Kategóriájában piacvezető Magyarországon a BMW i3

Kategóriájában piacvezető Magyarországon a BMW i3 plug-in-hibrid sportautó

Az év első 7 hónapja után nagy sikert könyvelhet el a BMW i magyarországi szereplése. 2015 január–július intervallumban már 30 db BMW i3 és 3 db BMW i8 modellt adtak át az ügyfeleknek. A BMW i3 értékesítése ezzel magasan piacvezető az elektomos/plug-in-hibrid járművek körében a vizsgált időszakot tekintve. Az i8 plug-in-hibrid sportautó már számos nemzetközi díjat nyert, legutóbb a nagy presztízsű Nemzetközi Év Motorja Választás első helyét is megszerezte, így már hazai tulajdonosainál is bizonyíthatja egyedülálló képességeit.

Természetesen az itthoni szép eredmények is hozzájárulnak a BMW i modellek globális piaci sikereihez, minek keretében az idei év első felében több mint 12 500 db BMW i3 és i8-as jármű kelt el világszerte.

„A BMW i modelleket továbbra is kiemelt érdeklődéssel fogadja a magyar piac, biztató a megrendelés-állományunk és jó látni, hogy egyre többen ismerik fel az utakon is a jövőbe mutató, innovatív autóinkat. Ahhoz, hogy a BMW i3 a magyar utcakép még természetesebb részese lehessen, modelljeinkhez hasonlóan innovatív vásárlást ösztönző eszközöket dolgoztunk ki ügyfeleink részére, így a BMW i3-as már kedvező THM konstrukcióval, illetve vonzó operatív lízing ajánlatokkal is elérhető” – mondta Mala Ferenc a BMW Group Magyarország márkamenedzsere. „A BMW i új világa a magyar vásárlók számára is szimpatikus, autóink szénszál erősítésű karosszériája, a felhasznált anyagok progresszivitása a BMW Group egyéb modelljei számára is iránymutatóak” – tette hozzá a BMW i márkavezetője.

További állomásokkal bővülnek a hazai BMW i Szervizpontok a közeljövőben. A meglévő 4 partner mellé újabbak csatlakoznak, támogatva az országos lefedettséget és a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatási rendszert.

A BMW i almárka kisebb, mindennapi használatra kialakított városi prémium autója, a BMW i3 alapáron 11 830 000 forinttól érhető el. Az i3 kétféle verzióban áll rendelkezésre, amelyből a teljesen elektromos változat 130-160 kilométer hatótávra képes a használat intenzitásának függvényében, míg a hatótáv-növelő megoldással (Range Extender) bővített típus már összességében 300 kilométer megtételére nyújt lehetőséget. Az almárka hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtású sportautója, a BMW i8 alapáron 43 594 000 forinttól érhető el a hazai vásárlók számára.