Big MINI Day – a MINI márka legnagyobb hazai találkozója

Big MINI Day – a MINI márka legnagyobb hazai találkozója

Az Etyeki Korda Filmparktól a Városligetig vonult fel több mint 120 tradicionális, youngtimer és mai MINI a márka rajongóinak ünnepén. A Big MINI Day résztvevőit exkluzív fényképezés, hagyományos és új modellek bemutatója és a városligeti Múzeum Mélygarázsba rendezett buli várta.

A MINI márka története 1959 óta íródik és az elmúlt 63 évben valódi kultmárkává nőtte ki magát, melyet a világon mindenfelé óriási rajongótábor vesz körbe és a márkának hazánkban is aktív MINI-s közössége épült ki. A MINI márka legnagyobb idei hazai találkozójára szeptember 10-én, szombaton került sor a Big MINI Day keretében. A rajongók az Etyeki Korda Filmparkban találkoztak, ahol épített díszletek közt fotózkodhattak kedvenc MINI-jeikkel, ezt követően rendőri felvezetéssel szövetségben gurultak el a budapesti Városligetbe. A rajongók itt a hagyományos Mini modellek mellett az angol prémiumgyártó újdonságaival, köztük a háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Cabrio triumvirátusához megrendelhető Resolute Edition, a MINI Clubman kiváltságaként érkező Untold Edition és a MINI Countryman egyediségét fokozó Untamed Edition különkiadásokkal, ugyanakkor az első tisztán elektromos MINI modellel, a MINI Cooper SE-vel is találkozhattak egy instruktorok által felvezetett tesztvezetés keretében. A programot a városligeti Múzeum Mélygarázsba rendezett MINI Pop-up Beats party zárta, ahol egyesült erővel bulizhattak a gyártó felé elkötelezettek.

„Fantasztikus volt közösen látni a tradicionális, a youngtimer és korszerű MINI-ket és azt a lelkes rajongói közösséget, amely a márkánkat már több mint 60 éve kitartóan ünnepli. Szerettünk volna egy igazi lelkesítő klubnapot összehozni a magyarországi MINI közösségekkel és a korszerű MINI edition modellekkel, mindent összevetve módfelett örülünk és büszkék vagyunk, hogy nagyjából 120 gépjárműt láthattunk vendégül a Big MINI Day programunkon. Külön köszönet illeti a Mini Club Hungary, a Mini Friends Hungary és a Magyar MINI Maffia tagjait, nélkülük nem lett volna ennyire boldog, felszabadult és igazán MINI-s a hangulat” – közölte Németh Balázs, MINI márkavezető a találkozó alkalmával.