Az Audi a Genfi Autószalonon mutatta be korszerű kompakt SUV-jét

Az Audi a Genfi Autószalonon mutatta be korszerű kompakt SUV-jét, az Audi Q2-t

Az Audi megerősíti jelenlétét a robbanásszerűen növekvő SUV-szegmensben. A Genfi Internacionális Autószalonon a márka bemutatta a kompakt Audi Q2 típust – egy városi autót mindennapi közlekedésre és szabadidős célokra, előremutató formatervezéssel és fiatalos sármmal. Két modern csúcsmodell is itt tartotta a világpremierjét – az Audi S4 Avant és az Audi RS Q3 performance.

„Az Audi Q2 típust kifejezetten a fiatal ügyfeleknek fejlesztettük ki.” – érvelt Prof. Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke. „Ez már pusztán ránézésre is egy sarkokkal és élekkel ellátott típus. Ez a kompakt SUV a márkánk műszaki szakértelmét magas fokú mindennapos használati értékkel és érzelmekkel teli karakterrel egyesíti.”

A 4,19 méteres Audi Q2 erőteljesen áll az úton. Hangsúlyozottan geometrikus formanyelvével egyéni karakterként jelenik meg a Q típuscsaládban. Az ügyfelek több részletet egyéni ízlésükre szabhatnak, és két felszereltségi szint közül választhatnak. Az autó külsején és a tágas belsőterében éppúgy kifejező színek jutnak érvényre. Az üléshelyzet a kormánykerékhez képest sportosan alacsony, a kezelőelemek ugyanakkor logikusan működtethetők.

Az extrafelszerelések közt az Audi virtual cockpit teljesen digitális műszeregység és a Head-up kijelző is megtalálható. Az információs és mulattató rendszerek kínálatának csúcsán az MMI Navigáció plusz helyezkedik el az Audi connect online modullal. Az Audi Q2 a vezetéstámogató rendszerek terén is korszerű mércét állít fel a kategóriájában. Az Audi pre sense front nyújt támogatást elkerülni a gyalogosokkal vagy a járművekkel való ütközést, sőt még az adaptív sebességszabályzó a Stop & Go funkcióval és a közlekedési torlódás asszisztenssel egy újabb lépést jelent az önvezető járművek felé.

A Q típuscsalád legfiatalabb tagjához erős és hatékony TDI, amellett TFSI motorok állnak rendelkezésre – teljesítményskálájuk 85 kW-tól (116 LE) 140 kW-ig (190 LE) terjed. A sebesen kapcsoló, hétfokozatú S tronic sebességváltó az összes motorhoz választható, a quattro állandó összkerékhajtás mindazonáltal már 110 kW (150 LE) teljesítménytől elérhető. Szorgos irányíthatóságát az alapfelszerelésnek számító progresszív kormányzásnak, a sportos futóműnek – külön választhatóan csillapítás-szabályzással – és a külön választható Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszernek köszönheti. Az Audi Q2 értékesítését 2016 őszén kezdik meg az európai piacon.

Az Audi már a 2015-ös Frankfurti Autószalonon (2015 IAA) lerántotta a leplet az S4 Limousine modellről. Ezt követi most Genfben a korszerű Audi S4 Avant bemutatása, amely a sportautók menetteljesítményét a kombik praktikusságával összefogja.

Az újonnan tervezett 3,0 TFSI motorja turbófeltöltővel 260 kW (354 LE) teljesítményt ad le. A V6-os kapacitás az S4 Avant modellt 4,9 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/h sebességre, a jármű leghatalmasabb sebessége mindazonáltal leszabályozással 250 km/h. Szériafelszerelés a quattro összkerékhajtás és az Audi drive select. A modell értékesítése 2016 nyarán kezdődik.

A Q2 és az S4 Avant mellett az Audi Genfben ismerteti a Q3 típus korszerű csúcsmodelljét is: ez az RS Q3 performance. A jármű turbófeltöltős, öthengeres motorjának leghatalmasabb teljesítménye 270 kW (367 LE), azaz 20 kW-tal (27 LE-vel) több, mint az RS Q3 modellé. Ezáltal 4,4 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h tempóra, leghatalmasabb sebessége ugyanakkor 270 km/h. Nagyobb teljesítményét exkluzív felszereltség egészíti ki. A sportos SUV már rendelhető 16 519 730,- Ft alapártól. Ugyancsak megtekinthető lesz Genfben: az RS 6 Avant performance és az RS 7 Sportback performance.