Farsangi operagála az Erkel Színházban a BMW Magyarországgal

Farsangi operagála az Erkel Színházban a BMW Magyarországgal

Az Andrássy úti Operaház felújítási munkálatai folytán specifikus helyszínen, az Erkel Színházban szervezte meg tradícióknak megfelelő farsangi operabálját a Magyar Állami Operaház. A Wagnert, az őt begyűrűző és az ő hatása alatt alkotó zeneszerzőket origóba helyező, a közönséget eleganciájával és sztárvendégeivel megrendítő Ring Estély gálaműsort a BMW Magyarország a fellépő művészek szállításával és VIP Shuttle Service szolgáltatás biztosításával támogatta.

Az Ybl-palota korszerűsítése és restaurálása okán az Erkel Színházba költöző szokásos farsangi operagála legnagyobb sztárjai idén a színpadon és életben is egy párt alkotó Roberto Alagna francia-olasz származású sztártenor és Aleksandra Kurzak lengyel szoprán voltak, akik a Föld legnagyobb dalszínházai után első alkalommal léptek fel az Erkel Színházban. A publikum a korábbi években már nagyon sok csúcs határon túli művész, Polina Szemjonova prímabalerina, tetejébe Vesszelina Kaszarova, Angela Gheorghiu, Plácido Domingo, Ildebrando D’Arcangelo és Kristian Benedikt operaénekesek előadását is élvezhette.

A nagyarányú, a hazai operavilág legszámottevőbb szereplőit is felvonultató esemény megvalósításában az Opera három művészeti igazgatója is részt vett: Anger Ferenc és Solymosi Tamás rendezőként, Kocsár Balázs karmesterként. A gálaműsor keretében a

Magyar Állami Operaház Énekkara és Zenekara mellett a Magyar Nemzeti Balett táncosai és a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei, mitöbb énekes, táncos és hangszeres szólisták is felléptek, köztük Leblanc Gergely balettművész, a MINI Magyarország márkanagykövete is.

Az est fényét a BMW Magyarország, a Magyar Állam Operaház előtérbe állított stratégiai partnere is emelte: az Erkel Színház előtt egy most bemutatott BMW 6-os Gran Turismo modellt állított ki, mely a márka luxus gran turismo újdonsága. Aleksandra Kurzak és Roberto Alagna kényelmét magyarországi tartózkodásuk alatt ugyancsak egy BMW 630d GT modell segítette. A korszerű BMW 6-os GT, mint a márka egyik legtágasabb vállalkozásbeli modellje példásan illeszkedett abba a 10 gépjárműből álló exkluzív shuttle flottába, mely a gálaestre érkező 120 VIP látogató utazását biztosította.