Hármas Škoda győzelem

Az ENYAQ iV, az OCTAVIA és a SUPERB modellek az import gépjárműk élén az Év összekerékhajtású gépkocsija választáson

Hármas Škoda győzelem: az Auto Bild Allrad olvasói az autógyártó három modelljét is a legjobbnak választották az Év összkerékhajtású gépjárműje szavazáson. Az összkerékhajtású ENYAQ iV nagyszerűen mutatkozott be és most először – az impot gépjárműk közt – rögtön megszerezte az összkerékhajtású kategória első helyét. Az OCTAVIA 4×4 az Összkerékhajtású gépkocsik 40 000 euró alatt mezőnyében lett az import modellek legjobbja, miközben a SUPERB 4×4 egészen a dobogó legfelső fokára állhatott az Összkerékhajtású személyautók 40 000 euró felett kategóriában.

Az OCTAVIA részére ez már a hatodik ilyen elismerés, a SUPERB ugyanakkor ezzel a győzelemmel a tizenkettedik első helyét gyűjtötte be az olvasói szavazáson. A Škoda ENYAQ iV most először volt ott a választáson és lenyűgözte a magazin olvasóit: a tisztán elektromos SUV modellt választották meg mivelhogy elsőnek a Tisztán elektromos hajtású gépjárműk mezőnyében. A Škoda első, a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjára (MEB) épülő sorozatgyártású modelljével a márka korábbi legnagyobb lépését tette meg az elektromobilitási stratégiájának megvalósításához vezető úton. A cseh autógyártó zászlóshajójának két legerősebb változatában – az ENYAQ iV 80x és az ENYAQ iV RS modellekben – az összekerékhajtás mellett egy második elektromos motor is elfért, mégpedig az első tengelyen. A Škoda ENYAQ iV modellel már április közepe óta találkozhatnak a kíváncsiskodók a Škoda európai kereskedéseinek bemutatótermeiben.

A Škoda OCTAVIA kategóriájában a legjobb import gépkocsinak bizonyult a 2014, 2015, 2019 és 2020. évi szavazásokon. A tavalyi évben a modell az összesített győzelmet is megszerezte az Összkerékhajtású személyautók 40 000 euróig kategóriában. Az ez évi sikerrel az OCTAVIA 4×4 már hatodik alkalommal végez az élen ezen a kiemelkedő olvasói szavazászon.

A Škoda SUPERB második generációja kategóriájában végig az import járművek élén végzett 2009. és 2013. közt. 2015-ben a modell aktuális generációja folytatta a sikertörténetet. Az olvasók ugyanakkor kategóriájának legjobb import járművének választották a SUPERB modellt 2016. és 2020. közt. Az ez évi győzelem ezáltal a tizenegyedik alkalom, hogy a középkategóriás modell megnyerte az összkerékhajtású járművek olvasói szavazását.