„Best Cars 2017”: negyedszer is az élen a Škoda Octavia

„Best Cars 2017”: negyedszer is az élen a Škoda Octavia

A Škoda Octavia megint a dobogó legfelső fokán a kompakt kategóriás import járművek közt. A döntést ezúttal is az „Auto, Motor Und Sport” autós szaklap olvasói hozták meg, akik a „Best Cars” szavazáson dönthettek a legjobbakról. Ez sorozatban a negyedik alkalom, hogy a márka legsikeresebb modellje ezen a szavazáson maga mögé utasítja a versenytársakat. Az átdolgozott formatervvel, vonzó felszereltséggel és műszaki újdonságokkal felszerelt modernizált Octavia márciustól válik hozzáférhetővé a Škoda márkakereskedésekben.

2016-ban a Škoda több, mint 436 000 Octavia modellt biztosított kuncsaftjainak nemzetközileg. Ezekből több, mint 58 000 Octavia Németországban került kiszállításra. A kompakt modell ezáltal a Német Szövetségi Közlekedési Felügyelet (KBA) üzembehelyezési statisztikája alapján bekerült a legjobb 10 modell közé, és megszerezte a legsikeresebb import gépjármű címet Németországban.

A Škoda még mindig a siker útján halad, melynek következő lépése 2017. első felében a korszerűsödött Škoda Octavia márkakereskedői megjelenése. A márka legsikeresebb modellje teljesen korszerűsödött, átdolgozott első és hátsó kialakításával és vonzó felszereltségek egész sorával hódít. Ilyenek példának okáért a egész egészében LED technikájú fényszórók, a legújabb vezetői segédrendszerek azonfelül az Infotainment és összekapcsolhatósági megoldások széles skálája. A Škoda új SUV modellje, a Kodiaq után a modernizált Octavia a második modell a cseh gyártó kínálatában, amely alapfelszereltségként magába foglalja a Care Connect online szolgáltatást. A Škoda Octavia Scout és a Škoda Octavia RS kivitelek ugyancsak profitálnak a modellsorozat frissítéséből. Az Octavia RS 169 kW (230 LE) teljesítményű motorja 250 km/óra sebességre képes gyorsítani a gépkocsit, amellyel a korszerűsödött Octavia a cseh autógyártó történetének leggyorsabb sorozatgyártású modellje.

Ebben az esztendőben az elismert autós magazin, az „Auto, Motor Und Sport” olvasói 41. alkalommal döntöttek a legjobbakról a „Best Cars” szavazás alatt. Tizenegy kategóriában összesen 378 modellre adhatták le szavazataikat, a Škoda Octavia ugyanakkor a kompakt kategóriás import gépjármű közt a szavazatok 17,5 százalékával szerezte meg az első helyet. Ez sorozatban már a negyedik alkalom, hogy a márka sikermodellje a „Best Cars” szavazáson diadalmaskodik.