Immáron nagyjából 100 db elektromos MINI-t rendeltek az ügyfelek Magyarországon

Immáron nagyjából 100 db elektromos MINI-t rendeltek az ügyfelek Magyarországon

A nagyvárosokba tervezett, tisztán elektromos MINI márciusban jött meg Európába. A MINI-nél megszokott stílusjegyeket és a gokartos vezetési élményt károsanyag-kibocsátás nélkül biztosító újdonság sikeresen indította pályafutását Magyarországon: az első hat hónapban több mint száz kuncsaft választása esett rá.

A MINI Cooper SE alapára bruttó 10 590 000,-Ft. Az elektromos modellre állami finanszírozás igényelhető, mindent összevetve az alapmodell már 8 090 000,-Ft-tól elérhető. A MINI Cooper SE az alapkivitelű „Trim S” felszereltsége is rendkívűl gazdag, mely például magába foglalja a MINI Electric Revolite Spoke 16” könnyűfém keréktárcsákat, a Vigorous Grey külső visszapillantó tükröket és dekorelemeket, a Connected navigációt, első sportüléseket, önműködő klímaberendezést, riasztóberendezést, LED technológiás fényszórókat és ködlámpákat, tetejébe Apple CarPlay előkészítést. A márciusi bevezetése óta az ügyfelek 5%-a választotta a belépő kivitelt. A leginkább közkedvelt felszereltségi szint 71%-os részarányával a már a például Connected Navigation csomaggal ellátott „Trim M” lett, a Connected Navigation Plus csomagot és például exkluzív utastéri opciókat kínáló „Trim L” és „Trim XL” felszereltségi szintű modellek mindazonáltal kb. 12%-12%-os részarányt képviselnek.

„Roppantul vártuk a MINI Cooper SE érkezését és igencsak örülünk annak, hogy a típus ilyen rövid idő alatt híres lett itthon is, különösen egy ilyen nehéz gazdasági időszakban. A Cooper SE elektromos modellként is ízig-vérig MINI maradt, mely leginkább települési státuszok közt van elemében. Stílusos, igyekvő, dinamikus, eléggé jól vezethető és emisszió-mentes kivitelben is igazi karakter az utakon” – definiálta Németh Balázs, MINI márkavezető a gépjárműt.

A modell koncepciójának a háromajtós MINI szolgált alapjául: a MINI Cooper SE karosszériaarányai, jellegzetes stílusjegyei, tágas helykínálata és utastéri hangulata mindegyik a belsőégésű erőforrással szerelt modellek örökségei. A 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motor azonnali teljesítmény-leadása, a márkahű elsőkerék-meghajtás és a forradalmi kipörgésgátló technológiával dolgozó, továbbfejlesztett menetstabilizáló rendszere együttesen a gokartos vezethetőség összetéveszthetetlen agilitásával ruházza fel a MINI Cooper SE-t, aminek típus-specifikus lítium-ion akkumulátora egyetlen feltöltéssel 235-270 kilométer tisztán elektromos meghajtást garantál.

A MINI Cooper SE mindemellett ideális úttartást is garantál, nem utolsósorban a nagyfeszültségű áramforrás elhelyezésének betudhatóan: az energiatároló egységet mélyen a modell padlólemezébe süllyesztették, az első ülések közé és a hátsó üléssor alá. Mint ilyen, a tisztán elektromos meghajtású MINI modell a belsőégésű erőforrással szerelt háromajtós MINI-k csomagtartó-térfogatával büszkélkedhet: az alapesetben 211 literes csomagtér a hátsó üléstámlák ledöntésével egészen 731 literre bővíthető.