Jó néhány modellsorozatát frissíti 2022 nyarán a BMW

Jó néhány modellsorozatát frissíti 2022 nyarán a BMW

2022 nyarától még nagyobb hatékonyság, az összes régebbinél magasabb szintű személyre szabhatóság és modernizált digitalizáció teszi még vonzóbbá a BMW nagyszámú modellsorozatát. A modern BMW 2-es Active Tourer modellpalettája két plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és egy BMW xDrive okos összkerékhajtással együttműködő dízelmotorral bővül, a korszerű BMW 2-es Coupé és a korszerű BMW 4-es Gran Coupé portfólióján két-két új hajtáslánc-változat ünnepli premierjét, a vezetés élményét és az utazás kényelmét ugyanakkor nagyon sok modellsorozatnál újratervezett felszereltségi csomagok emelik új szintre.

A modern BMW 2-es Coupé és a modern BMW M3 limuzin alapfelszereltsége 2022 nyarán a BMW Ívelt Kijelzővel gazdagodik, amellyel párhuzamosan a BMW 8.0 operációs rendszer alapjaira épülő, többszenzoros felhasználói élményt kínáló BMW iDrive járművezérlő modern műszaki megoldás legújabb generációja is megérkezik mindkét modellsorozatba. A digitalizáció kapcsán jelentkező fejlesztések a BMW Maps navigációs rendszer és a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkcióiban köszönnek vissza.

BMW 2-es Active Tourer: bemutatkozik a két plug-in hibrid modell és a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt, új dízelmotor

A modern BMW 2-es Active Tourer már piaci bevezetése óta átfogó hajtáslánc-technológiákkal, a BMW Group legújabb EfficientDynamics motorgenerációjának belsőégésű erőforrásaival és a legmodernebb mild-hibrid technológiákkal válik hozzáférhetővé. A multifunkcionális kompakt modell hatékonyságát és vezetési élményét a következő években két plug-in hibrid hajtáslánc-technológia fokozza tovább: mindkét modellben egy háromhengeres, BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó benzinmotor (amely az első kerekeket hajtja) és egy elektromos motor (amely a hátsó kerekeket hajtja) dolgozik közösen. És valamint a padlólemezbe süllyesztett nagyfeszültségű áramforrás, úgy az elektromos motor is a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációját képviseli. Az ilyen formában felépülő hibrid-specifikus összkerékhajtás minden vezetési szituációban módfelett magas szintű sportosságot, menetstabilitást és tapadást garantál.

A korszerű BMW 230e xDrive Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 0,6 – 0,8 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás (WLTP): 14,4 – 15,9 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 14 – 18 gramm / km) hajtáslánc-technológiájának rendszerteljesítménye 240 kW / 326 lóerő (a 110 kW / 150 lóerő maximális teljesítményre képes belsőégésű kapacitás és a 130 kW / 177 lóerő maximális teljesítményű elektromos motor együttműködéseként). Ez azt jelenti, hogy az erősebb plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW 2-es Active Tourer álló helyzetből 5,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás tempóra, tisztán elektromos hatótávolsága ugyanakkor a valós helyzetek közti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, mindenre kiterjedő szabvány alapján funkcionáló tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései alapján egy feltöltéssel 82 – 93 kilométer.

180 kW / 245 lóerő rendszerteljesítményének hála (a 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítményre képes belsőégésű kapacitás és a 80 kW / 109 lóerő maximális teljesítményű elektromos motor együttműködéseként) a modern BMW 225e xDrive Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 0,6 – 0,8 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás (WLTP): 14,2 – 15,8 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 14 – 18 gramm / km) 6,7 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Egy feltöltéssel megtehető 83 – 92 kilométer (WLTP) tisztán elektromos hatótávolsága az előző modellgenerációhoz viszonyítva jókora fejlődést jelent. Sőt mi több, fali töltőn át és nyilvános járműtöltő állomáson a modern BMW 2-es Active Tourer kétszer nagyobb, már 7,4 kWh maximális töltési kapacitásra képes, amelyiknek hála a két plug-in hibrid modell nagyfeszültségű akkumulátora 2,5 óra alatt maradéktalanul feltölthető.

A portfólió harmadik újdonsága a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres dízelmotor. A korszerű BMW 223d xDrive Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,6 – 5,1 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 121 – 133 gramm / km) rendszerteljesítménye 155 kW / 211 lóerő (a 145 kW / 197 lóerő maximális teljesítményre képes belsőégésű kapacitás és a 14 kilowattnyi / 19 lóerőnyi elektromos rásegítés együttműködéseként), csúcs forgatónyomatéka ugyanakkor 400 Nm (a belsőégésű kapacitás akár 400 Nm forgatónyomatékával és az akár 55 newtonméternyi elektromos rásegítéssel). A mild-hibrid rendszer elektromos rásegítését a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltóba építették be a mérnökök. Elinduláskor ez az elektromos motor hozza mozgásba a főtengelyt, amely nagymértékben fokozza a hajtáslánc-technológia hatékonyságát. A rendszer teljesítményét és forgatónyomatékát a BMW xDrive nagy tudású összkerékhajtás osztja el a négy hajtott kerék közt. A korszerű BMW 223d xDrive Active Tourer 7,3 másodperc alatt abszolválja a nulla-százas gyorsulást.

BMW 2-es Coupé: két új modellváltozat és alapfelszereltségként BMW Ívelt Monitor, azonfelül kormány mögötti váltófülek

A korszerű BMW 2-es Coupé palettáját egy új belépő szintű modellváltozat és a BMW M GmbH teljesítményre tökéletesített sportolója színesíti tovább. 2022 nyarától a kompakt kétajtós modell átfogó vezetési élményét a korszerű BMW 218i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,5 – 7,1 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 146 – 160 gramm / km) ajánlja fel a legtakarékosabb módon, motorházteteje alatt egy 115 kW / 156 lóerő maximális teljesítményre és 250 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotorral. A motor erejét egy nyolcfokozatú Steptronic automataváltó továbbítja a hátsó tengelyhez. A korszerű BMW 218i Coupé 8,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

A második újdonság a teljesítmény-tartomány legmagasabb szintjén érkezik meg az utakra: a korszerű BMW M240i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,8 – 8,5 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 177 – 192 gramm / km) a márka mesés, hamisítatlan vezetési élményét hirdeti a prémium kompakt szegmensben. Az erőt mindehhez egy 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményű, soros hathengeres benzinmotor szolgáltatja, amely egy nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltón és az osztóműbe épített BMW M sport differenciálművön át továbbítja teljesítményét, ezenkívül forgatónyomatékát a hátsó kerekekhez. A modern BMW M240i Coupé tekintetében ez 4,7 másodperc alatt abszolvált nulla-százas sprintet idéz elő.

A vérpezsdítő manuális váltások érdekében a BMW M GmbH új, teljesítményre finomított modellje kormány mögötti váltófülekkel gurul le a gyártósorról. A váltófülek 2022 nyarától a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó részét képezik, amit a vállalat a modern BMW 2-es Coupé négyhengeres motorral szerelt modellváltozataihoz az alapfelszereltség részeként ad. A portfólión ebben a pillanatban három eltérő négyhengeres benzinmotor és egy négyhengeres dízelüzemű kapacitás, ezenfelül a 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres szív sorakozik. Utóbbi színtiszta hátsókerék-meghajtással és BMW xDrive okos összkerékhajtással párosítva úgyszintén elérhető.

A mérnökök a modern BMW 2-es Coupé tekintetében is újragondolták a BMW által fémjelzett, vezető felé forduló műszerfalat, mindent összevetve 2022 júliusától a kétajtós kompakt minden modellváltozata alapfelszereltségként BMW Ívelt Kijelzővel érkezik meg az utakra. A kormány mögé pozícionált, 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és a 14,9” képernyő-átmérőjű központi monitor párosa egy maradéktalanul digitális, nagyfelbontású egységgé áll össze. A BMW Ívelt Monitornak és a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkcióinak betudhatóan a modern BMW 2-es Coupé már érintésekkel és hangutasításokkal vezérelhető felhasználói élményt szolgáltat.

BMW 4-es Gran Coupé: két új, soros hathengeres motorral szerelt modellváltozat érkezik

2022 nyarán a BMW M GmbH egy új teljesítményre tökéletesített modellel örvendezteti meg a BMW 4-es széria rajongóit: a korszerű BMW M440i Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,6 – 8,2 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 172 – 185 gramm / km) a 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor, a mild-hibrid modern műszaki megoldás, a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó, a tradicionális hátsókerék-meghajtás és a BMW M sport differenciálmű egységét állítja csatasorba. A prémium középkategória négyajtós kupéjának extrém sportos kiadása 5,0 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

Sőt mi több, a következő években a modern BMW 4-es Gran Coupé portfóliója egy soros hathengeres dízelmotorral is bővül: a korszerű BMW 430d xDrive Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,5 – 6,0 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 145 – 158 gramm / km) 3.0 liter hengerűrtartalmú erőforrása 210 kW / 286 lóerő maximális teljesítményre és 650 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes. A hajtáslánc hatékonyságát és azonnali rendszerreakcióit itt is egy 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid modern műszaki megoldás fokozza. A letaglózó tolóerő, a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó és a BMW xDrive okos összkerékhajtás a korszerű BMW 430d xDrive Gran Coupé tekintetében közösen 5,3 másodperc alatt abszolvált nulla-százas sprintet nyújt.

2022 júliusától a bajor prémiumgyártó a korszerű BMW 4-es széria minden teljesítményre cizellált modelljéhez és a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 M50 modellhez is (vegyített energiafogyasztás (WLTP): 18,0 – 22,5 kWh / 100 km, vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km) elérhetővé teszi az M Sport Pro csomagot, amely a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag kibővített tételeit, BMW M Shadow Line világítási opciókat, vörös féknyergekkel dolgozó BMW M sport fékrendszert és BMW M biztonsági öveket magába foglal. A modern BMW 4-es Coupé és a modern BMW 4-es Cabrio karosszériafényezési opciói mindeközben a Skyscraper Grey metál árnyalattal gazdagodnak.

Részletesebb személyre szabhatóság a modern felszereltségi csomagoknak betudhatóan

2022 nyarától a bajor prémiummárka nagyon sok modellsorozat tekintetében új, típus-specifikus csomag-összeállításokkal fokozza a gyárilag megrendelhető, prémium minőségű extrafelszereltségi opciók által kínált személyre szabhatóságot. A modern felszereltségi csomagokkal az ügyfelek egy-egy területre fókuszálva alakíthatják kedvükre a kiválasztott modelleket. A korszerű BMW 2-es Active Tourer palettáján mindent összevetve példának okáért az Utazás csomag és a Kényelem csomag is elérhetővé válik.

A modern BMW 2-es Coupé portfóliója az Innovációs csomaggal és a Kényelem csomaggal bővül. A kínálat a modern BMW 1-es széria és a modern BMW 2-es Gran Coupé tekintetében kiváltképp változatos lesz: a modellek 2022 júliusától Prémium csomaggal, Utazás csomaggal, Innovációs csomaggal, Kényelem csomaggal, Kényelem Professional csomaggal és M Sport Pro csomaggal felszerelve is legurulhatnak a gyártósorról.

Új extrafelszereltségi opciók a BMW 5-ös széria, a BMW 6-os Gran Turismo, a BMW X5 és a BMW X6 palettáján, tovább bővített alapfelszereltség a BMW Z4 részére

Az M Sport Pro csomag az elkövetkezendő időszakokban a BMW 5-ös limuzin, a BMW 5-ös Touring és a BMW 6-os Gran Turismo extrafelszereltségi palettáján is megjelenik. Az újdonság a típus-specifikus M Sport csomag kiegészítő opciójaként válik elérhetővé és a BMW 5-ös széria belépő szintű modelljei tekintetében kormány mögötti váltófüleket, a többi modell tekintetében ugyanakkor nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltót ígér. A csomag ezen felül magába foglalja a kibővített BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag tételeit, a vörös féknyergekkel dolgozó BMW M sport fékrendszert és a BMW M biztonsági öveket is. Az 5-ös BMW megkapja a BMW M Shadow Line világítási opciókat is, amelyekhez a BMW 5-ös limuzin tekintetében feketére fényezett BMW M légterelő szárny is társul. Újdonságként válnak elérhetővé a palettán a Skyscraper Gray metál és az Arctic Race Blue metál karosszériafényezési árnyalatok.

A BMW X5 és a BMW X6 utastere 2022 nyarától alapfelszereltségként megkapja a steppelt Sensafin dekorbetéteket. Az újfejlesztésű, bőrszerű tulajdonságokkal bíró felület öt eltérő árnyalatban áll rendelkezésre, kifinomultabb megjelenést és kellemesebb tapintást garantálva.

A BMW Z4 utánozhatatlan varázsát ezzel párhuzamosan kibővített alapfelszereltség emeli új dimenzióba: a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés a 10,25” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és a 10,25” képernyő-átmérőjű központi megjelenítő párosával, azonfelül a Connected Professional csomag tételeivel teszi leginkább felejthetetlenné a vezetés élményét.

A BMW M3 limuzin egyediségét BMW Ívelt Monitor és Innovációs csomag, a BMW M4 Coupé exkluzivitását ugyanakkor BMW M Grafika fokozza

2022 júliusától a BMW 8.0 operációs rendszer alapjaira épülő, többszenzoros felhasználói élményt kínáló BMW iDrive járművezérlő modern műszaki megoldás legújabb generációja is bekerül a BMW M3 limuzin teljes körű alapfelszereltségébe, BMW Ívelt Kijelzővel. A négyajtós sportautó a külön választható extrafelszereltség részeként Innovációs csomaggal, vezeték nélküli okostelefon-töltő tálcával, perszonális eSIM kártyával, Sensatec felületű műszerfallal és alumíniumból készült, rombuszmintás, antracit árnyalatú BMW M dekorbetétekkel is megrendelhető. Újdonságként válik elérhetővé a modellhez a BMW Individual részleg Frozen Pure Grey metál karosszériafényezési árnyalata.

A BMW M4 Coupé exkluzivitását a motorháztetőre és a csomagtérajtóra megrendelhető BMW M Grafika nyomatékosíthatja: a BMW M GmbH logójának magasfényű fekete kontúrvonalai sportosan megnyerő stílusban fokozzák a kétajtós élsportoló karosszériájának egyediségét.

A BMW Maps navigációs rendszer és a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkciói

A BMW 8.0 operációs rendszerrel dolgozó modellek vezetési élményét és menetkomfortját már most új digitális szolgáltatások fokozzák, 2022 nyarától mindazonáltal a BMW Maps navigációs rendszer és a BMW Intelligent Personal Assistant is új kvalitásokkal, kibővített funkciókkal gazdagodik. Az újfajta térképgrafika mellett a navigációs rendszer a sűrűn látogatott útvonalak mentén látható látnivalókról és hasznos lehetőségekről is információkat szolgáltat, akkor is, ha az útvonaltervezés nem aktív. A BMW 3-as széria és a BMW X5 plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modelljei tekintetében a bekapcsolt BMW eDrive Zones szerepkör az elkövetkezendő időszakokban arra is képes lesz, hogy megkülönböztesse a nagyvárosokban a szokásos környezetbarát zónákat az egész egészében emisszió-mentes övezetektől. A következő években a tisztán elektromos meghajtású modellek fejlett járműtöltő szoftvere azt is kínálja, hogy a vezetők elmentsék a gyakran használt járműtöltő állomások töltőprofiljait és manuális előkondicionálással készítsék fel a nagyfeszültségű akkumulátort a DC gyorstöltésre.

A BMW 8.0 operációs rendszerrel dolgozó BMW M modellek műszerfala az elkövetkezendő időszakokban M-specifikus felhasználói felületet kap. A BMW iX és a BMW i4 modellekben a kiegészítő Augmented View megjelenítő – amely a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés része – mostantól a digitális műszeregységen jelenik meg.

2022 nyarától a BMW 8.0 operációs rendszer alapjain futó BMW Intelligent Personal Assistant is új funkciókra tud. A digitális társ és járműszakértő a vezető részére proaktív módon, kontextusba helyezve fog tudni javaslatokat tenni az egyes funkciók használatára vonatkozóan. Ilyenek például a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function), a parkolóasszisztens (Parking Assistant), a BMW eDrive Zones szerepkör szolgáltatásai és a BMW ConnectedDrive Store kiegészítő funkcióinak tesztlehetőségei is. Sőt mi több, a BMW Intelligent Personal Assistant arra is képes lesz, hogy elmagyarázza nagyon sok olyan szerepkör lényegét és működési módját, amelyeket a vezető azelőtt még nem használt.