Egymillió Touareg: a Volkswagen mutatós extrákkal felszerelt jellegzetes modellel ünnepli ezt a mérföldkövet

Egymillió Touareg: a Volkswagen mutatós extrákkal felszerelt jellegzetes modellel ünnepli ezt a mérföldkövet

Első osztályú, csúcsszuper és kifinomult – a Volkswagen a speciális kivitelű „ONE Million” modellel ünnepli az eddig legyártott egymillió Touareget. Az exkluzív felszereléseket magába foglaló jubileumi kivitellel tovább bővül a zászlóshajó kínálata.

2002 végétől a Touareg a Volkswagen modellkínálatának szerves része. A Volkswagen egy stílusos, jellegzetes modell bemutatásával ünnepli az egymillió Touareg gyártását. A különlegességekhez tartozik a teljesen új Sechura bézs (opcionális) fényezés és a két új – a 20 colos, polírozott Bogota és a 21 colos adamantium ezüst Suzuka – keréktárcsa. Az ízléses külsőt tovább gyarapítja a sötétített hátsó lámpa, a csúcsminőségű küszöbpanel „ONE Million” felirattal és a B oszlopon elhelyezett „ONE Million” embléma. A kerékjárati elemeket és a diffúzort is fényes feketére festették. A kivételes modell rendelhető az R-Line Black Style külsőcsomaggal, amely magába foglalja példának okáért az ezüst színű külső tükröket is.

A gépkocsi belseje sem kevésbé stílusos: erről például az exkluzív Puglia bőr üléshuzatok gondoskodnak, amelyeket olajfalevél-kivonattal színeztek. Az első ülések felső részét és az ajtók belsejét csúcsminőségű borostyánbarna gyémántmintázatú varrással díszítették. Ezeket az mutatós mintákat megtaláljuk a műszerfalon, a kormánykeréken, és a váltókaron is.

Még a jármű kulcsát is csúcsminőségű Puglia bőrrel vonták be. Az eleganciát tovább erősítik a Silver Wave díszítőelemek és a teljesen digitális Innovision Cockpit műszerfal. Ez utóbbi a gépkocsi belsejének fókuszpontja, képernyőjéről vezérelhető például a légkondicionáló berendezés és az ülésfűtés. Ennek a kivételes, Magyarországon nem forgalmazott „ONE Million” modellnek az ára 80 880 eurónál kezdődik (a Touareg V6 TDI1) 210 kW/286 LE motorral).

A Touareg régóta a csúcstechnológiát képviselte

A Touareg típust mindössze a Volkswagen szlovákiai összeszerelő üzemében, Pozsonyban gyártják, és már a 2002-ben előállított első Touareg modell is a csúcstechnológiát képviselte. Ennek a felsőkategóriás típusnak betudhatóan a Volkswagen a Föld legszélesebb kínálattal ellátott márkái közé került, mely minden lényeges szegmensben ad járműveket a települési kisautótól a csúcsminőségű SUV típusig.

A Touareg szélsebesen közkedvelt típus lett: majdnem egymillió autós választotta az első, ezt követően (2010-től) a második generációs típust. Úgy tűnik, hogy az aktuális harmadik generáció is ezt a sikeres utat követi a műszaki fejlesztések új sorával, a hamisítatlan és dinamikus SUV arculatával, és a magasfokú mindennapi használhatóságával. A modern Touareg maximális vontathatósága 3,5 tonna. A legkorszerűbb generáció több újdonsággal, modernizált műszaki megoldással, példának okáért egész connectivity-szolgáltatással és részben automatizált vezetési funkciókkal ellátott, amelyek tovább fokozzák a jármű kényelmét és dinamikáját.