Az Audi hét díjat is érdemelt

Az Audi hét díjat is érdemelt

A sport auto szakmai magazin sport auto Award 2015 olvasói szavazásán az Audi RS 6 Avant és az Audi S1 quattro egyaránt megszerezte a kategóriája első helyét. Összesen hét alkalommal állhatott egy Audi a dobogóra.

Az összesen 13 600 olvasói szavazat 29,2 százalékával, vetélytársait magabiztosan maga mögé utasítva nyerte meg az Audi S1 a kisautók kategóriáját. Az S1 az Audi legkompaktabb modellcsaládjának legdinamikusabb képviselője. Turbófeltöltéses, kétliteres, négyhengeres motorja 170 kilowattot (231 lóerő) teljesít – vérbeli quattro modellként ezt az erőt mind a négy kerék segítéségével viszi át az útra.

Az RS 6 Avant a százezer euró fölötti limuzinok és kombik kategóriájának élére került. A résztvevők 26,7 százaléka választotta az Audi leányvállalatától, a quattro GmbH műhelyéből származó nyolchengeres, 412 kilowatt (560 lóerő) teljesítményű erőgépet.

Összesen négy második helyet szerzett az Audi az olvasói választáson: az Audi RS 3 Sportback, az Audi S3 Limousine, a TTS Coupé és az R8 V10 Plus egyaránt ezüstöt nyert a saját osztályában. Harmadik helyre futott be az Audi RS 5 Coupé.

A díjátadóra 2015. október 19-én Stuttgartban került sor.