hónapok alatt minden feltételt biztosítottunk a termelés és a logisztika területein annak érdekében, hogy a KAMIQ sikeresen jelenhessen meg a települési SUV-modellek piaci szegmensében és meggyőződésünk, hogy – a Škoda modelljeire sajátos módon – magas elismerésre méltó színvonalával és jó néhány praktikus megoldásával a KAMIQ is ügyfeleink megelégedésére szolgál ezt követően.”

KAMIQ szériája gyártásába a Škoda csaknem 100 millió eurót invesztált Mladá Boleslavban. A gyártósort az MQB27 padlóvázra adaptálták, új présszerszámok készültek, a fényező- és a karosszériaüzemben, ezenkívül a végszereldében mindazonáltal az alapvető változások mellett – példaként a modern, két részre osztott LED-fényszórók szerelését is lehetővé téve – heterogén részletmódosításokat is eszközöltek. Naponta 400 új KAMIQ készülhet Mladá Boleslavban.

A korszerű Škoda KAMIQ a Volkswagen-csoport modulrendszerű keresztmotoros platformjának műszaki alapjaira épül, és korszerű infotainment-, amellett vezetői segédrendszerekkel, érzelmekben gazdag dizájnnal és nagyon sok „Simply Clever” megoldással bizonyul meggyőzőnek. Bőséges térkínálata a családok és az életstílus-központú ügyfelek részére ugyanúgy kiváló kísérővé avatja.

4241 milliméteres hosszúságával a KAMIQ minden utasa és csomagjaik részére bőséges térkínálattal szolgál. Haladó szellemű vezetői segédrendszereinek, hatékony és takarékos motorjainak, azonfelül a legújabb hálózatba kapcsolhatósági megoldásainak betudhatóan pompásan megfelel a fiatal nagyvárosi vásárlói célcsoport igényeinek. A Škoda a hajtásrendszer tekintetében is kielégíti e járműszegmens vásárlóinak igényeit, és csakis elsőkerék-hajtással nyújtsa új települési SUV-modelljét.