„Autóipari Lean Termelési Díjban” részesült a Škoda AUTO

„Autóipari Lean Termelési Díjban” részesült a Škoda AUTO

A csehországi Kvasiny gyárában alkalmazott „dProduction” projektjéért a „Különdíj – Okos digitális alkalmazás” („Special Award – Smart Digital Application”) kategóriában a Škoda AUTO kiérdemelte az „Autóipari Lean Termelési Díjat” („Automotive Lean Production Award”). Az AUTOMOBIL PRODUKTION szakmai magazin és az Agamus Consult vállalati tanácsadó 17 állam több mint 1200 nevezettje közül választotta ki a díjazottakat.

A Škoda AUTO „dProduction” projektje az Ipar 4.0 modern műszaki megoldások használata keretében gyártási folyamatok digitalizálásával figyelmet fordít, hatékonyabbá téve a papírmentes szerelősort, míg időt takarít meg, nyújt támogatást megelőzni a hibákat, azonfelül szintúgy megkönnyíti a tájékozódást a dokumentációk és kézikönyvek közt, ezenkívül a munkahelyen. A projekt négy alappillére a „Komplexitás-megjelenítés” („Visualization of Complexity”), a „Digitális csapatmunka” („Digital Teamwork”), a „Digitális minőséginformációs rendszer” („Digital Quality Management”) és a „Digitális műveleti utasítások” („Digital Work Instructions”).

A cseh autógyártó Kvasinyban funkcionáló gyárában a Škoda SUPERB és KODIAQ szerelősorán vezette be idén áprilisban a modern koncepciót, amelybe a Škoda AUTO több mint 1,2 millió eurót invesztált. Az üzem gyártókapacitásának maximális kihasználása érdekében a társaság már jó egy-két éve örökösen korszerűsíti kelet-bohémiai termelési helyszínét.

Michael Oeljeklaus, a Škoda AUTO igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja kiemelte: „Az ’Autóipari Lean Termelési Díj’ újabb bizonyítéka annak, hogy Kvasiny a Föld legfejlettebb termelési helyszínei közé sorolható. Nagy örömmel tölt el minket, hogy a szakmai zsűri a nemrég bevezetett ’dProduction’ projekttel az egyik legjobb autógyárrá választotta meg Kvasinyban funkcionáló létesítményünket.”

Michael Oeljeklaus a termelés és a logisztika szakterületei részéről a 14. Autóipari Lean Termelési Kongresszus alkalmával kapja meg a díjat, amelyiknek 2019. november 5-6-án Wolfsburgban a Volkswagen házigazdája. Az „Autóipari Lean Termelési Díj” („Automotive Lean Production Award”) – melyet az AUTOMOBIL PRODUKTION szakmai magazinnal együttműködésben évről-évre az Agamus Consult ítél oda – mottója: „Tanulni a legjobbaktól”, s a indítvány célja, hogy mércét állítson a lean termelés és a digitalizálás területein az internacionális autóiparban. A novemberi kétnapos program esetén ennek szellemében a legjobbak (Best Performer) bemutathatják a lean termelésre kidolgozott koncepcióikat és megoldásaikat.