Fejér megyében újabb 11 kilométernyi kerékpárút épült

Fejér megye hat településén több mint 11 kilométernyi kerékpárút épült mintegy 1,1 milliárd forintból (illusztráció)

Fejér megye hat településén több mint 11 kilométernyi kerékpárút épült mintegy 1,1 milliárd forintból – áll a Fejér Megyei Önkormányzat tájékoztatójában.

Közleményükben azt írták, a december elején átadott beruházások a Közlekedési Operatív Program 2007-2013-as támogatási időszakban fel nem használt maradványai terhére valósultak meg.

A fejlesztések egyik része Mórt és Csókakőt köti össze mintegy 4,2 kilométer hosszan kerékpárúttal. A közel 335 millió forintból két szakaszban megvalósuló beruházást a móri önkormányzat további 65 millió forinttal egészítette ki.

Fejér megye hat településén több mint 11 kilométernyi kerékpárút épült mintegy 1,1 milliárd forintból (illusztráció)

A Velencei-tó déli partján a velencei hajóállomástól a kápolnásnyéki Vörösmarty utcáig 146 millió forintból épült 1,1 kilométeres új szakasz, amely bekapcsolja a Velencei-tó körüli kerékpárút-hálózatba a Vörösmarty-házat is. A kápolnásnyéki Vörösmarty utcától a település határáig pedig 940 méter új kerékpárút épült 152 millió forintból.

A Nadap és Sukoró közti, 198 millió forintból épült 1,9 kilométeres új szakasz a két települést köti be a Velencei-tó körüli kerékpárútba, nagyrészt Natura 2000-es természetvédelmi területen haladva, és érintve az az ingókövek egyikét, a Gyapjaszsákot.

Sukoró Nadap felőli határától a pákozd-sukorói Arborétumig szintén közel 200 millió forintból épült 3,3 kilométer kerékpárút ami egy 1848-as szabadságharcos emlékhely és egy műemléki védettségű néprajzi ház mellett is elhalad.

mti