Az Audi első alkalommal tervez koncepcióautót egy animációs filmhez

Az Audi első alkalommal tervez koncepcióautót egy animációs filmhez

Az Audi első alkalommal jövőbemutató formatervvel és mobilitási megoldással rukkol elő a mozivásznon, az Audi RSQ e-tron tanulmánnyal mivelhogy egy képzeletbeli, virtuális csúcsteljesítményű koncepciót alkotott a Twentieth Century Fox animációs filmje, a Kémesítve (Spies in Disguise) részére. A tisztán elektromos modellt az Audi Design a Blue Sky Studios munkatársaival szövetségben valósította meg és hibátlanul egyesítette benne a mesterséges intelligenciával vegyített önvezetést és az átalakulást segítő technológiákat. Az RSQ e-tron modellt a szuperkém Lance Sterling vezeti ezt követően, akinek Will Smith kölcsönözte a hangját. A film előzetese már elérhető, a családi animációs mozi mindazonáltal 2019 szeptemberében érkezik a mozikba. Az előzetes – benne az RSQ e-tron modellel – a következőkben részletezett linken nézhető meg: Fox. co/SpiesInDisguiseTrailer

A vetített sebességmérő, az elektromos mobilitás és a teljesen önvezető modern műszaki megoldás alkalmazásával a kétüléses koncepció kifogástalanul testesíti meg a márka virtuális formanyelvét. A filmben szereplő szuperügynöknek, Lance Sterlingnek egy tehetségének praktikus magas hatékonyságú gépkocsira van szüksége. A teljesen önvezető üzemmód és a újabb Audi asszisztens rendszerek mellett a koncepcióautó jó néhány speciális, szuperügynököknek kifejlesztett tulajdonsággal is büszkélkedhet.

„Az Audi a formatervezés folyamatára, mint egy digitális, jövőbemutató megközelítésre tekint mind a képzeletbeli tartalmak fejlesztésekor, mind ugyanakkor a gyártásra történő modellezés alatt.” – kommentálta az Audi szerepét Frank Rimili, az Audi AG külső formatervezési stúdiójának vezetője. „Az Audi Design részlegnél a legújabb digitális vizualizációs technikákat vegyítjük a kézi munka pontosságával. Ezek a folyamatok lehetővé teszik, hogy az RSQ e-tron tanulmányhoz hasonló virtuális koncepciók létrehozásánál is kifogástalanul precíz, futurisztikus formatervekkel álljunk elő.”

Az Audi RSQ e-tron az Audi márkának az e-tron névre hallgató, tisztán elektromos mobilitási megoldására hívja fel a figyelmet: „A jövő modern műszaki megoldásait felvonultató internacionális kémjátszma a Föld megmentéséért – nagyszerűen passzol az Audi márkához.” – véli Giovanni Perosino, az Audi AG marketingkommunikációs alelnöke. „A mi autóinkhoz hasonlóan ennek a történetnek is kulcsfontosságú eleme a szórakozás, az fejlesztés és a teljesítmény.”

„Az Audi és a Fox az évek esetén nagyszerű együttműködést épített ki. Izgatottan várjuk, hogy a két vállalat közti kapcsolat új szintre emelkedjen és bevezethessük az Audi márkát az animáció világába. Ez a projekt kiváló lehetőséget kínált, hogy a mozivásznon is kiemeljük az Audi e-tron elektromos technológiáját és felkínáljuk azt rettenhetetlen kémünknek, Lance Sterlingnek egy maximálisan személyére szabott kém járgány formájában.” – nyilatkozta Erin Williams, a Twentieth Century Fox Film marketing kapcsolatokért felelős alelnöke.

Az Audi a Twentieth Century Fox és a Blue Sky Studios vállalatokkal összefogva részt vesz egy, a filmhez kapcsolódó extra tartalom elkészítésében, ahol Lance Sterling mellett a szakember Walter Beckett megjelenik, utóbbinak a hangját mindazonáltal a színész Tom Holland kölcsönzi ezután.