Elárverezik Elvis Presley magánrepülőgépét

Elárverezik Elvis Presley magánrepülőgépét

Árverésre bocsátják Elvis Presley egykori magánrepülőjét, amely harminc évig parkolt egy új-mexikói kifutópályán.

A piros színű 1962-es Lockheed Jetstar kisgépben nincs motor és pilótafülkéje is alapos javításra szorul. A repülő belső dizájnját viszont maga Elvis tervezte: az utasteret piros bársonyülések és szőnyeg teszik kényelmessé. A gép évtizedek óta háborítatlanul áll Roswellben – számolt be róla a The Daily Telegraph című brit lap.

A licitálást vezető liveauctioneers.com alapján a gép Elvis és apja, Vernon Presley tulajdona volt. Az aukciósház úgy véli, egész renoválás után a Föld bármely táján ki lehetne állítani, és vonzaná az érdeklődőket.

A roswelli repülőtér igazgatója, Scott Stark hangoztatta, hogy a repülő magántulajdon, és csak meglehetősen kevés alkalommal engedik a megtekintését, legutóbb 5-6 éve nézték meg érdeklődők. A tulajdonos, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, alkalmanként légi bemutatókon is engedélyezte a repülő bemutatását, de a közelmúltban úgy döntött, hogy értékesíti.

Az aukciót május 27-én rendezik Kaliforniában. Az előzetes egyes vélemények alapján 2-3,5 millió dollárért (550-960 millió forintért) kelhet el a relikvia.

Elvisnek több magángépe is volt. A legismertebb, a Lisa Marie a memphisi Gracelandben áll.

A rock’n’roll uralkodója, akinek kultusza máig töretlen, 42 évesen, 1977-ben hunyt el Memphisben.

mti