Két rangos autóipari kitüntetés döntősei közepette a Skoda Superb

Két rangos autóipari kitüntetés döntősei közepette a Skoda Superb

Óriási siker a modern ŠKODA Superb: a márka zászlóshajója felkerült a 2016-os „Év Autója” („Car of the Year 2016” – COTY) és a „Világ Év Autója” („World Car of the Year 2016” – WCOTY) szavazás rövid listájára szintén. Mindkét kitüntetést a legrangosabb díjak közt tartják számon az autóiparban.

Kifejező formavilágával, kivételes műszaki megoldásaival és kategóriájának legtágasabb térkínálatával a ŠKODA teljesen modernizált zászlóshajója korszerű mércét állít szegmensében. Ezen felül a márka csúcsmodellje – egyre inkább a felső-középkategória legjobbjaihoz közelítve – modern szintre lépett a biztonság, kényelem, összekapcsolhatóság és környezet tekintetében. A modern ŠKODA Superb előző évben június óta válik hozzáférhetővé az európai piacokon, Kínában október óta vásárolhatják meg az ügyfelek, Indiában mindazonáltal most indul a modell értékesítése. A modell kombi variációja 2015. szeptemberében érkezett a kereskedésekbe. Világszintű kiszállításai januárban 62,3 százalékkal nőttek, Nyugat-Európában mindazonáltal párját ritkító, 104,5 százalékos bővülést könyvelhetett el a modell.

Két rangos autóipari kitüntetés döntősei közepette a Skoda Superb utastér
Két rangos autóipari kitüntetés döntősei közepette a Skoda Superb utastér

Döntő fázisába érkezett a legjobb autók utáni kutatás: a modern ŠKODA Superb egyike annak a tíz döntős modellnek, amely esélyes a 2016-os „Világ Év Autója” („World Car of the Year 2016” – WCOTY) díjra. A zsűrit az ez évi évben 23 ország 73 szakértő újságírója alkotja. A három legjobbat 2016. március elején, a Genfi Autószalonon nevezik meg. A kategóriák győzteseit ugyanakkor az áprilisi New York-i Internacionális Autószalonon (New York International Auto Show – NYIAS) hirdetik ki.

Megnevezték az „Év Autója” („Car of the Year” – COTY) hét döntősét szintén. A zsűri a közelmúltban Európában bemutatott 35 modell közül választotta ki a kedvenceit. Az év legkiemelkedőbb újdonsága a 2016-os Genfi Autószalon nyitónapján veheti keresztül az autóipar legrégebbi és legjelentősebb elismerését. A díjátadó előtt a 22 ország 58 szakújságírójából álló zsűri alapos teszteknek veti alá a hét döntőst. A vizsgálatok alatt a szakértők formaterv, fejlesztés, minőség és ár-érték arány szerint vizsgálják a modelleket. A ŠKODA Superb az elmúlt hónapokban számos pozitív visszajelzést kapott és jó néhány értékes díjjal bővült. Múlt évben szeptemberben a ŠKODA zászlóshajója kiérdemelte a „Legjobbak legjobbja” („Best of the best”) kitüntető címet a 2015-ös Automotive Brand Contest formatervezési versenyen, ahol a sorozatgyártású autók közt „Külső formatervezés” kategóriában diadalmaskodott. A kitüntető címről a Német Formatervezési Tanács döntött, amely a Superb precíz, kifejező és érzelemgazdag formavilágát díjazta. Az angol „What Car? ” magazin mindazonáltal a ŠKODA Superb Combi modellt honorálta a 2016-os év „Legjobb kombi modellje” („Best Estate Car of 2016”) címmel.