Íme a SEAT Ateca FR

Íme a SEAT Ateca FR

Élvezetes vezetés, minden igényt kielégítő, luxusszínvonalú komfort és kifinomult megjelenés, mitöbb vonzó, sportos karakter: ez a modern SEAT Ateca FR, amelyre mindannyian vártunk. Az Ateca széria legkorszerűbb tagja a Barcelonai Internacionális Autószalonon (AUTOMOBILE BARCELONA, 2017. május 11 – 21.) mutatkozik be. A spanyol márka töretlenül folytatja történetének legnagyszabásúbb termékoffenzíváját, amelyiknek keretében mutatkozott be maga az Ateca széria, a modernizált Leon és Ibiza, ezenkívül érkezik hamarosan – az év második felében – a modern Arona kompakt SUV-modell.

Az FR változat az Ateca aktuális kínálatát egészíti ki, amit a Reference, a Style és az XCellence felszereltségi szint alkot, s utóbbival azonos szinten, ám még több dinamikával és sportossággal érkezik. Piaci bevezetése óta a SEAT több mint 40 ezer példányt forgalmazott nemzetközileg Ateca modelljéből, amely a Leon, az Alhambra és az Ibiza sikere mellett nagyban hozzájárult a SEAT 2016 közben elért 143 millió eurónyi működési nyereségéhez. E mutató a korábbi legmagasabb a társaság történetében és sorozatban már negyedik éve növekvő értékesítések mellett sikerült elérni.

Az Ateca FR külső megjelenésében többek között elöl és hátul feltűnő FR-logójában tér el az XCellence felszereltségtől, de fekete tetősínjei és ablakkeretei is újabb megkülönböztető jegyként szolgálnak. Közelebbről megvizsgálva elejét, egyéni kialakítású, fényes fekete hűtőrácsa, ezenkívül alul is a karosszéria színére fényezett FR-lökhárítója tűnik fel. LED-technikájú ködfényszórói ugyancsak FR-specifikus kialakításúak.

„Az Ateca FR újabb izgalmas változatként bővíti első SUV-modellünk kínálatát. Az Ateca eleve vállalkozó szellemű és korrekt irányíthatósági tulajdonságait az FR kivitel – példának okáért DCC rendszere és progresszív kormányzása révén – még dinamikusabb és élvezetesebb vezetéssel egészíti ki” – fejtette ki Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatás-fejlesztési alelnöke. „Olyan színvonalas sportosságról van szó, amely az Ateca igényes technikáinak sokaságát teszi teljessé.”

Mindezeken túl, az FR kivitelt oldalnézetében az extraként rendelhető 19 col peremátmérőjű és 245/40 R 19 méretű gumiabroncsokkal szerelt könnyűfém keréktárcsái, a karosszéria színére fényezett kerékjáratai és küszöbborítása különbözteti meg. Utóbbin mindkét ajtónyílás hosszában, alumínium díszléc húzódik. A hátsó szélvédőt tetszetős fekete légterelők szegélyezik, amellett a csomagtérajtó légterelő pereme, amely a karosszéria színét kapja. A hátsó lökhárító ugyancsak kimondottan az FR részére lett kifejlesztve, s szintén a karosszéria színére fényezve jelenik meg. Az utastérbe pillantva, az első ajtók kinyitásakor mindjárt az FR-logóval ellátott, alumínium küszöbborítások fogadnak. E logó tűnik fel a bőrbevonatú és fényes fekete berakásokkal díszített multifunkciós sportkormányon is. Az itt eleve az alapkivitelhez tartozó sportülések Alcantara kárpitozásúak, de elvárásoknak megfelelően bőr is választható. A pedálok alumíniumborítást kapnak. Az Alcantara vagy bőrbevonatú kormánykerék és ülések, emellett a sebességváltókar-gomb vörös kontrasztárnyalatú díszvarrásai még sportosabb karaktert kölcsönöznek a SEAT Ateca FR részére. Mindemellett dekoratív fekete részletek gondoskodnak az igényes hangulatról az utastérben, példaként a mennyezetkárpit és az exkluzív FR-kialakítású ajtókárpitok formájában. Az Ateca piaci bevezetését követően legsportosabb fajtája a legfejlettebb vezetői segédrendszerek és connectivity-technikák kínálatával szolgál.

A modern, 190 lóerős 2.0 TSI motor ugyancsak megjelenik az Ateca palettáján. Az FR kivitel motorválasztékában 150 és 190 lóerő közt az Euro 6 kipufogógáz-szabvány előírásait szintén teljesítő dízel és benzines erőforrások megjelennek, manuális és DSG sebességváltókkal, amellett opcióként összkerékhajtással. A DCC és a progresszív kormányzás technikája szintén rendelkezésre áll.

A korszerű SEAT Ateca FR nagy valószínűséggel jókora érdeklődésre tart ezt követően számot a Barcelona Autószalon alkalmával.