Bemutatkozik a modern BMW iDrive

Bemutatkozik a modern BMW iDrive

A BMW iDrive új generációja a digitális jövőbe kalauzolja a vezető és a gépkocsi közti interakciót. Abba a jövőbe, ahol az élet nagyon sok területét az okoseszközök és -megoldások sokasága hálózza be. A BMW operációs rendszerének újraértelmezése aktív szereplőként támogatja és színesíti a bajor prémiumgyártó vásárlói és utasai közti kapcsolatot, mialatt bármelyik szituációban digitális, okos, proaktív partnerként van jelen. Eme természetes párbeszéd célja, hogy a BMW iDrive által vezérelhető funkciók összese a leginkább személyre szabott módon és stílusban működjön, minden tekintetben a vezető igényei és a forgalmi szituáció szükségletei alapján.

A korszerű BMW Operációs Rendszer 8 egyedi felhasználói élményét a megjelenítők, a vezérlőegységek és a szoftverek új generációja, emellett az extrém erőteljes járműkapcsolati és adatfeldolgozási megoldások erősítik. A modern BMW iDrive szakaszosan jelenik meg a bajor prémiumgyártó egész portfólióján, kezdve az ez évi év végén a BMW iX, ezt követően a BMW i4 modellekkel.

A BMW Intelligent Personal Assistant azon képessége, amellyel a fedélzeti modern műszaki megoldások üzemelését a vezető igényeihez és szokásaihoz, emellett a forgalmi szituáció követelményeihez hangolja, minden eddiginél intenzívebben helyezi a korszerű innovációt az ember és gép közti kapcsolat középpontjába. Az operációs rendszert a természetes élőbeszéd és a BMW Ívelt Monitoron (BMW Curved Display) alkalmazható érintésvezérlés párbeszéd-alapú interakciói alapján tervezték meg a mérnökök, míg az együttes élmények előtti pillanatokat a „Great Entrance Moments” innovációja emeli új dimenzióba. Utóbbi egy minden részletében összehangolt koreográfiával köszönti és invitálja együttes utazásra a vezetőt és utasait. Út közben a más-más színvilágokat, funkciókat és megjelenítési stílusokat kínáló, új My Modes üzemmódok gondoskodnak az utazás legemlékezetesebb pillanatairól.

A háttérben a korszerű BMW iDrive szakadatlan nagymennyiségű adatot, online elérhető információt és a BMW Group flottájából érkező kontextust futtat, hogy a vezetés minden pillanatában a legoptimálisabb módon és a létfontosságú tartalmakkal elégítse ki a bajor prémiummárka klienseinek preferenciáit. A még átfogóbb személyre szabhatóságot a BMW ID garantálja, amely képes felismerni az ismétlődő szituációkat, tanul belőlük és eszerint ajánlja fel az egyes funkciók szolgáltatásait. A távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) online garantálják a BMW iDrive örök frissítéseit, legfrissebb funkcióit és megszakítás nélküli naprakészségét.

Ami húsz évvel ezelőtt egy forgótárcsával és egy digitális kijelzővel kezdődött, az mára egy aprólékos, okos, több szenzor adataiból táplálkozó élménnyé állt össze, maximálisan a felhasználó igényeire szabva. Ez az, melyet a modern BMW iDrive képvisel. Egy újabb paradigmaváltást, ezúttal a vezető és a gépjármű közti természetes párbeszédre építve: intuitívabban, személyesebben, inspirálóbban és gazdagabb érzelmekkel, mint valaha.

Elrendezési alapelvek és működési koncepció

A tisztán elektromos meghajtású BMW iX modellt bentről kifelé haladva álmodták meg a tervezők – midőn a modern BMW iDrive felhasználói élményét is, amit minden pillanatban a vezető és az utasok igényei határoznak meg, legyen szó bármelyik aspektusról.

A digitális működés területén elért fejlesztések a felhasználói felület elrendezési alapelveiben is visszaköszönnek, amelyeknek betudhatóan az egyes funkciók nem kizárólagosan kifogástalanul működnek, de egyértelműek, kellemes megjelenésűek és részletgazdagok is. Eme művészi elrendezés meglepő pillanatokat tartogat, az utolsó pixelekig kidolgozott, tűéles, bámulaltos grafikai megoldások arzenáljával. Amennyire összeolvad a fedélzeten a digitális és az analóg világ, úgy válik példa nélküli élménnyé a vezető és a gépjármű közti interaktív kapcsolat. A digitális elrendezés a BMW új formanyelve alapján megrajzolt analóg elemek formavilágához igazodik, az egyszerű, minimalista dizájnt ezáltal nem kizárólagosan a BMW iX karosszériája és utastere, de a modern BMW iDrive egyértelmű, átlátható elrendezési alapelvei is éltetik.

A leglátványosabb fizikai újítás e tekintetben a BMW Ívelt Megjelenítő, amely a digitális műszeregységet és a központi monitort ötvözi. A nagyméretű monitor íve a BMW mesés, vezető felé forduló műszerfal-kialakításának korszerű értelmezése, amellyel a BMW Ívelt Megjelenítő minden felülete nagyszerű szögben fordul a vezető felé, az összes régebbinél intuitívabb érintés-érzékeny irányítási lehetőséget kínálva. A 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszeregységet és a 14,9” képernyő-átmérőjű központi megjelenítőt a BMW Ívelt Monitor egyetlen együttes házban fogja össze.

Az „Act, Locate and Inform” elrendezési alapelv, amely garantálja az információk gondos elkülönítését és mindent összevetve megelőzi a monitor hirtelen túlzsúfolását, újabb szintre emeli a BMW által fémjelzett vezetőközpontú műszerfal-kialakítást. Modernizált előszűrő modern műszaki megoldás gondoskodik arról, hogy vezetés közben a bajor prémiumgyártó partneréhez csak a vezetéshez leginkább létfontosságú információk jussanak el, ezek minél gyorsabb és egyszerűbb feldolgozását mindazonáltal intuitív jelzések támogatják.

A korszerű BMW iDrive tervezési és fejlesztési folyamatai esetén a mérnökök elsődleges szempontként tekintettek a természetes hangvezérlésre és a BMW Ívelt Megjelenítő érintés-érzékeny funkciójára, a korábbi BMW modellekben alkalmazott fedélzeti gombok és kapcsolók száma ezáltal hozzávetőlegesen a felére mérséklődött. A legnélkülözhetetlenebb és legsűrűbben használt alapfunkciók vezérlőpaneljei ugyanakkor a megszokott helyeken maradtak. A középkonzol és a műszerfal gombjai, azonkívül kapcsolói merőben új, ragyogóan tiszta és minimalista formát öltöttek. A középkonzol központi vezérlőeleme még mindig a BMW iDrive vezérlőtárcsája, amit a BMW iX utasterébe exkluzív drágakőként, üveghatású formában, Gold Bronze környezetbe álmodtak meg a készítők.

A legújabb BMW Intelligent Personal Assistant funkciói az első ülésekből természetes élőbeszéd útján hívhatók életre, mintha csak egy másik emberrel beszélgetnénk.

Grafikus felhasználói felület

A BMW iDrive új generációja új grafikai megoldások mentén vezeti be a BMW Operációs Rendszer 8 innovációit. Az impozáns és csodálatos vizuális tartalmakat tűéles felbontás és figyelemfelkeltő grafikák, korszerű színek és árnyalatok, széles világítás-tartomány és aktív tükröződés-mentesítés, emellett futurisztikus textúrák és formák erősítik. A felhasználói felületet ugyanakkor úgy tervezték meg, hogy minden pillanatban a létfontosságú mennyiségű információval szolgáljon, a lehető legegyszerűbben feldolgozható és megérthető módon.

A vezető elsődleges látómezejébe helyezett digitális műszeregység méretével, grafikus formáival, dinamikus fényhatásaival, erős színmélységeivel és korszerű színvilágával varázsolja el a bajor prémiumgyártó ügyfeleit. Az összes fedélzeti megjelenítő módfelett magas, 200 ppi grafikai felbontásra képes.

A BMW Ívelt Megjelenítő széles tartományban állítható személyre szabhatósági opciói a kormányra helyezett gördülőgombok hozzájárulásával sebesen, nehézség nélkül elérhetők. A duplalátómezős operációs rendszer a kormányra helyezett gördülőgomboknak hála ugyanabban az időben szolgáltat felhasználóbarát függőleges listamenü-navigációt és vízszintes váltogatást a csempe-ikonok közt. A vezető az önálló preferenciái és az adott forgalmi szituációk alapján három eltérő megjelenítés-típus és nagyszámú ikonstílus közül választhat – mindössze a hüvelykujjával, egy-két lépésben. Drive megjelenítés-típusban a digitális műszeregység középső része dinamikusan változtatható a személyre szabott információ-tartalom alapján, Focus megjelenítés-típusban mindazonáltal minden kijelzett tartalom az extrém sportos menetdinamikának van alárendelve. A Gallery megjelenítés-típus ezzel szemben nagymértékben minimalizálja a vezetéshez létfontosságú információk kijelzését, hogy minél nagyobb részletességgel jeleníthesse meg az olyan páratlan ikonstílusokat, akárcsak az aktuálisan kiválasztott médialejátszó, a navigációs rendszer térképe vagy a vezetést támogató rendszerek javaslatai, amellett közbeavatkozásai. A három megjelenítés-típust eltérő színvilágú, háromdimenziós animációk – amelyek a fényjátékoknak hála extra lendülettel jelennek meg – különböztetik meg egymástól.

A nagyméretű, vízszintesen elnyújtott központi megjelenítő jellegzetes ékeiként az ikonstílusok egyszerű, új elrendezési alapelv mentén sorakoznak, minden pillanatban egyértelmű áttekintést adva a releváns információkról. Az ikonstílusok töretlen sorba rendeződve jelenítik meg saját lényegi információikat, élőképekként. A legsűrűbben használt funkciók egyetlen érintéssel aktiválhatók, az ikonstílusok sorrendjét mindazonáltal a bajor prémiummárka kliensei tetszésük alapján változtathatják. Az adott forgalmi szituációkban ugyanakkor arra is sansz nyílik, hogy az egyes ikonstílusok több vagy kevesebb információt jelenítsenek meg ábrákként vagy animációkként, a tartalomtól függően.

Az újratervezett médialejátszó kimagaslóan esztétikus ikonstílus képét ölti magára: a „lényegre való koncentráció” jegyében kialakított mérsékelt elrendezés és a minimalista kinézet kettőse lebilincselő látványt nyújt. Az aktuálisan játszott zeneszám színsémáját egy algoritmus választja ki, dinamikusan újragondolva azt a médialejátszó kijelző-területén.

Természetes párbeszéd a BMW Intelligent Personal Assistant továbbfejlesztett technológiájával

A BMW iDrive új generációjával a BMW Intelligent Personal Assistant is új, az összes régebbinél összetettebb funkciókra képes. Hogy az modernizált modern műszaki megoldás és a bajor prémiummárka megrendelői közt még szorosabbra fonódjon a perszonális kapcsolat, a felhasználók kedvük alapján kiválasztott névvel illethetik digitális társukat, akit ezzel a névvel tudnak megszólítani.

Az emberek közti kommunikáció esetén az információ-átadás tekintélyes hányada nonverbálisan történik. A BMW Intelligent Personal Assistant új megjelenítési technológiáját így változó méretű és erősségű fénydizájnokkal álmodták meg a tervezők, hogy az nagy tudású modern műszaki megoldás ezzel nagyobb mozgásteret kapjon és többféleképpen fejezhesse ki magát. E vizuális kép adja a digitális társ „arcát”, amelyen az egyes tevékenységeket egyértelmű fókuszpontok és eltérő gesztusok különböztetik meg egymástól.

A BMW Intelligent Personal Assistant új megjelenítési technológiáját mindenre kiterjedő követelményrendszernek megfelelve, pontról pontra kielemezve, több mint száz dizájnlehetőség közül választották ki. A modern műszaki megoldás megbízhatóságot sugall és rokonszenvet ébreszt, dinamikusan változó fénydizájnjával ugyanakkor képes nonverbálisan kifejezni eltérő érzelmeket és gondolatokat, mint az emberek.

A technológiai fejlesztések a BMW Intelligent Personal Assistant funkcionalitására is kiterjedtek. Az összes régebbinél nagyobb adat- és információmennyiség nem kizárólagosan intelligensebbé, de következetesebbé is tette a bajor prémiumgyártó fogyasztóinak digitális társát. A modern műszaki megoldás példának okáért kivétel nélkül a fedélzeten zajló szituáció sajátosságait figyelembe véve mérlegeli, hogy mikor és milyen stílusban kommunikáljon az utasokkal.

A BMW Intelligent Personal Assistant mindemellett szerényen, a háttérbe húzódva funkcionál. Beszélgetés közben a BMW Ívelt Monitoron mozgó animációval mutatja jelenlétét, nélküle, hogy bármiféle releváns információt kitakarna. Interaktív kommunikáció közben a modern műszaki megoldás érzékeli, hogy kivel beszélget, mozgó animációját mindent összevetve folyamatosan a megjelenítő azon oldalán tünteti fel, amelyik oldalon ülő utashoz épp szól. A digitális társ szélsebes elérését, valamint a beállítási lehetőségeihez és javaslataihoz való hozzáférést saját, példa nélküli ikonstílus teszi könnyebbé.

A BMW iDrive újabb fejlesztéseivel párhuzamosan a BMW Intelligent Personal Assistant is újabb és újabb funkciókat és kifejezési formákat sajátít ezután el. Ezeket a bajor prémiummárka szakadatlan küldi a gépkocsi fedélzeti operációs rendszerébe, a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) részeként.

Átfogóbb személyre szabhatóság a BMW ID-nak betudhatóan

A modern BMW iDrive használata közben a bajor prémiumgyártó kliensei az összes régebbinél személyre szabhatóbb felhasználói élményt élhetnek keresztül a BMW ID-nak betudhatóan. Az elkövetkezendő időszakokban a BMW ID arra is lehetőséget biztosít, hogy biztonságosan raktározza a felhasználó privát belépési adatait és azt bármelyik gépjárműben ülve elérhetővé tegye részére. A felhasználó az adatokat PIN kóddal vagy önálló BMW ID azonosítójával zárhatja el a gépkocsi többi vezetőjétől és utasaitól.

A BMW ID betöltése után a bajor prémiummárka partnere személyre szóló üdvözlő üzenetet kap a BMW Ívelt Monitoron, megjelenítve a My BMW App okosalkalmazáson át feltölthető magán profilképpel közösen. A BMW ID aktiválására a felhasználó minden perszonális beállítása is egyből betöltődik.

Meleg fogadtatás a gépkocsitól: a Great Entrance Moments innovációja

A BMW az utazás megkezdése előtti másodperceket, amikor a partner az utolsó lépéseket teszi a gépkocsi felé, „Great Entrance Moments” névvel illeti. A vezetés élménye ekkor kezdődik, mert a gépkocsi egy minden részletében összehangolt koreográfiával köszönti és invitálja együttes utazásra a vezetőt és utasait.

A kulcs az ultraszélessávú modern műszaki megoldás (UWB – Ultra-Wideband), amely biztosítja, hogy a gépjármű centiméterre korrekten tudja, hogy vezetője (a kulccsal vagy a kulcsként használt okostelefonnal) milyen messze tartózkodik. Amint ez a távolság három méteren belülre kevesebb lesz, a gépkocsi felébred és külső fényforrásai szakaszosan erősödő, dinamikus fénydizájnjaival köszönti a bajor prémiummárka ügyfeleit, az utasteret ugyanakkor halvány fényárba borítja. A vezetőoldali ajtóhoz dinamikus üdvözlőfény kíséri a vezetőt, a BMW iDrive grafikus felhasználói felületét idéző mintákkal. Az utolsó méteren a kilincsek is felvillannak, hogy könnyebb legyen őket megtalálni.

Amint a BMW kuncsaftja másfél méteren belülre érkezik, a gépjármű automatán kinyitja ajtajait, függetlenül attól, hogy a vezető a BMW Digitális Kulcsot (BMW Digital Key) vagy a BMW Digital Key Plus okostelefon-innovációt használja. A vezetőoldali ajtónyílás kinyitására az ülés a legkönnyebben megközelíthető pozícióba süllyed, a kormányfűtés mindazonáltal aktiválódik. A BMW Ívelt Monitor kellemes üdvözlő animációt közvetít, jelezve, hogy az operációs rendszer készen áll az utazásra.

A BMW ID önálló beállításai betöltődnek, és mire a bajor prémiummárka kuncsaftja beül a kormány mögé, az állandó okostelefon-kapcsolat is feláll. Beérkező telefonhívás során az operációs rendszer automatán a gépjármű fedélzeti mikrofonjaira és hangsugárzóira kapcsolja a hívást. A központi monitor üdvözlő animációja személyre szabott információkba és hasznos tanácsokba vált keresztül.

Minden érzékre kiterjedő vezetési hatás: a My Modes üzemmódok

A modern My Modes üzemmódok az utazás legemlékezetesebb pillanatairól gondoskodnak, a vezető önálló preferenciái alapján összeállított felhasználói élményt éltetve. A My Modes üzemmódok megtervezésekor a mérnökök a vezetési szituációk szempontjából releváns minden szerepkört csokorba szedték, hogy minden pillanatban a lehető legátfogóbb funkcionalitást és felhasználói élményt garantálják. A My Modes üzemmódokat úgy formálták ki, hogy azok a látástól kezdve, a halláson át, egészen a tapintásig, minden érzékszervre hatással legyenek, kiválasztásuk ugyanakkor akár hangutasítással, akár a középkonzolon elhelyezett gomb megérintésével játszi könnyedségű.

A My Modes üzemmódok kiindulási verziója a gépjármű tíz különféle paraméterét integrálja. Ilyenek például a korábbról ismert vezetési élménykapcsoló funkciói, a hajtáslánc, a váltó és a kormánymű karakterisztikája, ráadásul a futómű-beállítások. Az összes konfigurációhoz művészi, konkrétan a My Modes üzemmódokhoz megtervezett megjelenítési megjelenés, menüelrendezés, színvilág és utastéri hangulatvilágítás társul. Az üzemmódok közti váltás hangzásbeli különbségeket is tartogat, kiváltképp a motorhangok és a fedélzeti hangzások tekintetében.

A modern BMW iDrive az Efficient, Sport és Personal üzemmódokkal mutatkozik be, amelyeket a későbbiekben, a BMW iDrive állandó fejlesztéseivel párhuzamosan újabb és újabb üzemmódok követnek ezt követően – köztük olyanokkal is, amelyek nem kizárólagosan a vezetőre vagy a vezetésre összpontosítanak. A My Modes üzemmódok egyre több szerepkört lesznek képesek felölelni és egyre szélesebb körben lesznek személyre szabhatók. Az újításokat a BMW állandóan elérhetővé teszi a modellekben, a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) részeként.

Navigáció, parkolás és járműtöltés a BMW Maps lehetőségeivel

A modern BMW Operációs Rendszer 8 érkezésével a navigációs, parkolást segítő és járműtöltési digitális szolgáltatások egész egészében a BMW Maps felhőalapú, felhasználóbarát rendszerébe kerültek fel. A mérnökök a modern műszaki megoldás okos funkcióit is továbbfejlesztették.

Az egyik kulcsfontosságú szerepkör e téren a „Learning Navigation”, amely azt jelenti, hogy a BMW Maps a személyre szabott BMW ID-n át megszakítás nélkül elemzi a bajor prémiumgyártó kuncsaftének utazási szokásait, tanul belőlük és megjósolja, hogy melyik úti cél lesz a következő állomás. Ezzel elejét veszi, hogy a vezető újra és újra kikeresse és beírja a navigációs rendszerbe az úti célokat, különösképp a naponta érintett állomásokat. A modern műszaki megoldás arra is képes, hogy figyelemmel kövesse a jó eséllyel elengedhetetlen úti célokhoz vezető útvonalak útlezárásait és baleseti gócpontjait, ha ugyanakkor ilyet érzékel, időben mutatja a vezetőnek a korrekt célba érkezéshez létfontosságú indulási időpontot. Az úti célokat a vezető nem kizárólagosan a gépjárműben, de okostelefonján át, a My BMW App okosalkalmazásban is figyelemmel követheti és kezelheti.

A navigációs rendszer három eltérő térképnézetet ad fel. Az „adaptive” nézet az utazással kapcsolatos minden, személyre szabott és releváns információt a monitorra vetíti, „reduced” nézetben csak a felhasználó négy leginkább közkedvelt érdeklődési kategóriájának információi jelennek meg, amíg „expanded” nézetben minden elérhető helyi információ érzékelhető a térképen, kezdve az érdeklődési kategóriákba tartozó hírektől, az adott forgalmi szituációkon át, egészen az úti cél közelében látható parkolási lehetőségekig.

Az nagy tudású légkondicionáló rendszer automata technikai megoldása

Nézve, hogy az elkövetkezendő időszakokban a bajor prémiumgyártó klienseinek ritkán kell ezután manuálisan állítaniuk az utastér hőmérsékletét, az nagy tudású légkondicionáló rendszer vezérlőegysége egész egészében a BMW Ívelt Monitor menürendszerébe került. A BMW iDrive mostantól az utastér minden hőmérsékleti és kényelmi funkcióját kontextusában, együttvéve irányítja. A modern műszaki megoldás az összes beállítást a személyre szabott BMW ID-ban tárol, a vezetőnek és az utasoknak ezáltal nem kell újra és újra beállítania a kedvelt utastéri hőmérsékletet és funkciókat.

Az automatizált utastér-előkészítés legideálisabb beállításaihoz a BMW Group több mint 440 millió ügyfélutazás adatait elemezte ki az összes szegmensben, a Föld minden táján. Az utastér lehető legoptimálisabb előkészítéséhez az okos légkondicionáló rendszer nem kizárólagosan a levegő áramlásának irányát és eloszlását, de a kormányfűtés és a fűthető / hűthető felületek hőmérsékletét is szabályozza. Hogy minél energiatakarékosabban működjön, a modern műszaki megoldás több másfajta tényezőt is számításba vesz, mindent összevetve példaként az utasok számát és üléspozícióikat, továbbá a napsütés intenzitását és irányát. A BMW nagy tudású légkondicionáló rendszere ezáltal vitathatatlanul az iparág legfejlettebb légkondicionáló berendezése.

A modern műszaki megoldás központi vezérlőegységgel, az összes utastérzónában a megfelelő hőmérséklet fenntartásáért dolgozik. Ha a bajor prémiummárka partnere manuálisan beállítja a saját preferenciái alapján legideálisabb hőmérsékletet, a modern műszaki megoldás ahhoz alkalmazkodva működteti az egyes funkciókat. Az egyes beállítási alternatívák hangutasításokkal is vezérelhetők, mindemellett nem előre meghatározott utasítások, hanem élőbeszéd mentén. Ha példának okáért a vezető azt mondja a rendszernek, hogy „Fázik a lábam. „, az nagy tudású légkondicionáló rendszer önműködően meleg levegőt fúj a vezető oldali lábtérbe.

A BMW Operációs Rendszer 8

A BMW Operációs Rendszer 8 a BMW révén eddig előállított legerősebb és legintelligensebb fedélzeti operációs rendszer, amely a BMW iDrive újraértelmezéseként megszületett nyolcadik nemzedék technológiai kiindulópontját adja. A müncheni központú vállalatcsoport 2013 óta fejleszti házon belül operációs rendszere Linux-alapú szoftvereit és a modern műszaki megoldás központi vezérlőegységét. A márkához méltó, prémium minőségű, stabilan funkcionáló, folytonosan fejleszthető rendszer átfogó szoftvervezérlést kíván, mivelhogy napjaink felgyorsult, örökösen fejlődő digitális világában nem életképes egy olyan megoldás, amely csak éves időközönként frissíthető.

A távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) érkezésével a gépkocsi egy minden pillanatban optimalizálható, digitális platformmá érett, és mint ilyen, a legmodernebb BMW operációs rendszer soha nem lesz teljesen kész. Ehelyett megszakítás nélkül módosítható, tanítható, optimalizálható és fejleszthető, az újabbnál újabb élet- és vezetési szituációkhoz alkalmazkodva. A hardver és a program integrált együttműködése, a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) technológiai lehetőségei és a BMW Group ügybuzgó kutatás-fejlesztési folyamatai garantálják, hogy a vállalatcsoport használói előtt havonta vagy hetente újabb és újabb funkcionális választási lehetőségek nyílnak meg.

Minden pillanatban naprakész: a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade)

A BMW Operációs Rendszer 7 2018-as bevezetése óta a BMW használói minden pillanatban naprakészen tudhatják fedélzeti operációs rendszerük funkcióit, hála a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítéseknek (Remote Software Upgrade). A BMW Operációs Rendszer 8 mindezt még magasabb szintre emeli, mivelhogy általa nem kizárólagosan az egyes funkciók frissítései, hanem a végtelenül összetett, nagyméretű szoftverfrissítések (akárcsak újabb vezetést támogató rendszerek és részben automatizált funkciók integrálása) is online elérhetővé válnak. A BMW Operációs Rendszer 8 mindemellett ezen frissítések időzítési lehetőségeit is felkínálja a bajor prémiummárka kuncsaftjainak.

A BMW Group az online elérhető járműfrissítések egyik technológiai úttörője, amely 2020-ra a legnagyobb járműfrissítési kampányt hirdette meg az európai autógyártó szervezetek közt. Sőt mi több, a vállalatcsoport célul tűzte ki maga elé, hogy 2021 végére az övé lesz a Föld legnagyobb, online frissítésekkel naprakészen tartható járműflottája. Ez hozzávetőlegesen 2,5 millió darab BMW modellt jelent, amelyek mind kompatibilisek a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítésekkel (Remote Software Upgrade).

BMW Digital Key Plus ultraszélessávú rádiótechnológiával

2018-ban a BMW az autógyártó intézmények közül elsőként tette lehetővé megrendelői részére, hogy Apple iPhone okostelefonjukat a csatlakoztatott BMW modell digitális kulcsaként használják, 2021-ben ugyanakkor a bajor prémiummárka a BMW Digital Key digitális kulcs korszerűsített változatáról is lerántotta a leplet. A BMW Digital Key Plus névre keresztelt újítás úgy kínálja a csatlakoztatott BMW modell kinyitását és beindítását, hogy a márka partnerének ki sem kell vennie zsebéből vagy táskájából az okostelefont. A szolgáltatás az Apple iPhone U1 chipjével is kompatibilis ultraszélessávú technológiával (UWB – Ultra-Wideband) dolgozik.

A BMW Digital Key Plus új, modernizált funkcióinak megbízható, kifogástalan üzemelését az ultraszélessávú modern műszaki megoldás biztosítja. A rövid hatósugarú, magas sávszélességű digitális rádiótechnológiát rendhagyóan precíz lokalizáció jellemzi, a lehető legmagasabb biztonsági szabványok betartása mellett. A BMW Digital Key Plus a tisztán elektromos meghajtású BMW iX modellben ünnepli világpremierjét.

Több alkalmazás, átfogóbb sokoldalúság: a harmadik felek finomított integrálhatósága

A BMW iDrive új generációja új lehetőségeket szolgáltat a felhasználók szokásainak és preferenciáinak operációs rendszerbe történő minél gyorsabb és könnyebb integrálhatósága kapcsán. A rendszer magas fokú rugalmassága az elkövetkezendő időszakokban a harmadik felek hozzáadását is egyszerűbbé és komfortosabbá teszi. A BMW Operációs Rendszer 8 az Apple CarPlay és az Android Auto egész integrálhatóságát is garantálja, a Kínában élő ügyfelek részére mindazonáltal a korszerű BMW iDrive az Alibaba és a Tencent szolgáltatásait is elérhetővé teszi a gépkocsiból.