Extrém teljesítmény minden terepen: az új MINI John Cooper Works Countryman

Extrém teljesítmény minden terepen: az új MINI John Cooper Works Countryman

A sokoldalú élsportoló exkluzív verseny-karakterét tovább finomított stílusjegyek és minden korábbinál színesebb felszereltségi tételek emelik ki még inkább a tömegből. Az új MINI John Cooper Works Countryman idén novemberben érkezik meg az utakra, 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres turbómotorral, nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltóval, ALL4 intelligens összkerékhajtással és a MINI John Cooper Works részleg által tervezett, versenypályára optimalizált futómű-technológiával. A magával ragadó sokoldalúság így lélegzetelállító vezetési élménnyel párosul.

Egy ellenállhatatlan karakter, amely a zárt versenypályák vérpezsdítő tempójában nevelkedett: az új MINI John Cooper Works Countryman (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,9 – 7,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 156 – 166 gramm / km; előzetes értékek) az épített utakon és a járatlan terepeken egyaránt kvalitásai legjavát nyújtja. A négyhengeres turbómotor 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményét már alapfelszereltségként egy nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltó továbbítja a kerekek felé, ALL4 intelligens összkerékhajtáson keresztül, amely így minden terepen extrém menetteljesítményt garantál. A letaglózó vezetési élményt a MINI John Cooper Works részleg által tervezett futómű-technológia emeli új szintre, miközben a tovább finomított formanyelv, a minden korábbinál színesebb felszereltségi tételek és a bőséges extrafelszereltségi opciók arzenálja tökéletes egységgé varázsolja az új MINI John Cooper Works Countryman egyszerre sportos és exkluzív egyéniségét.

Az erő és a sokoldalúság találkozása: a prémium kompakt szegmens új nagyteljesítményű élsportolója minden tekintetben a brit prémiumgyártó modellpalettájának csúcsán érkezik meg az utakra. A zabolátlan teljesítmény és a bőséges helykínálat kettőse a hétköznapok forgatagában váltja valóra az abszolút vezetési élmény lehetőségét, a kifejezetten magas fokú minőséget pedig kifejező karosszéria-kiegészítők és finomhangolt utastéri stílusjegyek fokozzák. Az új MINI John Cooper Works Countryman első példányai 2020 novemberében érkeznek meg az utakra.

Négy ajtajával, nagyméretű csomagtérajtajával, öt teljes értékű ülésével, többféleképpen variálható utasterével és akár 1 390 literesre bővíthető csomagterével az új MINI John Cooper Works Countryman nem csupán a hétköznapok összes terhét képes magára vállalni, de a hosszabbra nyúló utazások alkalmával kikezdhetetlen menetkomfortot is kínál. A sorozatgyártású MINI modellbe valaha szerelt legerősebb motor, az intelligensen vezérelt összkerékhajtás és az első tengely differenciálzárja – amelyet a nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltóba integráltak a mérnökök – minden vezetési szituációban vérpezsdítő menettulajdonságokat ígér.

A MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozó erőforráson típus-specifikus módosításokat hajtottak végre és önálló hűtőkörrel látták el, hogy a 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítmény és a 450 Nm csúcs forgatónyomaték megbízhatóan a vezető rendelkezésére álljon. A motor azonnali teljesítmény-leadása és a legmagasabb fordulatszám-tartományig fennálló, folyamatos tolóerő 5,1 másodperc alatt (előzetes érték) gyorsítja fel a modellt álló helyzetből 100 km/órás sebességre, a lélegzetelállító sprintek hangaláfestéséről pedig a típus-specifikus sport kipufogórendszer gondoskodik, 95 milliméter átmérőjű kipufogóvégekkel.

A MINI által fémjelzett agilitás, a mérnökien precíz irányíthatóság és a legnagyobb tempónál is tökéletes vezethetőség érdekében a mérnökök rendkívül merev karosszériavázat és futómű-megerősítéseket terveztek az új MINI John Cooper Works Countryman alá. A típus-specifikus futómű-alkatrészek mellett a kerékfelfüggesztéseket és a lengéscsillapítókat élvonalbeli motorsport-tapasztalatokból merítve hangolták össze, a menetstabilitást és a könnyed vezethetőséget pedig dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) és elektromechanikus szervokormány segíti. Az opcionális extrafelszereltség részeként az új MINI John Cooper Works Countryman adaptív futóművel is felszerelhető. A modell alapfelszereltségének a sport fékrendszer is része, amely az első tengely végein négydugattyús, a hátsó kerekeknél pedig egydugattyús úszónyergekkel dolgozik. A Chili Red árnyalatúra fényezett féknyergek mellett a 18” méretű MINI John Cooper Works könnyűfém keréktárcsák is alapfelszereltségként kerülnek az autó alá.

A sokoldalú élsportoló letaglózó menetteljesítményéhez az aerodinamikailag optimalizált karosszéria-kiegészítők is nagymértékben hozzájárulnak. Az új MINI John Cooper Works Countryman erőteljes karakterét az újratervezett hűtőrács még inkább kihangsúlyozza. A tervezők az alapfelszereltségként kínált LED-technológiás első fényszórókat és a hátsó lámpákat ugyancsak újratervezték. A prémium minőségű első elemek még egyedibb testet öltöttek, a hátsó lámpák britzászló-motívuma pedig minden szempárt azonnal a MINI új csúcsmodelljére szegez. Az opcionális extrafelszereltség részeként a modell a változó távolságifény-elosztású, mátrix funkcióval felszerelt adaptív LED-technológiás első fényszóró-párral is megrendelhető. Újdonság továbbá a palettán a White Silver metál és a Sage Green metál karosszériafényezési árnyalat, valamint a Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag. Utóbbi kivételesen látványos megjelenést garantál: az első fényszórók, a hűtőrács és a hátsó lámpák nem króm, hanem magasfényű fekete szegélyt kapnak, valamint a kilincsek és a csomagtérajtó típusjelzései is feketére változnak.

Az utastér kisugárzását szintén továbbgondolták a készítők, az új MINI John Cooper Works Countryman sportossága így minden korábbinál modernebb prémium minőséggel párosul. A kormány mögé szerelt, 5,0” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység újdonság az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettán, az ugyancsak opcionális extrafelszereltségi tételként megrendelhető Connected Media csomag pedig már 8,8” képernyő-átmérőjű, érintés-érzékeny központi kijelzőt is kínál. Utóbbi magas minőségű kialakítást, elegáns előlapot, érintés-érzékeny vezérlőpanelt és magasfényű Piano Black felületkezelést kapott.

Az alapfelszereltségként integrált SIM kártyának köszönhetően az új MINI John Cooper Works Countryman ráadásul „folyamatos online jelenlétet” garantál és számos digitális szolgáltatáshoz kínál hozzáférést. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető MINI Navigation Plus csomag többek között valós idejű forgalmi információkkal (RTTI – Real Time Traffic Information), MINI Online internetportállal, Apple CarPlay-előkészítéssel és a hangvezérléssel működtethető Amazon Alexa játszi könnyedségű integrálhatóságával kényezteti a brit prémiumgyártó ügyfeleit.