Az Audi két kategóriában is győzött a „Best Cars 2017” szavazáson

Kettős összetett győzelmet aratott az Audi a „Legjobb Gépkocsik 2017” („Best Cars 2017”) idei mezőnyében. Az Audi A1 a „Kisautók”, miközben az Audi A3 az „Alsó-középkategória” mezőnyében végzett az élen az auto motor und sport magazin olvasói szavazásán. A díjakat január 26-án, Stuttgartban adományozták.

Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke: „A Best Cars 2017’ alkalmával aratott kettős győzelmünk lendületet adhat a modern évre. E siker jól mutatja, hogy még mindig töretlen autóink népszerűsége, ami nagyban nyújt támogatást minket a jövő felé vezető utunkon.” Dietmar Voggenreiter, az AUDI AG igazgatótanácsának az árusítás és a marketing területeiért felelős tagja ezáltal egészítette ki: „Az A1 és az A3 kompakt formában biztosítsa az Audi minden erényét. E sikerrecepttel mindkét modell megszakítás nélkül erős értékesítési számokat produkál. Várakozásaink alapján a következő években tovább nő a települési prémium mobilitás iránti kereslet.”

Az auto motor und sport az idén 41. alkalommal ítélte oda e díjait. A neves szakmai magazin olvasói 11 kategóriában összesen 378 modell közül választották ki kedvenceiket. Minden kategóriában egy összesített és egy import-győztest hirdettek. Az Audi A1 az olvasók 20,7 százalékának szavazatával végzett a „Kisautók” kategóriájának élén, ameddig az Audi A3 a voksok 17,1 százalékával diadalmaskodott az „Alsó-középkategória” indulói körében. Az Audi Q7 a szavazatok 10,4 százalékával lett második a „Nagyméretű SUV-modellek/Terepjárók” kategóriájában. Ugyanúgy harmadik helyezést ért el az Audi A4 a „Középkategória”, az Audi A6 a „Felső-középkategória”, az Audi R8 Spyder a „Kabriók”, amellett az Audi Q2 a „Kompakt SUV-modellek/Terepjárók” mezőnyében.