CUPRA Formentort kaptak a bajnokok

CUPRA Formentort kaptak a bajnokok

Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok, világbajnok, többszörös Európa-bajnok, világkupagyőztes és többszörös magyar bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, emellett testvére Liu Shaoang olimpiai- és többszörös Európa-, továbbá magyar bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó folytatják sikeres együttműködésüket a CUPRA márkával, aminek Sándor 2019 óta a márkanagykövete.

A pjongcsangi téli ötkarikás játékokon (2018) a váltó tagjaként Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoanggal, Knoch Viktorral, azonkívül Burján Csabával közösen történelmet írva hazánk első aranyérmét szerezték meg. Az olimpiai bajnokok négy keréken is szeretik a lendületességet – kedvelik a sebes kocsikat, de nem száguldoznak –, így az összkerék-meghajtású, igencsak sportos CUPRA Formentort választották a márka kínálatából. A Liu-testvérek eddig is CUPRA-val jártak (Atecával és Leonnal), de ezúttal a márka új sport szabadidőautóját, a CUPRA Formentort kapják meg egyéves használatra.

A CUPRA márka első önálló modellje nevét Mallorca egyik ismert hegyéről kapta. Karosszériája 4,15 méteres, 1,84 méter széles, magassága 1,51 méter, tengelytávja 2,68 méter, hasmagassága emelt, formavilága a modern Leont idézi. A kétliteres turbómotorral szerelt változat 310 lóerős, mind a négy kerekét hajtva juttatja el az aszfaltig 400 newtonméteres csúcsnyomatékát a hétfokozatú dupla kuplungos önvezérelt váltó. A nagy csomagtartó (450 liter, de a hátsó ülések döntésével 1475 literre nő a befogadóképessége) elnyeli a sportolók temérdek felszerelését, az összkerék-meghajtás biztonságosabbá teszi a közlekedést télies helyzetek közt, az utastér kényelme ugyanakkor a hosszú utazásokat varázsolja könnyebbé. A 10,25 hüvelykes központi digitális megjelenítője, a 12 hüvelykes érintőképernyőn vezérelhető tájékoztató és mulattató modern műszaki megoldásai, továbbá fejlett vezetősegédei a kiegyensúlyozott autózást támogatják.

A lendületről se feledkezzünk meg, a bajnokok gépkocsija 4,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/óra sebességre, végsebessége 250 kilométer/óra, motorhangja vérpezsdítő, ha ugyanakkor lassítani kell, a Brembo fékek határozottságára minden helyzetben lehet számítani.

Az izmos belépőt követően a CUPRA Formentor újabb két kivitelben is megjelenik, az alapmodellt 150 lóerős 1,5 literes benzinmotor hajtja ezután, a konnektoros hibridben 1,4-es turbómotor egy 115 lóerős villanymotor ad 245 lóerős rendszerteljesítményt.

A gépkocsikat Papp Zoltán, a CUPRA magyarországi márkaigazgatója nyújtotta át a sportolóknak.