Első alkalommal mutatja meg új FABIA modelljét a Škoda

Első alkalommal mutatja meg új FABIA modelljét a Škoda

Első alkalommal szolgál betekintéssel FABIA modellsorozata negyedik generációjára a Škoda. A most először a Volkswagen Csoport MQB-A0 moduláris keresztmotoros platformjának műszaki alapjaira épülő kisautó körvonalait ábrázoló képen a tetővonal utal új arányaira. A modern platform kedvezőbb térkínálatot, továbbá a legújabb vezetői segédrendszerek és connectivity-megoldások alkalmazását kínálja. A hajtásról a legmodernebb generációs benzinmotorok gondoskodnak, a modern FABIA ezáltal ugyanúgy kiváló megoldás a fiatal családok és a pályakezdők részére, de második gépkocsinak is ideális. A korszerű Škoda FABIA világpremierjére 2021 tavaszán kerül sor.

A Volkswagen Csoport MQB-A0 moduláris keresztmotoros platformjára váltva a Škoda FABIA minden méretében növekedett elődjéhez képest, az eddig is a FABIA egyik fő erényének számító csomagtere példaként újabb 50 literrel bővült. A merevebb karosszériaszerkezet révén az MQB-A0 platform a passzív biztonság területén is újabb fejlesztésekre kínált lehetőséget, azonfelül extrafelszerelésként nagyszámú olyan vezetői segédrendszert is elérhetővé tett, amelyek eddig mindössze a felsőbb járműkategóriákból lehettek ismerősek.

Új benzinmotorok gondoskodnak magasfokú gazdaságosságról és tekintélyes hatótávokról

FABIA szériája negyedik generációjában a Škoda következetesen haladó szellemű benzinüzemű motorokat alkalmaz. Az összes rendelkezésre álló kapacitás a Volkswagen Csoport EVO-motorgenerációjából származik, s magasfokú gazdaságosságukat hasonlóképpen alacsony károsanyag-kibocsátási értékekkel vegyítik. A korszerű Škoda FABIA minden verziója elsőkerékhajtású, az erőátvitel feladatát ugyanakkor manuális vagy hétfokozatú, automata DSG sebességváltó látja el, a kisautó mindent összevetve éppúgy kiemelkedően felkészült a települési közlekedésre, mint a hosszú utazásokra.