Három szín, három tető, végtelen személyre szabhatóság: a Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés

Három szín, három tető, végtelen személyre szabhatóság: a Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés

A háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Clubman opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján egy olyan új stíluselem vált elérhetővé, amely specifikus a kisautók mezőnyében. A MINI oxfordi gyárának modernizált karosszériafényezési folyamata kínálja, hogy a kiválasztott négykerekű kedvencek teteje háromárnyalatú, színátmenetes fényezést viseljen, még tovább nyomatékosítva az angol prémiummárka összetéveszthetetlen, példa nélküli stílusát.

A MINI történetében évtizedes hagyománya van a sokszínűségnek. A tető kontraszt-fényezése első alkalommal a hagyományos Mini hamisítatlan kisugárzását erősítette, a korszerű MINI világpremierje óta eltelt húsz évben mindazonáltal nem kizárólagosan a tető, de megannyi karosszéria-kiegészítő alkatrész végtelen színezési lehetősége gondoskodik arról, hogy az egyes MINI modellek leginkább kitűnjenek a tömegből. A Multitone Roof színátmenetes tetőfényezéssel a négykerekű kedvencek személyre szabhatósága most újabb szintre lép. A MINI oxfordi gyárának továbbfejlesztett, nedves fényezési folyamata első alkalommal kínálja, hogy a háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Clubman teteje háromárnyalatú, színátmenetes fényezést viseljen.

Az modernizált tetőfényezés úttörője a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE (vegyített energiafogyasztás (WLTP): 15,2 – 17,6 kWh / 100 km; vegyített energiafogyasztás (NEDC): 14,9 – 16,9 kWh / 100 km) volt. A Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés első ízben az angol prémiummárka zöld újdonságához megrendelhető MINI Electric Collection részeként vált elérhetővé. A háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Clubman új nemzedékének világpremierje óta a Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés – amely nemzetközileg specifikus a sorozatgyártásban kínált gépjárműk mezőnyében – a külön választható extrafelszereltség részeként már a három újdonsághoz is megrendelhető.

A Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés a szélvédőtől egészen a hátsó légterelő szárnyig nyúlva biztosítsa a San Marino Blue, a Pearly Aqua és a Jet Black árnyalatok harmonikus, egymásba tetsző átmenetét. Megismételhetetlen tetőfényezési megoldás a külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető panoráma üvegtetővel és tetősín-párral is flottul észrevehető. A három árnyalatot úgy választották ki a tervezők, hogy azok a háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Clubman mintegy minden elérhető karosszériafényezési lehetőségével harmonizáljanak.

Mint ilyen, a Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés minden karosszériafényezési árnyalattal párosítható, kivéve a Chili Red metál, a British Racing Green metál és a MINI Clubman kiváltságaként megrendelhető Indian Summer Red metál árnyalatokat.

A tető kontraszt-fényezése leginkább kiemeli a MINI jellegzetes, hármas osztását: a karosszéria, az ablaksáv és a tető azt lehet mondani párhuzamos, vízszintes vonalvezetése a márka sajátos stílusjegye. A tetőfényezés a MINI kuncsaftének saját preferenciáit tükrözi. A fehér, a fekete és az ezüst árnyalatú tetőfényezés modellváltozattól függően, gyárilag felvitt kiegészítőként válik hozzáférhetővé a külön választható extrafelszereltség részeként. A MINI John Cooper Works modellekhez vörös árnyalatú tetőfényezés is megrendelhető. Sőt mi több, az eredeti MINI tartozékok részeként jó néhány heterogén tetőfényezési minta – példaként az angol zászló motívuma vagy versenyzászló-motívum – szintén rendelkezésre áll pótlólagos extraként.

A tetőfényezési eshetőségek listájának bővítését a MINI oxfordi gyárában bevezetett új, modernizált karosszériafényezési folyamat tette lehetővé. A fényezők első alkalommal a halvány Pearly Aqua árnyalatot viszik fel a kiválasztott modell tetejére, ezt követően második lépésként a San Marino Blue és a Jet Black árnyalatok következnek áttetsző stílusban, a tető szélvédőhöz közeli, továbbá hátsó légterelő szárnyhoz közeli részén. A „Spray Tech” névre keresztelt új karosszériafényezési technikát a MINI nagyszerűen integrálta oxfordi gyára tömegtermelési folyamatába, az örökösen változó fényezési stádiumok folytán ellenben előfordulhatnak enyhe eltérések az egyes tetők mintázatában. Mindez azt eredményezi, hogy a Multitone Roof színátmenetes tetőfényezéssel ellátott MINI modellek minden egyes darabja már gyárilag páratlan fényezést visel.