Búcsúzik az első BMW X4

Búcsúzik az első BMW X4

Rövid időn belül búcsúzik a gyártósoroktól az első BMW X4, a távozásig hátralévő heteket ellenben egy rendkívüli jubileum fénye ragyogja be: január végén a bajor prémiumgyártó spartanburgi üzemében napvilágot látott a prémium középkategória első Sports Activity Coupé modelljének kétszázezredik sorozatgyártott példánya. A BMW X4 első nemzedékének tömegtermelése az elképzelések alapján 2018 márciusában ér véget.

Az meghatározó úttörő rendkívüli jubileumot ünnepel: a BMW spartanburgi üzemében elkészült a sorozatgyártásban kínált kétszázezredik BMW X4 modell, amely magabiztos kisugárzásával, sokrétű menettulajdonságaival és sportosan dinamikus karakterével a világpremierje óta eltelt bő négy évben nemzetközileg óriási rajongótáborra tett szert. A prémium középkategória első Sports Activity Coupé modelljének jubileumi példánya egy Alpine White metál karosszéria-fényezésű BMW X4 xDrive20d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,4 – 5,6 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 142 – 149 gramm / km), amely az Egyesült Államokból induló hajóút után Ázsiában gurul ezután partra.

A január végi jubileum ugyanakkor az első BMW X4 tömegtermelési hajrájának kezdetét is jelöli, ugyanis az elképzelések alapján a modell sorozatgyártási ciklusa 2018 márciusában véget ér. A prémium középkategória első Sports Activity Coupé modellje 2014 óta készül az egyesült államokbeli Spartanburg településében, amely a BMW Group harmincegy üzemből álló, teljes körű gyártási hálózatán belül a BMW X modellcsalád legjobb otthonának számít. A BMW X4 mellett a BMW X3, a BMW X5 és a BMW X6 sorozatgyártásban kínált példányai is itt látnak napvilágot, sőt mi több, a kisvártatva érkező BMW X7 is a dél-karolinai létesítményben készül ezt követően.

A BMW X4 nem kizárólagosan a spartanburgi gyártósorokban, de az továbbfejlesztett koncepciója erélyeivel kivívott, kategóriateremtő szerepkörben is osztozik a BMW X modellcsalád többi tagjával: a 2014-ben bemutatott újdonsággal a bajor prémiumgyártó ismételten új járműosztályt alkotott, amely akkortól fogva nagyszámú más autógyártónak adott inspirációt.

Kimagasló népszerűségével az első BMW X4 hangsúlyos mértékben hozzájárult a BMW X modellcsalád egyre nagyobb piaci sikeréhez: a mesés BMW kupék sportosan jó megjelenésű vonalvezetésébe öltöztetett, multifunkcionális menettulajdonságok évről évre újabb célcsoportokban ébresztették fel a BMW X modellek által kínált vezetési inger iránti osztatlan rajongást.