Az új BMW 1-es sorozat

Az új BMW 1-es sorozat

Közel kétmillió példány kelt el világszerte a BMW 1-es sorozatból az elmúlt tíz évben, a típuscsalád legújabb változatai ismételten új mércét állítanak vezetési élmény tekintetében a prémium alsó-középkategóriás járművek között. Az új BMW 1-es sorozat háromajtós és ötajtós modelljei átfogóan átdolgozott motorkínálattal, valamint az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentését célzó új technikákkal érkeznek. Ismételten útmutatóként szolgálnak az új BMW EfficientDynamics műszaki megoldások bemutatásával.

A BMW 1-es sorozat modelljeinek motorkínálatát új három-, illetve négyhengeres benzin- és dízelmotorok legújabb generációja gazdagítja. A nyomatékos, magas fordulatú, a BMW TwinPower Turbo technikáját alkalmazó motorokhoz hátsókerék-hajtás társul – ez a mai napig egyedülálló erény a kompakt kategóriában – az intenzív vezetési élmény érdekében.

A márkára jellemző alapértékeket megújult életerővel tölti fel a még gazdagabb alapfelszereltség, a BMW M135i M Performance modellek soros, hathengeres motorjának megnövelt teljesítménye és a BMW ConnectedDrive legmodernebb innovációi.

Módosított külső és belső dizájn ismert BMW stílusjegyekkel, amelyek a modellek sportos teljesítményét és prémium karakterét hangsúlyozzák ki

Az új BMW 1-es sorozat külső dizájnjának gondosan megfontolt módosításai kiemelik sportos eleganciáját és prémiumkategóriás megjelenését. Az újratervezett BMW-vesék és a nagyobb légbeömlők a jól ismert BMW-stílusban segítenek kihangsúlyozni az autó dinamikus potenciálját. A jelentősen laposabb geometriájú fényszórók hasonló szerepet játszanak. A fényszórók immár alapáron tartalmazzák a LED-technikájú nappali menetfényt, de opcionálisan akár teljes egészében LED-technikájú fényszórók is rendelhetők. A hátsó lámpatesteket szintén teljesen átdolgozták. Ezek immár a BMW modellekre jellemző L alakot jelenítik meg, és LED-technikát alkalmaznak. Az utastérben, a középkonzol felső részének – amely a rádió és a légkondicionáló rendszer kezelőszerveit is hordozza – kifinomult dizájnja jól kihangsúlyozza a BMW 1-es sorozat fedélzetén megtapasztalható prémium légkört.

Automatikus klímaberendezés, BMW Professional rádió és BMW iDrive alapáron; új felszereltségi változatok

A BMW 1-es sorozat tagjainak alapfelszereltsége immár tartalmazza az automatikus klímaberendezést, az esőérzékelős ablaktörlőt, a BMW Professional rádiót és az iDrive kezelési rendszert, a műszerfalba épített, önmagában álló 6,5 col képátlójú, nagy felbontású képernyővel. Az Advantage, a Sport Line, az Urban Line és az M Sport csomagok a szériafelszereltség alternatívájaként a célzott személyre szabhatóság új lehetőségeit kínálják.

Új generációs motorok, új mércék a gazdaságosság terén

Alaposan felfrissített motorkínálat és a BMW EfficientDynamics műszaki megoldások kibővített sora biztosítja, hogy az új BMW 1-es sorozat tagjai ismét új mércét állítanak kategóriájukban még tovább csökkentett üzemanyag-fogyasztással és károsanyag-kibocsátással. A BMW 1-es sorozata esetében az ügyfelek a BMW Group új három- és négyhengeres motorcsaládjának tagjai közül választhatnak. A márka modellkínálatának új gazdaságossági bajnoka a BMW 116d EfficientDynamics Edition modell: a 85 kilowatt (116 lóerő) teljesítményű változat átlagos üzemanyag-fogyasztása 3,4 liter/100 kilométer, ehhez átlagosan 89 gramm/kilométer CO2-kibocsátás társul az EU-tesztcikluson.

A szériafelszerelésként kínált hatfokozatú manuális sebességváltó alternatívájaként nyolcfokozatú Steptronic automatikus váltó (alapfelszerelés a BMW 125d, a BMW 120d xDrive és a BMW M135i xDrive modellek esetében) is elérhető. Az automatikus váltó legújabb változata immár navigációs adatokkal támogatott vezérlést is kínál.

A BMW M135i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,0 liter/100 kilométer; kombinált CO2-kibocsátás: 188 gramm/kilométer) soros, hathengeres motorjának öt kilowattos teljesítménynövelésével (immár 240 kilowatt / 326 lóerő) a BMW 1-es sorozata megerősíti elit sportolói helyzetét a nagy versengés jellemezte szegmensben. Akárcsak a BMW 120d és a BMW 118d, ez a BMW M Performance modell is rendelhető az xDrive intelligens összkerékhajtási rendszerrel, amely a tapadás és az iránytartás növelése mellett a jármű menetdinamikáját is fokozza. Az új BMW M135i xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,8 liter/100 kilométer; kombinált CO2-kibocsátás: 182 gramm/kilométer) modell álló helyzetből száz kilométer/óra tempóra mindössze 4,7 másodperc alatt sprintel.

Kifinomult futóműtechnika, gumiabroncs-nyomásellenőrző alapáron

A fejlett futóműtechnika, valamint a hátsókerék-hajtás és a közel ideális arányú (50:50) tengelyterhelés-eloszlás együtt az új BMW 1-es sorozatot összetéveszthetetlen vezethetőséggel ruházzák fel, a típus kezelhetőségét legjobban az agilitás és a kiváló dinamizmus jellemzi. Az opcionális tételek között megtaláljuk az adaptív csillapítás-szabályzást, az M Sport futóművet, a változó áttételű sport kormányművet és az M Sport fékrendszert. A minden egyes abroncsot külön megjelenítő gumiabroncs-nyomásellenőrző rendszer immár az alapfelszereltség része.

Új vezetőtámogató rendszerek és szolgáltatások a BMW ConnectedDrive kínálatában

A BMW ConnectedDrive opcionális vezetőtámogató rendszereinek választékában a BMW 1-es sorozata esetében már a radaralapú, ‘Stop & Go’ funkcióval is rendelkező Aktív sebességtartó automatikát is megtaláljuk. A Parkolóasszisztens legújabb nemzedéke immár képes az úttesttel párhuzamos szűk, valamint képes automatikusan a merőleges parkolóhelyekre is bemanőverezni.

Emellett rendelhetők olyan felszerelések is, mint a kameraalapú Driving Assisstant, a tolatókamera, valamint az aktuális sebességkorlátozás és az előzési tilalom kijelzése.

Az új BMW 1-es sorozat minden modelljének szériafelszereltsége tartalmaz egy beépített SIM-kártyát, amely lehetővé teszi az olyan szintén alapáras szolgáltatások használatát, mint az Intelligens segélyhívás és a BMW TeleServices, ráadásul az ügyfél hozzáférhet további opcionális internetalapú mobilitási szolgáltatásokhoz is. A BMW Online és a Real Time Traffic Information valós idejű közeledési információk mellett az ügyfelek az Online szórakoztató funkciót is használhatják. További internetes szolgáltatások integrálhatók az autóba okostelefon alkalmazások segítségével, ezek biztonságosan, intuitív módon és kényelmesen kezelhetők az iDrive rendszer jóvoltából. Az új Professional navigációs rendszer automatikus térképfrissítést is kínál a beépített SIM-kártyával mobilhálózaton keresztül, ezt a szolgáltatást az autó forgalomba helyezését követően három évig díjmentesen vehetik igénybe az ügyfelek.

(forrás: BMW)