„Best Cars 2015“: a MINI két járműkategóriában is győzedelmeskedett

„Best Cars 2015“: a MINI két járműkategóriában is győzedelmeskedett

A MINI, a brit prémium autógyártó kettős győzelemmel folytatta sikertörténetét az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin ez évi olvasói szavazásán. Az év legjobb autóit díjazó „Best Cars of 2015” szavazáson a MINI két járműkategóriában is az élen végzett az import autók versenyében. Az új MINI kényelmes előnnyel diadalmaskodott a kisautó kategóriában, miközben a szintén a MINI angliai gyárában, Oxfordban készülő MINI Coupé-t a „Mini Cars” kategória győztesének választották.

Az „auto, motor und sport” magazin idén immáron harminckilencedik alkalommal végezte el átfogó olvasói szavazását. A voksoláson az olvasók 386 jelenlegi autómodell közül választhattak, összesen tizenegy kategóriában. Több mint 112 000 olvasó adta le szavazatát kedvencére az import autók versenyében és az összesített rangsorban egyaránt.

A szavazás eredményei ismét a MINI márka töretlen népszerűségét hangsúlyozzák. 2001 óta a brit prémium autógyártó modelljeit minden évben beválasztják a győztesek közé az olvasók, főleg az import autók versenyében, sőt a „Mini Cars” kategóriában a versenyt eddig túlnyomórészt mindig MINI modellek uralták. Ugyanakkor az idei volt az első év, amikor már a MINI legújabb generációja szállt versenybe a kisautó kategóriában, messze a legtöbb szavazatot zsebelve be az olvasóktól. A voksok 25%-át kapta meg a kisautó kategória brit eredetijének legújabb változata, az új MINI, amely most először nem csupán háromajtós, de ötajtós kivitelben is elérhető, és amely a vezetési komfort, a tágas helykínálat és a modellhez elérhető vezetést támogató rendszerek terén is jelentősen magasabb pontszámokat ért el elődeinél.

„Best Cars 2015“: a MINI két járműkategóriában is győzedelmeskedett
Egy német szaklap felmérésében a Mini két kategóriában is jeleskedett

A márka ezen felül továbbra is őrzi első helyét a „Mini Cars” kategóriában, amelyben ezúttal a MINI Coupé modellnek ítélték oda a 2015 legjobb autójának járó „Best Cars 2015” díjat az import autók között. A sportos kétüléses modell a szavazatok 21,9%-át gyűjtötte be. Mi több, a MINI Coupé az összesített pontverseny harmadik helyén végzett, ezzel újabb dobogós helyezéssel gazdagítva a MINI trófea-gyűjteményét.

(forrás: BMW)