Az új Nissan LEAF bevezetése Európában

Az új Nissan LEAF bevezetése Európában

A Nissan Intelligent Mobility megtestesítője még nagyobb erővel, hatótávolsággal, biztonsági technológiával és összekapcsolhatósággal érkezik, hogy a Föld legfejlettebb és legelérhetőbb 100%-ban elektromos járművévé válhasson.

Nissan ma elénk tárta a korszerű európai Nissan LEAF modellt, amely a Föld legkelendőbb zéró emissziós elektromos járművének a következő fejlődési állomása. A cég által a Nissan Intelligent Mobility keretében felvázolt jövőkép megtestesítőjeként a modern modell egész megújuláson esett keresztül, hogy nagyobb hatótávolságot, dinamikus dizájnt, modernizált vezetéstámogató technológiákat és fokozottabb összekapcsolhatóságot nyújtson.

A LEAF hivatalos európai bevezetésén, amit a norvégiai Oslóban tartottak meg a Nissan Futures 3.0 programon, Philippe Saillard, a Nissan európai értékesítési és marketingrészlegének vezető alelnöke ezt nyilatkozta: „A új Nissan LEAF a Föld legfejlettebb és legelérhetőbb 100%-ban elektromos járműve. Ez képezi a Nissan Intelligent Mobility ikonját, és egyben vállalati jövőképünk megtestesítőjét. Ez a gépkocsi élvezhetőbb, izgalmasabb és összehangoltabb vezetési élményt nyújt, mint bármely más meghatározó elektromos jármű. Szolidan döbbenetes.”

Nissan Okos Meghajtás: az e-hajtáslánc, amely nagyobb hatótávolságot és nagyobb élményt nyújt

A mostani Nissan LEAF nagyobb, 378 km-es (NEDC) hatótávolságot nyújt egyetlen feltöltéssel, ezáltal a járművezetők hosszabb utakat tehetnek meg a kibővített európai CHAdeMO gyorstöltőhálózat által. Mindemellett a modern e-hajtáslánc 110 kW teljesítményt és 320 Nm nyomatékot is nyújt, mindent összevetve mindazonáltal még jobb gyorsulást és vezetési élményt ad.

Nissan Okos Vezetés: még nagyobb vezetési élményt, fokozott biztonságot és a stressz csökkentését célzó modern műszaki megoldások

Nagy tudású modern műszaki megoldások

A korszerű Nissan LEAF műszaki megoldásaiban páratlan szintet képvisel, beleértve a biztonságosabb és komfortosabb vezetést kínáló ProPILOT fejlett vezetéstámogató rendszert. ProPilot a kormányt, a féket és a gázpedált használva támogatja a sofőrt a sávtartásban, lassú forgalomban és akár autópályán torlódás során. Ezenkívül a ProPILOT büszkélkedhet Forgalmi dugó asszisztenssel is, amely révén a új Leaf automatán lelassul, és megáll a forgalommal, ha torlódás alakul ki a sávváltás lehetősége nélkül. A gépkocsi ezt követően önműködően elindul az előtte álló járművet követve, amikor a forgalom újraindul. A csomag része a gombnyomásra maradéktalanul önálló parkolást biztosító ProPILOT Park rendszer is.

Nagyobb irányíthatóság, kevesebb stressz

A új Nissan LEAF forradalmi e-Pedal technológiája átalakítja az emberek vezetési stílusát: a gázpedálra gyakorolt nyomás csökkentésével vagy növelésével szimplán elindíthatják, gyorsíthatják, lassíthatják és leállíthatják a járművet. A pedál egész felengedésekor önvezérelten működésbe lépnek a hidraulikus és mechanikus fékek, a gépkocsi mindent összevetve szakaszosan teljesen megáll, ezt követően regenerálja a fékerőt az aksi feltöltése érdekében. A rendszer képes akár meredek emelkedőn és lejtőn is teljesen megállítani a gépkocsit a pedál következő lenyomásáig, ezáltal a lehető legjobban levéve a stresszt a járművezető válláról.

A mostani Nissan LEAF nem kizárólagosan egy elektromos jármű

A mostani Nissan LEAF ugyanakkor sokkal több egy 100%-ban elektromos járműnél. Ez egy mobil tápegység jellegzetes kétirányú töltéssel. Ez azt jelenti, hogy energiát ad vissza a gépjárműt körbevevő világ ellátására az otthonokhoz és irodákhoz csatlakozva. Végül még a felesleges töltést is visszajuttathatja a helyi energiahálózat feltöltésére és stabilizálására a Nissan továbbfejlesztett V2G technológiája révén.

Stílusos külső

A modern Nissan LEAF ugyanakkor nem kizárólag a fejlett modern műszaki megoldások folytán szemet gyönyörködtető. Karcsúbb sziluettje, markáns, dinamikus kinézete, és kifogástalan aerodinamikája gondoskodik arról, hogy a modell esztétikája is mutatósabb legyen az európai fogyasztók részére. Akik tisztában vannak a Nissan tervezési jellemzőivel, biztosan felismerik a közönséges bumeráng alakú lámpákat, a modell elején van V-alakú motívumot, a síkba illeszkedő, áttetsző kék hűtőrácsot, ugyanakkor a hátsó lökhárító kék díszlécét.

… és belső

A korszerű Nissan LEAF belső tere egész átalakuláson esett keresztül: a járművezetőre összpontosít, és az okos térhasználatot vegyíti az ideális funkcionalitással. Az „ívelt szárnyat” formázó elülső panel és az ülések, a műszerfal és a kormánykerék vibrálóan kék varrása gondoskodik a nyugodt környezetről és a tiszta minőség érzetéről. Mindeközben a modern 7 hüvelykes színes (TFT) monitor megjeleníti a legnélkülözhetetlenebb funkciókat, beleértve a biztonsági pajzs modern műszaki megoldást, a pillanatnyi teljesítményt, ezenfelül az audió- és navigációs rendszer információit. Az összekapcsolhatóságot fokozva az Apple Carplay és Android Auto integrálására is sor került.

Limitált kiadás

A modern második generációs Nissan LEAF európai bevezetésének megünneplésére egy új LEAF 2. ZERO limitált kiadás kerül forgalomba. Ez a változat az első európai modell, amely teljesen fel lesz szerelve a Nissan ProPILOT technológiájával a leginkább magabiztos és ergonomikus vezetési behatás érdekében. A modellek szállítására 2018 elejétől kerül sor, melynek listaára 11 465 000 Ft lesz. A LEAF 2. ZERO olyan új technológiákat magába foglal, mint a ProPilot, az Okos Vészfékezési Asszisztens Gyalogosfelismeréssel emellett a korszerű NissanConnect EV (Carplay és Android Auto rendszerrel). A limitált kiadás nem sokára előrendelhető lesz a márkakereskedésekben.